Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Falco: vírusból ébredezős győzelem 'Egerszegen

Biztosan, ráadásul Bruinsma nélkül.
Hirdetés
-----

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 64-90 (18-20, 16-15, 16-21, 14-34)

Bajnokság, 6. forduló

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok

V.: Kapitány G., Farkas G., Minár L.

ZTE: Duren 15/6, Delas 9, Bonifert 3/3, Vuko 16/6, Glenn 4. Cserék: Simon 5, Plézer 2, Völgyi -, Polster -, Szabó 10/3, Szalay -, Csuti -.

Falco: Anderson 6/3, Benke 11/3, Doktor 6/6, Milosevics 5/3, Searcy 18. Cserék: Váradi 19/9, Perl 14, Kovács 5, Lake 6, Dancsecs -.

Pontosan egy hónappal ezelőtt, november 3-án a Lublin elleni győztes BL-meccsen lépett utoljára pályára a Falco KC Szombathely, mely eddig mindössze két bajnoki találkozót játszhatott le a vírushelyzet következtében – mindkettőt októberben. A ZTE más utat járt be, a kék-fehérek november 11-én tudták csak megkezdeni a bajnokságot, s három hazai meccset tudtak eddig lejátszani.

A hétfői Alba Fehérvár elleni vereség után okosabb játékot várt csapatától Ante Nazor, s bízott abban, hogy vállával bajlódó csere-irányítója, Simon Kristóf mellett Polster Attila is visszatér a pályára – ez így is lett, mindkét játékos bevethető volt. A Falconál nem volt egyszerű a helyzet, hiszen hiába tréningezhetett már valamennyi játékos a hét elején, heten még sportorvosi engedélyre vártak. A tüzetes orvosi vizsgálatokat követően kedden aztán szinte valamennyien zöld utat kaptak, így Gasper Okorn számára Evan Bruinsma kivételével a teljes rotáció rendelkezésre állhatott.

Searcy két ziccerére Duren hármasa és középtávolija volt a válasz, pontgazdagon indult a találkozó. Anderson és Doktor távoli dobásai után már 12-7-re vezetett a vasi csapat, ám érkezett Tonko Vuko és egy szép betöréssel és hármassal máris ismét tapadt a ZTE. Searcy nagyon élt a palánkok alatt, a sárga-feketék 16 pontjából 8 fűződött a nevéhez. A 7. percben, 14-20-as állásnál időt kért Ante Nazor, s a fejmosás után Szabó Zsolt 2+1-es akciójával ismét közelebb került ellenfeléhez a Zalaegerszeg.

18-20-ról folytatódott a játék, a ZTE pedig nagyon magára talált. Simon Kristóf kapta meg a karmesteri pálcát, Ante Delas egyenlített, majd Vuko lerohanásból szerzett ziccerével vezetett a ZTE. Sőt, Simon Kristóf ziccere és ráadás büntetője után már 25-20 állt az eredményjelzőn. 11-0-ás zalai rohanást állított meg Váradi Benedek, a Falco csapatkapitánya, 6 perces sárga-fekete kosárcsendet követően. Jól védekeztek a kék-fehérek ebben a periódusban, a Falcon pedig nagyon érződött még a hosszú kihagyás. Az egykori ZTE játékos, Kovács Benedek 2+1-es akciójával egyenlített a vasi csapat. Ismét Váradi talált be, ezúttal távolról, majd Benke Szilárd büntetői következtek. Ám mielőtt elhúzhattak volna kicsit jobban a szombathelyiek, Glenn szerzett egy kosarat Milosevicsen keresztül, s a ráadás büntetőt is helyére küldte. Kiegyenlített játék folyt a pályán, Vuko mellett Duren is ponterősen játszott. A félidő végén volt néhány érdekes játékvezető fújás, egypontos Falco-előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok. Az első húsz percben mindkét csapat hadilábon állt a triplákkal, 11-11 próbálkozásból a hazaiak kétszer, a vendégek háromszor találtak be mindössze.

Duren hármasa és Bonifert Bendegúz önfeláldozó vetődése jelezte, hogy a ZTE komolyan gondolja, hogy a jóval erősebb keretű Falcot nagy küzdelemre kényszeríti. Searcy villanásai után időt kért Nazor, ám Delas két hármast is elrontott, az őt fogó Benke Szilárd pedig megszerezte első akciókosarát. 5 perc után talált be újra a ZTE, Vuko révén, majd a betegségből visszatérő Perl Zoltán szép betörése után 8 ponttal léptek meg a vendégek. Jött azonban Bonifert, aki egy szép saroktriplával köszönt be, majd Perlt szerelték és a lerohanásból Szabó szerzett ziccert. Egy büntető után két pontra zárkóztak a kék-fehérek, ám a negyed végi rohanó játékból a vasiak kerültek ki győztesen. 50-56-al zárult a 3. negyed.

Az utolsó tíz percben a Falco megmutatta, mit jelent keretének mélysége. Az első percben még tudta tartani a lépést a ZTE, aztán Perl zsákolása után volt először tízpontos a különbség, majd Váradi triplája után érte el a 15-öt. Kovács Benedek szerzett ismét egy szép kosarat, ezzel már 23 volt közte. Az utolsó percekben a zalaiaknál csak a fiatal magyar játékosok voltak a pályán, Ante Nazor Csuti Kornélnak és Szalay Domonkosnak is lehetőséget adott. 64-90 lett a vége, a Falco remekül használta ki, hogy az utolsó negyedre a ZTE fejben elfáradt, a koncentráció már nem volt olyan, mint az első 30 percben.

Szabó Zsolt ismét jól szállt be, ezúttal 10 pontig és 7 lepattanóig jutott; de eladott labdái ellenére Tonko Vuko is nagyot melózott. Ante Delas nagyon rosszul dobott távolról ezen ez estén, ami Benke Szilárd védőmunkáját is dicséri. A ZTE sokat javult hétfői játékához képest, ám a talán legerősebb keretű magyar gárda még Bruinsma hiányában is túl nagy falatnak bizonyult. Lepattanóban és a festékben is sokkal erősebb volt a vendégcsapat, ezt pedig a dupla-dupláig jutó Searcy révén remekül ki is használták. Kyan Anderson tanári módon irányítva 12 asszisztig jutott; de Váradi, Benke és Perl is biztatóan tért vissza betegsége után, ami jó előjel a jövő heti BL-meccs előtt.- tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés