Falco: tét nélküli vereség Szolnokon

Négy hiányzóval, a becsületért: csak hosszabbításban.
-----

Szolnoki Olajbányász – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 86-78 (13-11, 20-25, 18-15, 20-20, 16-8) - hosszabbítás után

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 5. forduló, Szolnok

Győrffy Pál Attila, dr. Mészáros Balázs, Török Róbert (Bogárdi János)

Szolnoki Olajbányász: Badzim 17, Kovács -, Pallai 7/6, Subotic 21, Cakarun 13. Csere: Cummings 14, Pongó 6/6, Rudner 5/3, Gilszki 3/3.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Somogyi 19/6, Perl 23/9, Verasztó 2, Golomán 10/3, Keller 11/3. Csere: Barac 11, Sövegjártó -, Hawkins 2.

Somogyi szerezte a találkozó első pontját, míg az első mezőnykosárra két percet kellett várni: Perl szerezte. A szolnokiak első kosarát Subotic szerezte, triplát dobott. Cakarun és Keller kosarával folytatódott a mérkőzés, 5-5 volt az eredményjelzőn a negyedik perc végén. Nagyon gyenge első negyedet produkált a két tartalékos élcsapat, rengeteg hiba, rossz megoldások, bántóan kevés pont. A Szolnokból összesen hárman dobtak pontot, míg a vendégeknél Barac 3 ponttal a legeredményesebb tudott lenni. 13-11.

Keller szerezte a második negyed első kosarát, Pallai triplával válaszolt rá. Továbbra is inkább a küzdelem dominált, mintsem a jó játék lett volna jellemző a csapatokra. Perl triplájával vette át a vezetést a Falco, Cummings duplával vette vissza. Rudner kosara után pedig időt is kért Milos Konakov a Falco mestere. 21-18 volt ekkor az eredmény. Perl dobott triplát, de Cummings azonnal válaszolt rá. Beindult a pontgyártás mindkét oldalon, 28-27-es állásnál a hazaik kértek időt. A Falco Golomán büntetőjével egyenlített, de Badzim azonnal dobott egy triplát. Néha komikus jelentekkel “szórakoztatták” a csapatok a nézőket, elképesztő hibákat vétettek mindkét oldalon. Badzim és Somogyi szerzett pontokat az első félidő hajrájában, de Barac is betalált. A negyed csattanója Gilszikié volt, hármast dobott. 33-36.

Kosárváltással indult a második félidő, Keller triplájával viszont már egyenlíteni tudtak a vendégek. Somogyi is kosarat szerzett. Jelentős előnyt egyik csapat sem tudott összeszedni, igaz nem is játszott jól egyik sem. Badzim dobott fontos triplát, de Somogyi is betalált, így őrizgette minimális előnyét a bajnok. Pongó triplája is ült, a második után pedig már időt kértek a vendégek, mert átvette a vezetést a Szolnoki Olajbányász. Barac egyenlített, de Cakarun sem hibázott közelről. Somogyi triplája volt a negyed csattanója. 51-51.

Subotic szerezte a negyed első kosarát, de a Falco Golomán hármasával visszavette a vezetést. Subotic talált be ismét. 59-58, majd 62-61 is volt a táblán. A Falco nagyon jól szedte a támadólepattanókat, ennek köszönhetően vették át a vezetést három perccel a találkozó vége előtt. Hihetetlen izgalmak a negyed végén, a Szolnoki Olajbányász három ponttal “meglógott”, de Somogyi három büntetőt is bedobott, így döntetlennel fordultak a hajrára a csapatok. Subotic dobott egy duplát, Perl pedig bedobott két büntetőt. Hosszabbítás következhetett. 70-70.

Badzim szerezte az első pontot a hosszabbításban, amire Somogyi válaszolt. Badzim szerzett fontos pontot, a Falco ráadásul hibázott a másik oldalon. Cakarun viszont bedobta, néggyel vezetett a Szolnok. Ezek kulcspillanatok voltak, a Szolnoki Olajbányász megnyerte a forduló csúcsrangadóját. 86-78. - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!