Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés

Szekulovics születésnapján egyenlített a Falco

Govens győzelemmel tért vissza.
Hirdetés
Hirdetés

A bemutatásnál – egy év után – ismét lézershow volt Szombathelyen, amely után a születésnapos Szrecsko Szekulovicsot köszöntötték, aki éppen ma töltötte be az 56-ot.

Dobópárbajjal indult a meccs, a vendégektől Perry és Vojvoda is kintről volt eredményes, miközben a hazaiaknál Taylor és Perl kettese mellett Norfleet trojkát hintett. Remek hangulat uralkodott a csarnokban, közel telt ház volt az Aréna Savariában. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, két és fél perc volt hátra, amikor - 17-17-nél, Váradi büntetői előtt - Govens először került a pályára, talpra ugrott mindenki, valósággal felrobbant az Aréna.

A Falco diktálta a tempót, de a Szolnok mindvégig ott volt a nyakán. Izgalmas, jó volt a meccs. Perl triplája után az utolsó perc kezdetén 24-19 volt az állás. Perry ziccerezett, Pustahvar faulttal együtt dobott kosarat, de a büntető kimaradt, így 26-21-gyel ért véget az etap.

Browning triplájával zárkózott újra kettőre a kupagyőztes. Perl ma is extázisban játszott az elején, betalált kintről, bentről, a büntetővonalról, és hatalmasakat sapkázott. Két és fél perc után már 33-24 állt a táblán, az eddigi legnagyobb különbség, időt kért Alekszics. Váradi erőszakolt be egy ziccert, hamar kétszámjegyűvé vált a különbség. Itt azonban megtört a Falco lendülete, vérszemet kapott a piros mezes együttes, 37-33-nál kénytelen volt a születésnapos időt kérni.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK
Vágvölgyi Bálint

Továbbra sem ültek a hazai dobások, Kovács az utolsó percben büntetőkből egyenlített, Vojvoda pedig egy floaterrel hosszú idő után visszavette a vezetést. Perlt ziccere kimaradt, talán nem véletlenül, a félidő tehát 39-41-el ért véget.

Feljavult lepattanókban a hétszeres bajnok, Perry pedig eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, négy perc után 45-55 volt az állás. Megrázta magát a Falco, Tóth és Váradi kosara után időt kért Alekszics. Egy vétlen szituáció után Milosevics, miközben a labdát próbálta menteni, ráesett Norfleet bokájára, aki megsérült. Govens a hazaiak szempontjából a legjobbkor szerezte meg az első hármasát (55-58).

Kovács közelije után Govens hozott össze egy 2+1-et (58-60). Borisov ma is „téglákat dobált” (akárcsak Pustahvar), Kovács trojkája viszont nagyon kellett a vendégeknek, mert vérszemet kaptak a vasiak. Norfleet visszatért, és büntetőkkel hozta vissza a Falco reményeit. Browningnak azonban még akadt válasza, 60-67-ről indult a záró felvonás.

Tóth tette vissza Govens kimaradt ziccerét, majd ő ejtett be egy ziccert (64-67). Browning hozott egy triplát, amely után „befagyott” az eredményjelző. Norfleetet tripladobás közben faultolták, de a síp néma maradt, cserébe a kontra után viszont sportszerűtlent ítéltek Browning ellen, némileg talán „szőrős szívvel”. Govens bedobta mindkét büntetőt, az oldalbedobás után nem született kosár, Ford viszont betalált (66-72). Pattanásig feszültek az idegek. Perl csak egy büntetőt tett helyre, de a Szolnok is megtorpant.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK
Vágvölgyi Bálint

Váradi köszönt be egy távolival, 70-72-nél időt kért Alekszics, 3:20 volt vissza. Pustahvar büntetői közül csak az elsőt dobta be. Govens másfél perccel a vége előtt fordított (73-72). Pustahvar labdát szerzett, a Falco dobása kimaradt, de Váradi lepattanója után Pustahvar bedobta kintről (mikor, ha nem most?), ez volt az első triplája - a negyedik próbálkozásra (76-72). 38.6 másodperccel a vége előtt éppen ő faultolta Fordot, akinek csak az első volt bent, de a lepattanó a Szolnoké lett. Perry triplája lejött, Govens elveszítette a labdát a félpályánál, de maradt a Falcónál.

Váradi a „kígyótérről” ráhajította, lejött, Vojvoda a saját térfeléről nem talált be, három ponttal nyert a Falco, és egyenlített. Mindössze hat pontot dobott a Szolnok a záró negyedben, ez döntő volt.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Mindenkinek köszönöm a születésnapi köszöntéseket, ez tényleg egy szenzációs nap volt, remek eredménnyel. Megmondom őszintén, hogy kicsit féltem, mert vereséggel nem lehet ünnepelni, de végül csak sikerült… Köszönöm a közönségünknek, a klubvezetésnek a gratulációkat, jól éreztem magam ma este Szombathelyen.

Nehéz meccs volt, mint minden rájátszás-meccs, pláne egy döntő. Rengeteg hullámvölgy volt, a Szolnok és a mi részünkről is, de ez a szezon már csak ilyen, nem először fordítottunk hátrányból, a srácok jól reagáltak a krízis helyzetre. Annak külön örülök, hogy Govens tegnap este azt mondta, ma mindenképpen játszani akar, mert szereti ezt a klubot. Ilyen egy igazi sportember, aki átérzi a csapat helyzetét, ritkán van ilyen a profi sportban. Hatalmas köszönet neki ezért.

Egyébként jó védekezésünk volt, a távoli dobásainkkal ma sem voltam megelégedve, de így is nyertünk, és ez a lényeg. Megyünk tovább, a nyomás most újra a Szolnokon, megpróbálunk jól játszani, és nyerni a Tiszaligetben is.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK
Vágvölgyi Bálint

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Igazi play off meccs volt, méltó a döntőhöz. Az utolsó öt percet leszámítva végig jól játszottunk, volt esélyünk nyerni, de könnyű dobásokat rontottunk el, kintről és bentről egyaránt. Kisebb hibákat leszámítva a védekezésünk elég kemény volt, de ha mindössze hat pontot dobsz egy negyed alatt, azzal nem nyerhetsz, hiszen ez már a döntő. Remélem, hogy otthon nyerünk, elég hamar lesz a következő meccs, de ott már sokkal jobb teljesítmény kell.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés