Falco-Nyíregyháza: egy kérdés volt, mikor lesz meg a száz

Már félidőre eldőlt minden.
-----

Falco KC Szombathely - HÜBNER Nyíregyháza BS 109-79 (28-16, 32-19, 22-19, 27-25)

Bajnokság, 13. forduló

Szombathely, Savaria Arena

V.: Papp P., Rácz Zs., Major Á. (Dernei G.)

Szombathely: Váradi 12, Somogyi 16/6, Benke 11/9, Golomán 12, Keller 8. Cserék: Verasztó 3/3, Takács 3/3, Horváth -, Perl 21/6, Clark 6, Barac 14, Sövegjártó 3/3.

Nyíregyháza: Johnson 25/3, Bus -, Bazsó 7, Pipiras 9/6, Mokánszki 9/3. Cserék: Kiss 6/6, Vaskó -, LeDay 21, Szobi -, Kozák -, Anda 2.

Falco KC - Nyíregyháza
Perl a legeredményesebb volt
Kiss Tamás

A 13. fordulóból előrehozott találkozón a veretlen Szombathely látta vendégül a nyeretlen, egyik légiósát nélkülöző Nyíregyházát.

Váradi alapvonali belépése után született meg a találkozó első kosara, büntetőkből egyenlített a Nyíregyháza, ám ezután feljebb kapcsolt a Falco és egy 9-0-ás periódussal meglépett ellenfelétől, időt is kértek a vendégek (11-2). A kis szünet után Kiss Benedek egy triplával szépített, de nem sokkal később már a tíz is meg lett közte (15-5). Hiába volt egy jobb időszaka a cápáknak, a negyed végére visszaállította magabiztos előnyét a Szombathely. 28-16.

Falco KC - Nyíregyháza
A fiatalok is jól szálltak be, itt Verasztó
Kiss Tamás

A második játékrész elején sem változott a játék képe, egyre jobban lépett el az újonctól a fiataljait is csatába küldő vasi gárda (37-20). Johnson pontjaira támaszkodva próbálta tartani magát a Blue Sharks, de Perl középtávolijával már a húsz is meg lett közte (46-26). Tovább nyomott a Szombathely, amely már a 60 dobott pontot is elérte a nagyszünet előtt, mindezt úgy, hogy eddigre már tíz játékos is szerzett kosarat a hazaiaknál. 60-35.

Falco KC - Nyíregyháza
Clark is játszott egy jót
Kiss Tamás

Benke triplája behullott, majd Golomán zsákolt, hamar meglépett harminccal a Szombathely a második félidőben (65-35). Állandósulni látszott a differencia, a vendégeknél egyedül Johnson volt az, aki egyedül kétszámjegyűt dobott. Pipiras került földre egy ijesztő jelenetsor után, végül le is kellett cserélni. 82-54.

Falco KC - Nyíregyháza
Barac szinte nem hibázott
Kiss Tamás

A záró felvonás már nem tartogatott izgalmakat, elérte a száz dobott pontot a Falco, amely még továbbra is veretlen az idei szezonban, míg a Nyíregyháza első élvonalbeli győzelme még várat magára. 109-79 - tudósít a BB1.hu .

Nézze meg galériánkat, katt a képre.

Falco KC - Nyíregyháza
A közönség ilyenkor pedig boldog
Kiss Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!