Falco: nagyon sima volt az elődöntő első meccse

A Szeged nem tudta megnehezíteni a szombathelyiek dolgát.
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 109-81 (28-19, 25-24, 34-22, 22-16)

Rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés

Szombathely, Arena Savaria

Győrffy P. A., Tözsér D., Söjtöry T.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 19/15, Váradi 13/3, Benke 16/6, Bruinsma 12/3, Keller 6. Cserék: Barac 16, Kovács B. -, Dancsecs -, Perl 25/3, Doktor 2.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 1, Govens 28/12,Brown 4, Dzseletovics 10/6, Dickey 17. Cserék: Olasz -, Bognár 16/6, Mayer -, Keller I. 2, Kerpel-Fronius B. 3/3.

Bruinsma pontjaival kezdődött a mérkőzés, amit hosszú idő után nézők előtt játszottak a csapatok. Dickey szerezte a vendégek első pontjait, majd Brown duplájával a vezetést is átvették. Benke dobott be két büntetőt, Bruinsma pedig távolról célzott pontosan. Dickey és Govens volt eredményes a másik oldalon. Jó mérkőzés volt, kevés védekezéssel. Remek kosarak születtek mindkét oldalon, Dickey remek tempója és Anderson triplája is szépre sikeredett. A hetedik percben a Falco 17-11-re meglépett, Szrecsko Szekulovics azonnal időt kért. A Szeged azonban továbbra is sokat hibázott, a szombathelyiek pedig elkapták a fonalat. Folyamatosan nyílt az olló. Govens egy triplával vitte közelebb csapatát, de a negyed hajrája ismét a hazaiaké volt. Barac zsákolásánál az egész publikum talpra ugrott. A tízet Váradi tett közé egy triplával. 28-19.

Falco-Szeged
Barac az emeleten
Mészáros D. Zsolt

Szeged kosárral és meglehetősen paprikás hangulatban kezdődött a második negyed. Bognár duplájával zárkóztak tovább a vendégek. Keller Iván kosara után pedig már csak három volt közte. Váradi büntetőzött jól. Minden labdáért nagy küzdelem volt, feszült volt mindkét oldal. Bognár és Barac is betalált, maradt az ötpontos különbség. A negyed közepét megnyomták a hazaiak, Váradi és Anderson kosaraival szereztek megnyugtató előnyt. Dzseletovics, Bognár és Govens is triplát dobott, de Barac és Váradi duplával, Perl hármassal válaszolt rá. Tűzijáték. A Szeged rengeteg energiát mozgósított, hogy ne szakadjon le a hazaiktól, akik négy-öt pontnál többel nem tudtak meglógni. Az utolsó perc azonban a vasiaké volt. Anderson triplát dobott, Perl egy duplát, majd a büntetőt is bedobta a magyar válogatott kíválósága. A tízet Barac büntetői tették közé. 53-43.

Falco-Szeged
Anderson: öt tripla
Mészáros D. Zsolt

Benke triplájával nyitott a Falco, Dickey duplával válaszolt. Benke zsákolása zseniális volt, de Govens duplája sem volt csúnya. Állandósult a tíz pont fölötti hazai vezetés, a Falco minden szegedi felzárkózási kísérletet visszavert. Kritikus pillanatok voltak ezek a vendégek szempontjából, hosszú percekig nem találtak be. Govens egy triplával törte meg a gólcsendet. A különbség azonban nem változott, a szombathelyiek uralták a mérkőzést. Az indulatok azonban nem csillapodtak. Dickey és Anderson is technikait kapott. 77-61-re nyílt az olló a negyed hajrájára. Anderson triplájával pedig húsz fölé nőtt a különbség. 87-65.

Falco KC-SZTE Szedeák BL 2021
Perl: szinte hiba nélkül
Mészáros D. Zsolt

A lényegi kérdések az utolsó tíz percre már eldőltek. A Falco szenzációsan játszott, több jó egyéni teljesítmény is volt a sárga-feketéknél. A Szedeák lába alól teljesen kicsúszott a talaj, de egy percig sem adták fel a mérkőzést. A nagy arányú vereséget azonban nem tudta megúszni Szrecsko Szekulovics csapata, amelyik kedden hazai pályán javíthat. 109-81.

Nézze meg galériánkat, a képre kattintva.

Falco KC-SZTE Szedeák BL 2021
A szurkoló örül, hogy itt lehet
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!