Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Falco: könnyen lett meg a rájátszás első győzelme

Keller robbantott a Körmend ellen.
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend 97-83 (24-23, 28-20, 21-19, 24-21)

Bajnokság, rájátszás

Szombathely, Arena Savaria

Praksch P. Á., Goda L., Farkas G.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 16/6,Benke 5/3, Doktor -, Bruinsma 6, Keller 29/9. Cserék: Anderson 3, Barac 14/6, Perl 22/9, Kovács B. 2, Dancsecs -.

Egis Körmend: Ireland 16/3, Thames 18/3, Mócsán 8/6, Durázi 2,Taylor 23. Cserék: Ferencz 10/9, Balogh M. -, Tóth N. 2, Takács 2, Simons 2.

Keller Ákos “küzdötte be” a találkozó első kosarát, Taylor és Ireland is betalált a másik oldalon. Sok hibával, kapkodva kezdték a találkozót a csapatok. Az első négy percben csak Keller Ákos szerzett kosarat a hazaiknál, 10-6-ra vezettek. Durázi és Benke is betalált, utóbbi kosara volt a találkozó első triplája. Mócsán is villant távolról, négy pontra zárkózott a vendégcsapat. Simons duplájával egyre jöttek fel, Ireland kosaraival pedig három ponttal már meg is léptek a piros-feketék. Bruinsma pontjaival vette vissza a vezetést a Falco. A negyedet végül Anderson triplájával nyerte meg a Gasper Okorn csapata. 24-23.

Ferencz triplájával folytatódott a mérkőzés. Jól kosarazott a Körmend, újabb tripla akadt be. Időt kértek a szombathelyiek, amikor 24-29 volt a táblán. Héttel is megléptek a piros-feketék, Barac triplája úgy kellett a hazaiknak, mint egy falat kenyér. Thames duplájával és Keller triplájával folytatódott a mérkőzés. Perl egyenlített távolról, Antonisz Konsztantinidesz kért időt. Perl büntetőivel vette vissza a vezetést a szombathelyi csapat, Ireland egyenlített. Perl kezdte el termelni a pontokat, a másik oldalon Tóth Norbert talált be. Váradi, Ferencz és Keller is triplát dobott. Perl távolija után pedig ismét időt kért a Körmend. Változtatni azonban nem tudtak, 9 ponttal nyerte az első félidőt a Falco. 52-43.

Falco KC - Egis Körmend
Keller: idénycsúcs
Mészáros D. Zsolt

Váradi triplájával robbant be a második félidő. Thames és Taylor büntetőivel zárkózott az Egis Körmend. A Falco kontrollálta a játékot, a körmendiek minden felzárkózási kísérletét visszaverték, állandósult a tíz pont fölötti előnyük. Perl triplája a sarokból érkezett, Ferencz viszont hibázott távolról. A szombathelyiek is rontottak a másik palánk alatt, Taylor zsákolt. Keller jól büntetőzött, Taylor ismét zsákolt. Bruinsma volt nagyon magabiztos a vonalról, de Mócsán azonnal válaszolt rá. A fantasztikusan kosarazó Keller triplájával nőtt a hazai előny. Kritikus pillanatok voltak ezek a Körmend szempontjából, Váradi kosarát követően időt is kértek. Taylor dobott kosarat, aztán egy támadót fújtak a légiósra. Thames büntetőivel alakult ki a harmadik negyed végén a 73-62-es állás.

Benke kosarával indult az utolsó negyed, majd Taylor pöccintett be egy labdát. Váradi is beköszönt, a Falco őrizte előnyét. Barac triplája után gyakorlatilag eldőlt a találkozó, tizenhat pontra nőtt a sárga-feketék előnye. Ferencz Csabát faultolták tripladobás közben, de csak egyet dobott be a vonalról. Perl büntetőivel 19 ponttal lépett meg a Falco, Ireland tempójával zárkózott a Körmend, de találkozó ekkora már eldőlt. A szombathelyiek megérdemelten nyerték meg a párharc első felvonását.97-83.

Merüljön el galériákban, katt a képre.

Falco KC - Egis Körmend
Egy zsák a sok közül
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra