„A pokol kell, hogy várja őket” – A Falco játékosait ijesztegeti a Szolnok egyik edzője

A szombathelyi klub a kosárlabda szövetséghez fordult, erről adtak ki ma közleményt.
-----

Mint ismeretes, holnap este lesz a kosárlabda bajnokság döntőjének mindent eldöntő ötödik mérkőzése Szolnokon. Az eddigi meccsek is feszült hangulatban zajlottak az egyik szolnoki játékos, Cakarun szombathelyi kiállítása miatt, a szombati szolnoki meccsen pedig minősíthetetlen volt a szurkolás, amit mindenki hallhatott a tévé közvetítésén keresztül.

A szerdai meccs előtt Szarvas Gábor, az egyik szolnoki edző a szombathelyi klub véleménye szerint uszító hangnemet ütött meg, az ellenfél játékosainak megfélemlítésére irányuló felhívást tett közzé. Ezért a klub az MKOSZ-hez fordult, amiről ma közleményt adtak ki.

Tisztelt Szurkolóink! Tisztelt Kosárlabda-barátok!

A Falco KC Szombathely tegnap hatalmas küzdelem után fontos győzelmet szerzett a Szolnoki Olajbányász ellen, és kiegyenlítette a párharcot. A mérkőzést követően a szolnoki másodedző, Szarvas Gábor a sport szellemiségével nem összeegyeztethető módon üzent a közösségi médián keresztül a szolnoki szurkolóknak. Az abban foglalt uszító hangnemet, továbbá az ellenfél játékosainak megfélemlítésére irányuló felhívást Klubunk mélységesen elítélendőnek tartja.

Amellett, hogy véleményünk szerint ezzel több – az MKOSZ által megfogalmazott – etikai és fegyelmi szabály ellen vétett, az első két szolnoki mérkőzésen történtek fényében (válogatott játékosaink kórusban szidása, a privát közösségi oldalakon történt üzenetek, fenyegetések, a mérkőzések után csapatunkat úgy kellett kimenekíteni a szolnoki csarnokból) különösen sportszerűtlennek találjuk az efféle megnyilvánulásokat. Álláspontunk szerint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének feladata, hogy minden körülmények között megvédje a játékosokat, azon belül is megkülönböztetett figyelemmel a magyar, illetve a magyar válogatott kosárlabdázókat.

Klubunk a fenti atrocitást jelezte a Szövetség illetékes bizottságai felé, bízva abban, hogy azt kellő súllyal szankcionálják és a jövőben nem kerülhet sor sportszakember részéről hasonló sportszerűtlen magatartásra!

Egyébként hamarosan beharangozót is olvashatnak lapunkban a holnapi meccsről.

Szarvas Gágbor szövege
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!