Falco-Honvéd 3:0, következik az elődöntő

Harmadszor sem tudtak különösebb ellenállást kifejteni a fővárosiak.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Budapesti Honvéd Sportegyesület 94-60 (26-14, 18-15, 25-7, 25-24)

Rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés

Szombathely, Aréna Savaria

Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Minár László Balázs, Major Ádám (Bognár Tibor)

Falco: Pot 10/6, Tanoh Dez -, Benke 6/3, Tiby 11/3, Krivacevic 4. Csere: Perl 23/9, Jordano 15/12, Pongó 6/6, Kovács B. 6/3, Keller 5/3, Barac 5/3, Verasztó 3/3.

Honvéd: Djokovics 4, Brown 11, Hajdu -, Wesson Jr. 7/3, Filipovic 3. Csere: Henry 21/12, Simon K. 8/3, Bazsó 3/3, Peringer 3, Reizinger -.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely azzal a céllal lépett pályára hazai közönsége előtt, hogy már a negyeddöntő harmadik mérkőzésén lezárja a Budapesti Honvéd SE elleni párharcát.

Tiby trojkájával indult a meccs, és bár Brown pontjaival fordított a Honvéd, három perc után már 8-4-re vezetett a Falco – Pot is jelentkezett egy hármassal. Simon 11-6-nál értékesített egy triplát, amire sorban érkeztek a hazai kosarak. Olyannyira, hogy a negyed közepét átlépve már a tíz pontot közelítette a különbség, ami Jordano kettesével meg is lett (21-11). Pongó hármasa már tíz fölötti előnyt ért, ami meg is maradt a tizedik perc végére (26-14).

Perl hármasával a Falco már harminc fölött járt, míg a Honvédnak kellett még egy támadás a húszhoz (31-18). Keller is triplát dobott, Kovács gól jó plusz büntetős akciójával pedig a közte húsz is meglett, amire még egy egységet rátettek a hazaiak Jordano büntetőjével (39-18). Húszon belülre jött a Honvéd, a Falco kicsit megtorpant, így a félidő hajrájában 44-29-ig tudtak közelíteni a vendégek.

Falco KC - Honvéd
Mészáros D. Zsolt

Két és fél perc után ismét húsz ponttal vezetett a házigazda (53-33). Brown kosarára Perl válaszolt, majd ugyanő egy hármast is helyre tett – 59-35-nél időt kértek a vendégek. A harmadik negyed második felére egyetlen kérdés maradt: eléri-e a harminc pontot a különbség? Nem csak elérte, át is lépte azt: 69-36-ról indulhatott az utolsó negyed.

Mindkét oldalon szellősebb védekezés volt a jellemző, egyik fél sem pörgött már igazán. A negyedik negyed közepéhez érve egymás után érkeztek a Jordano-triplák, a 34. percben kétszer annyi pontnál jártak a hazaiak, mint a Honvéd (80-40). Gyakorlatilag egy percig sem forgott veszélyben a Falco továbbjutása, amely 3-0-s összesítéssel elődöntős – 94-60-nal zárult a párharc utolsó találkozója - tudósít a BB1.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!