Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Falco: egy győzelemre a bajnoki döntő

Csak a meccs elején volt partiban a Szeged.
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák 98-74 (26-22, 25-16, 28-17, 19-19)

Rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés

Szombathely, Arena Savaria

V.: Kapitány G., Praksch P. Á., Tóth K.

Falco: Váradi 10/6, Benke 23/12, Bruinsma 16/6, Barac 13/3, Keller Á. 8. Cserék: Anderson 2, Doktor 3/3, Perl 23/3, Dancsecs -, Kovács -.

Szedeák: Govens 19/6, Brown 16/6, Dzeletovics 1, Bognár 13/6, Dickey 12. Cserék: Kerpel-Fronius G. 4, Keller I. 3/3, Mayer -, Kerpel Fronius B. 6/6, Olasz -.

Benke triplájával és Bognár duplájával indult a találkozó, majd Barac és Govens iratkozott fel a pontszerzők közé (5-5). A találkozó elején minden szombathelyi kosárra volt válasza a vendégeknek, sőt, Bognár hármasa után a mérkőzésen először megszerezte a vezetést a Szeged (7-10). A szombathelyi nevelésű magasember remekül kezdte a meccset, Dickey kihagyott kísérletét is visszatette, az ő vezérletével kezdett meglépni Szrecsko Szekulovics alakulata (12-18). Benke vette a hátára a csapatát, szinte egymaga fordította meg az állást, időt kértek a vendégek (19-18). Egy szép akció után Bruinsma kísérlete volt sikeres a sarokból, míg a túloldalon Barac kapott egy technikait, amiből egyenlíteni tudott a Szedeák (22-22). A negyed hajrájában még Perl és Keller is kosarat tudott szerezni, jobban zárta az első tíz percet a vasi együttes. 26-22.

Falco KC-Naturtex SZTE Szedeák
Benke: 23 pont
Mészáros D. Zsolt

Úgy folytatták a hazaiak a második negyedet, mint ahogy az elsőt abbahagyták, hamar nyolcra nőtt az előnyük (32-24). Brown triplájával próbált zárkózni a Szeged, de Perl két büntetőt is értékesített a túloldalon (36-27). Felváltva jöttek a kosarak, amiből a Szombathely jött ki jobban, átlépte a tízet a differencia (43-29). Govens egy triplával büntetett egy eladott labdát, ám innen sorozatosan érkeztek a szombathelyi kosarak, főként a Perl-Benke-Bruinsma hármas volt elemében. Egy párperces rohamnak köszönhetően magabiztos előnnyel várhatta a nagyszünetet a Falco. 51-38.

Keller kosaraira Bognár válaszolt, majd Bruinsma növelte csapata előnyét a fordulás után (57-41). Egymás után jöttek a pontot, Brown triplája után tízre zárkózott a Szeged, de innen feljebb kapcsolt a Falco, amely fokozatosan szakította le ellenfelét, Perl büntetői után elérte a húszat a különbség (75-55). Benke Szilárd továbbra is ihletett formában kosárlabdázott, a mezőny legeredményesebbjeként vezette az övéit. Sokat hibáztak a vendégek, rendre büntetett a Falco, amely megnyugtató előnnyel várhatta a záró felvonást. 79-55.

Falco KC-Naturtex SZTE Szedeák
Perl: 23 pont
Mészáros D. Zsolt

Govens kezdte meg a felzárkózást, ám kisvártatva érkezett Bruinsma közelije (81-57). Összességében jobban kezdte ezt az etapot a Szedeák, Kerpel-Fronius Balázs távolija után húszra zárkóztak a vendégek, de erre is volt válasza a szombathelyieknek, akik jól őrizték a magabiztos vezetésüket. Kicsit elszabadultak az indulatok, Govens-nek ütöttek oda a sárga-feketék, aki ezután szövegelésért technikait kapott. Brown ziccere után húszon belülre került a Szeged, viszont Perl hamar visszaállította a különbséget. A Falco magabiztosan, az első perceket leszámítva végig vezetve győzte le a Szegedet, ezzel pedig 2-1-re meglépett az elődöntőben. 98-74.

A párharc állása: 2-1 a Falco javára.

Ha a képre kattint, a galériában még láthat képeket.

Falco KC-Naturtex SZTE Szedeák
Váradi: 11 assziszt
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra