Falco: edzőmeccs jellegű győzelem a Sopron ellen

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, több mint harminc lett közte.
-----

Falco KC Szombathely – Sopron KC 95-64 (24-15, 23-18, 26-14, 22-17)

Bajnokság, 4. forduló

Szombathely, Arena Savaria,

V.: Győrffy P., Farkas G., Fodor A. (Bodrogváry J.)

Falco: Váradi 13/6, Somogyi 9/3, Benke 23/15, Clark 2, Barac 19. Cserék: Perl 19, Verasztó -, Sövegjártó -, Golomán 8, Keller 2, Horváth -, Takács Z. -.

SKC: Myers 11/3, Supola 3, Borisov 15/3, Sitku 6/3, Montgomery 12. Cserék: Halász 5/3, Csendes -, Ford 5/3, Takács N. -, Csátaljay 2, Werner 5, Schöll -.

A negyedik fordulóból előrehozott összecsapáson találkozott egymással a Szombathely és a Sopron együttese. A vendégek továbbra is foghíjasan álltak fel, sem Collins, sem Fazekas játékára nem számíthattak, míg a hazaiaknál Kovács Benedeket volt kénytelen nélkülözni Milos Konakov vezetőedző.

Falco KC-Sopron
Barac remekelt
Mészáros D. Zsolt

Jobban kezdték a soproniak a találkozót, két perc után 0-5 állt az eredményjelzőn, Barac büntetői voltak az első hazai kosarak (2-5). Mindkét oldalon akadozott a támadójáték a meccs elején, Braniszlav Dzunics egy időkéréssel igyekezett felrázni az övéit. Somogyi visszalépős tripláját követően már a Falcónál volt az előny, majd Montgomery egy gyönyörű zsákolással egyenlített (7-7). Kialakult egy patthelyzet, egyik csapat sem tudott érdemben ellépni, Halász és Borisov összjátéka után 10-13-ra módosult az eredmény. Benke sarokhármassal egalizált, aztán villámgyorsan jött egy a sárga-feketékre nagy futás, amivel kilenccel léptek meg a hazaiak. 24-15.

Falco KC-Sopron
Perl is
Mészáros D. Zsolt

Váradi magánshow nyitotta a második játékrészt, az irányító hat pontjával tizenöttel lépett meg a vasi együttes (30-15). Állandósulni látszott a hazaiak megnyugtató előnye, majd Benke küldött a helyére két triplát egymás után, egyre jobban nyílt az olló (37-20). Bár volt már tizenkilenc is közte, egy kicsit tudott kozmetikázni a különbségen a nagyszünetig az SKC. 47-33.

Falco KC-Sopron
Benke nem kevésbé
Mészáros D. Zsolt

Egy kisebb rövidzárlatot kihasználva feljött tizenegyre a Sopron a fordulás után, de mindig volt valaki a szombathelyiektől, aki a szorultabb helyzetben betalált, így összességében a megnyugtató Falc-előny nem volt veszélyben (52-39). Fellazultak a védelmek, mindkét oldalon könnyű kosarak születtek, a hazaiaknál Perl és Benke, míg a vendégeknél Myers és Montgomery vitte a prímet (63-47). Két gyors hazai kétpontossal a mérkőzés során meglett a közte húsz is, folyamatosan érkeztek az egy-két passzos gyorsindítások a sárga-feketéktől, egyre jobban eldőltnek tűnt a találkozó. 73-47.

Falco KC-Sopron
Ha az edző boldog...
Mészáros D. Zsolt

A záró etap elején teljesen szétesett a Sopron, sorozatban jöttek a könnyebbnél-könnyebb hazai kosarak, a különbség pedig már a harmincat is átlépte (78-47). Már eldőlt a mérkőzés, de sajnos így sem zajlott le a hátralevő idő sérülés nélkül, Supola fogott rosszul talajt egy betörés után és kapott a bokájához, csak a társai segítségével tudta elhagyni a pályát. A maradék négy percben már csak az maradt a kérdés, hogy a szezonban először átlépi-e a száz pontot a Falco, ez végül nem sikerült, de a vasiak így sem bánkódhattak, hiszen egy magabiztos győzelemmel hangoltak a Szolnok elleni rangadóra - tudósít a BB1.hu .

Van még sok képünk, erre kattintva megnézheti őket.

Falco KC-Sopron
A közönség is az
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!