Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Falco: csak majdnem volt meg a Novgorod

Nagy csatában éppen a vége úszott el.
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Nizhny Novgorod 88-93 (17-27, 31-22, 26-23, 14-21)

Bajnokok Ligája, 2. forduló

Szombathely, Arena Savaria

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 12/3, Benke 15/6, Váradi 7/3, Milosevics -, Searcy 2. Cserék: Lake 14, Perl 19/3, Bruinsma 19/9.

Novgorod: Strebkov 12/3, Baburin 16/12, Komolov 10/6, Asztapkovics 3/3, Toropov 14. Cserék: Chadov 14/12, Sheperd 11, Belentszki -, Gankevics, Geraszimov 3/3.

Szenzációsan kezdett a Falco. Benke és Váradi is triplát dobott, de Anderson is betalált. 8-3-ra “lépett” meg a szombathelyi csapat, az oroszok azonban pillanatok alatt fordítottak. Komolov és Strebkov kosarai után lett 8-9 az eredményjelzőn, Milosevics rossz triplakísérlete után, pedig már négy, majd hat ponttal is a vendégek vezettek. A Falco rendezte sorait, Benke és Lake pontjaival egálra hozták a meccset a negyed közepére. A Novgorod azonban a szombathelyiek minden hibáját könyörtelenül kihasználta, tíz ponttal nyerték az első negyedet. 17-27.

Falco KC-Novgorod BL 2020
Searcy az emeleten
Mészáros D. Zsolt

A második negyedet a Szombathely kezdte jobban. Három perc alatt öt pontot ledolgoztak hátrányukból, Perl Zoltán triplája után pedig már csak kettő volt közte, Váradi pedig egyenlíteni is tudott. Az oroszok azonnal időt kértek, miután öt perc alatt 18 pontot kaptak. Perl kosarával vette át a vezetést a Falco. Bruinsma egy triplával kezdte a pontgyártást, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A vasiaknál Perl nagyon jól teljesített ebben a periódusban. magas színvonalú, jó kosárlabdát játszott mindkét csapat. Strebkov és Komolov volt a főszereplő az első félidő hajrájában is. Kosaraikkal ismét tízzel léptek meg a vendégek. A Falco azonban ismét újított, Searcy és Váradi kosaraival háromra jöttek fel. 48-49.

Bruinsma triplájával kezdődött a második félidő. A Novgorodnak nem ízlett a Falco játéka, igaz a szombathelyiek sem tudtak meglépni. Szoros volt a találkozó. 57-57 volt az állás a negyed közepén. Hosszú idő után Baburin triplájával vezettek ismét a vendégek. A szombathelyiek azonban nagyon extrán kosaraztak ezen az estén. Bruinsma triplája és Perl duplája után már öt ponttal a sárga-feketék vezettek, időt kértek az oroszok. A találkozó azonban újabb Perl pontokkal folytatódott. 74-72 lett a negyed vége.

Falco KC-Novgorod BL 2020
Perl nagyot küzdött
Mészáros D. Zsolt

Sheperd egyenlített a negyedik negyed elején, Toropov triplája pedig megfordította az állást. Perl hozta fel egyre az övéit, ezt követően újabb orosz időkérés jött. Nyolc perc olt hátra, 76-77 volt az eredményjelzőn. Tapintható volt a feszültség a pályán, sok volt a hiba, a Falco hiába mozgatott meg minden követ, nem tudta átvenni a vezetést. 80-81, 82-83 a táblán, majd egy Strebkov tripla hozta nehéz helyzetbe Okorn csapatát. 84-85-ös állásnál Váradi hibázott triplát, Shepherd viszont bedobta a duplát. Gasper Okorn egy perccel a vége előtt, 86-89-es állásnál kért időt. A folytatásban Anderson adott el egy labdát, ami után már nem volt visszaút, pedig a vasiak az utolsó pillanatig mindent elkövettek az újabb BL-győzelemért. - tudósít a BB1.hu .

További felvételek a képre kattintva Mészáros D. Zsolt munkáját dicsérik.

Falco KC-Novgorod BL 2020
Anderson a mai asszisztkirály
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!