Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés

A Falco azonnali hatállyal kitiltja rasszista szurkolóját

Majmot utánozva hergelte az ellenfél légiósát.
Hirdetés
Hirdetés

Több külföldi lap is foglalkozott a Falco – Brindisi Bajnokok Ligája mérkőzés utózöngéjével. Többek között a Sportando is videót közölt róla, és megírta az esetet, amin az látszik, egy magáról megfeledkezett szombathelyi szurkoló, majmot utánozva, rasszista megnyilvánulássál hergeli az olaszok színes bőrű játékosát. Ez egyébként azt követően történt, amikor a vendégek játékosát, Suttont a 36. percben, második sportszerűtlen faultja után kiállították a játékvezetők.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A szombathelyi csapat ma – angol és magyar nyelven is – elnézést kért az olasz klubtól és a közvéleménytől. Azt írják, a magáról megfeledkezett szimpatizánst beazonosították, és az Aréna Savariából kitiltották.

Tisztelt NEW BASKET Brindisi Club,
Tisztelt Bajnokok Ligája

A tegnapi mérkőzésünk sajnos nem a férfias küzdelemben szerzett 10 pontos győzelemről kell szóljon. Őszintén elnézést kérünk a NEW BASKET Brindisi csapat minden játékosától és vezetőjétől egy szurkoló viselkedése miatt, ami megengedhetetlen. A szurkolót beazonosítottuk és azonnal kitiltottuk a Falco mérkőzéseiről. Az elmúlt négy szezonban 31 FIBA nemzetközi mérkőzést játszottunk, minden alkalommal kiváló és sportszerű hangulatban zajlottak a mérkőzések. Kérjük, hogy a klubot és szurkolóit - akik remek hangulatot teremtenek minden mérkőzésen és a Bajnokok Ligája idegenbeli mérkőzéseire is elkísérik a csapatot, - ne ennek az egy szurkolónak a minősíthetetlen viselkedésével azonosítsák be.

Még egyszer elnézést kérünk minden érintettől. A Falco klub teljes mértékben támogatja a rasszizmus elleni zéró toleranciát.

Tisztelettel,
Falco KC Szombathely

--------------------------------------------------------------

New Basket Brindisi SPA

Basketball Champions League

Dear Friends,

Unfortunately, yesterday’s game wasn’t about our 10-point victory which was sealed in a manly fight. We sincerely apologize to all the players and representatives of New Basket Brindisi SPA, for the totally unacceptable behavior of a fan. The person has been identified and banned immediately from Falco games. Over the past four seasons, we have played 31 FIBA international games, each time in a great and sportsmanlike atmosphere. Please do not identify the club and its fans – who create a great atmosphere in each game and accompany the team during the BCL away games – with the atrocious behavior of this single fan.

We once again apologize to all concerned. Falco club totally support zero tolerance against racism.

Sincerely Yours,

Falco KC Szombathely

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés