Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés

Feszült meccsen egyenlített az Alba a Falco ellen

Pointer a negyedik negyedben nekiment a huhogó szombathelyi szurkolóknak, amiért kiállították.
Hirdetés
Hirdetés

Ezúttal Harris maradt ki a fehérvári légióból. Pointer triplájával kezdődött, majd Simpson sikeres büntetőivel folytatódott a mérkőzés. A szombathelyiek első kosarát Govens szerezte, de a gyengén, sőt szinte egyáltalán nem védekező vasiak ellen könnyedén növelte előnyét az Alba. 7-2 után érkezett egy Boriszov tripla, de a találkozót továbbra is az Alba uralta.

11-5-re, majd 17-10-re is vezettek. Govens remekül teljesített a másik oldalon, de a sárga-feketék nem tudtak közelebb férkőzni, az Alba kis túlzással minden támadásából pontot dobott. Govens egy triplával vitte közelebb a Falcót 23-20-nál. Rendkívül feszült volt a hangulat, az Alba kispad úgy érezte, a játékvezetők átmentették hétfői formájukat, sok volt a reklamálás. A kapkodásból a szombathelyiek jöttek ki jobban, Pustahvar triplájával a vezetést is átvették, Dzunics edző időkéréssel próbálta meg megállítani Váradiékat. 25-26 lett az első rész vége.

A második tíz perc Govens kosarával kezdődött, Pointer válaszolt rá, majd egyenlítettek is a hazaiak. Ezt követően aztán ismét a Falco percei következtek. 36-29-re is megléptek a vendégek. Szrecsko Szekulovics 36-42-nél kért időt, de Kovács Ákos büntetőivel négy pontra zárkózott az Alba, majd egy újabb Kovács-dupla, és Simpson büntetője, illetve tempója után 43-42 volt az eredményjelzőn. Hihetetlen izgalmas, sok hibával tarkított első félidő után 46-48-al mentek nagyszünetre a csapatok.

Forrás: bb1.hu

Taylor kétszer is megverte Kellert a palánk alatt, majd Lóránt és Simpson zsákolt tisztán. Simpson dobott triplát, ismét fordult a kocka, de nem sokáig örülhettek a fehérváriak, mert Nofleet azonnal felelt, kintről. Sőt Pustahvar is hozzászólt egy triplával (53-58). Govens a 24. percben megkapta negyedik faultját. 6-0-át mentek a hazaiak, időt kért Szekulovics. Kovács ziccere után már tízzel is vezetett a bajnok (71-61), az utolsó percben két gyors kosárral zárkózott a Falco, a harmadik etap – amely során összességében tízzel voltak jobbak a fehér mezesek – végül Pointer ziccerével zárult (73-65).

Harminc másodperc telt el a negyedik negyedből, Váradi is összeszedte a negyedik faultját, miközben Horton visszaállította a közte tizet. Borisov előbb közelről, majd távolról is betalált (75-70). Perl kért számon egy – szerinte meg nem adott – faultot a játékvezetőkön, reklamálásért technikaival ő is megkapta a negyedik faultját. A szombathelyi szurkolókat Benczur játékvezető figyelmeztette a hangosbemondón keresztül, hogy ne huhogjanak.

A 33. percben, 79-70-nél Horton és Pointer sem bírta tovább cérnával, nekiugrottak az őket hergelő vendég szurkolóknak. Hosszú percekig állt a játék, a videózás után utóbbit kiállították a játékvezetők. A vendég szektort pedig három sorral feljebb küldték. Govens két büntetőt értékesített, majd hozzátett egy triplát (79-75). Nem sokkal később, 81-77-nél elromlott az egyik palánkon lévő óra, ismét állt a játék... Taylor palánk alóli kosarával kettőre olvadt a különbség, a negyed derekán időt kért Dzunics.

Hiába, Borisov ziccere után már csak egy volt a differencia, Taylor zsákolással pedig fordított, így 82-83-nál megint időt kért az Dzunics. Kevesebb, mint négy perc volt hátra. Mohammed hidegvérrel értékesített egy trojkát. Egyik csapat sem védekezett szinte semmit. Hill triplája után lett 92-88, 1:25 volt hátra, amikor Szekulovics kért időt. Váradi eladta, Hill azonban rontott, 48 másodperc maradt. Váradi triplája lejött, de Govens visszaszerezte a labdát, és Perl kosara után 17.5 másodperc volt hátra, amikor kettővel ment az Alba. Időt kért Dzunics. Borisov faultolta Simpsont, aki csak az elsőt dobta be, majd Borisov Hortonnak is odaütött, ő is csak egyszer volt pontos.

Ez is elég volt azonban az Albának a győzelemhez, ugyanis Norfleet messziről mellé dobta, a lepattanó pedig a Fehérváré lett. Most is végig feszült volt a légkör, akárcsak az első felvonást, ezt is megnyerhette volna bármelyik csapat, ezúttal az Alba volt a pontosabb és higgadtabb a végjátékban, így rászolgált az egyenlítésre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés