Végig vezetve nyert Zalaegerszegen a Falco

Ezzel pedig nagyon közel kerültek az alapszakasz megnyeréséhez a sárga-feketék.

ZTE-Falco rangadót rendeztek ma a kosárlabda bajnokság 23. fordulójában. A pontvadászat első és harmadik helyezettje csapott össze ma azután, hogy decemberben hazai pályán a Falco félgőzzel verte Félgőzzel verte a Falco a ZTE-t 2022. December 03. 19:04 a kék-fehéreket. (94:80). Azóta azonban sok víz lefolyt a Perinten, a ZTE egyre jobban magára talál, nem véletlen a tabellán elfoglalt harmadik helye sem.

Nagy csatára volt hát kilátás, amit Déri Csaba, a BB1.hu állandó szakértője a következőképpen jellemzett:

A Falcót tartom esélyesebbnek
BZ

"Szombathelyről is rengetegen mennek, Zalaegerszegen is minden jegy elkelt, ez a forduló rangadója, igazi kosárlabda ünnepet várok. A regnáló bajnok idén is nagyszerű, a legnagyobb esélyesnek tartom őket idén is, a nyári nagy átalakulást remekül megoldották és mindenki ellen esélyesebbnek számítanak. A ZTE az idei bezzeg csapat, elsősorban a légiósokra támaszkodnak, de Polster és Keller is sokat tesz hozzá, Zalaegerszeg pedig egy igazi nyugati fellegvár, olyan, mint Sopron, ha megy a csapatnak akkor minden mérkőzésen nagy hangulat és teltház van, mindenféle reklám vagy hókuszpókusz nélkül is. Krasovec mester remek munkát végzett velük, sorozatban gyűjtik be a nagy skalpokat. Kiélezett mérkőzésre számitok, mint a ZTE-Szolnokon, egy hajszálnyival a Falcót érzem esélyesebbnek."

A meccs előtt pedig a két mester ezt várta:

Sebastjan Krasovec, Zalakerámia ZTE KK: A Falco nagyszerű csapat, évek óta dominálják a ligát, néha be csúszik nekik vereség mert rosszabb napot fognak ki, de az a kivétel és nem a szabály. Fizikálisan fel kell vennünk a versenyt velük, ahhoz, hogy eredményesek lehessünk, a lepattanózás kulcsfontosságú lesz ezen a mérkőzésen, valamint, hogy megelőzzük a Falco gyorsindításait. Remek hangulatra számítok, ráadásul minden játékosom a rendelkezésemre áll.

Úgy készültünk a meccsre, mint a többire
Mészáros D. Zsolt

Milos Konakov, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: A Zalaegerszeg egy nagyon jó csapat idén, erős a csapatjátékuk és nagy energiával játszanak, amire fel kell készülnünk. Emellett még az lesz a kulcs, hogy megakadályozzuk a ZTE gyorsindításait, mert ebben nagyon erősek. Úgy készültünk erre a mérkőzésre is, mint a többire, de nagyszerű hangulat lesz a mérkőzésen. Verasztó Péter hosszabb időt hagy ki, rajta kívül mindenki harcra kész.

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 71-86 (17-29, 17-21, 20-17, 14-19)

Bajnokság, 23. forduló

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok

Cziffra Csaba Zsolt, Frányó Péter, Györfy Rúben (dr. Gincsai János Péter)

Zalakerámia ZTE KK: Trice 10, O'Reilly 9/3, Polster 5, Smith 18,Osztojics 11/3. Cserék: Rakicevic 9, Csuti 2, Zsiros 2, Keller I. 5/3.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 15/9, Brown 2,Kovács 8/6, Tiby 9/3, Keller 14/3. Cserék: Perl 14/3, Cowels 8/6, Barac 12, Sövegjártó 2, Krivacevic 2.

A Falco kezdte jobban a mérkőzést, Keller Ákos és Kovács Benedek is triplát dobott, majd Pot talált be közelről. 0-8-as állásnál időt kértek a hazaiak. Tiby is betalált, míg az első hazai kosarat Osztojics szerezte, távolról volt eredményes. Keller dobta be egyik büntetőjét, Osztojics pedig megszerezte második kosarát is. Smith is megkezdte a pontgyártást, zárkózott a ZTE. Kovács hármasa azonban is “ült”, héttel vezettek a szombathelyiek. A tízet Barac tette közé. A Falco kézben tartotta a negyed hajráját is, végig kontrollálta az első tíz percet. 17-29.

Perl duplájával indult a második negyed, majd Polster talált be. Ezt követően egy újabb Perl-kosár következett, egy perccel később pedig egyik büntetőjét is bedobta a hátvéd. 19-34 volt ekkor a táblán, Hosszú gólcsend következett. Ezt követően Trice dobott be két büntetőt, majd Polster és Pot is betalált. A negyed közepén tizenhárommal vezettek a szombathelyiek. Rakicevic büntetőzött jól. 27-38-as állásnál azonban ismét a hazaiknak kellett időt kérni, mert a vendégeknél Pot megszórta magát. A negyed hajrájában 31-41 és 32-43 is volt a táblán. Pot hármasa szottyant a hazai gyűrűben, míg Rakicevic egy középtávolit dobott be. Az utolsó perc azonban ismét a sárga-feketéké volt, Sövegjártó és Barac is betalált. 34-50.

Perl, a vezér
Mészáros D. Zsolt

Hatalmas “gólesővel” indult a második félidő, mindkét csapat nagyon jól dobott. A közönség remek hangulatot teremtett. 44-58, majd 47-60 is volt az eredményjelzőn. A hazaiaknál Keller Iván kapta el a fonalat, akit kétszer is csak szabálytalnul tudtak megállítani a vasiak. Osztojics dobott be egy közelit és nem hibázott a ráadás büntetőnél sem, a negyed közepére tízre jött fel a ZTE. Keller Ákos dobott be egy közelit, de O’reilly sem hibázott a palánk alatt. 46-54 volt a táblán, amikor három perccel a harmadik negyed vége előtt, időt kért Milos Konakov. Perl dobott egy duplát, míg Rakicevic csak az egyik büntetőjét dobta be. 57-67 lett a negyed vége.

Sok hibával indult az utolsó játékrész, az első kosárra két percet kellett várni: Brown dobott egy duplát. A folytatásban sem potyogtak a kosarak, az újabb gólcsendet Keller Ákos duplája törte meg, tizennéggyel vezetett a Falco. Barac is betalált, míg a ZTE-nek még mindig nem volt pontja ebben a negyedben, pedig már négy perc eltelt. Időt kért Sebastjan Krasovec. Cowels dobott be egy triplát, a hazaiak szempontjából kritikus volt ez az időszak. Osztojics dobott be egy büntetőt, ez volt a ZTE első kosara a harmadik negyedben, hat percet kellett rá várni. Smith is büntetőkből volt eredményes, de ekkor már 18 ponttal vezetett a címvédő. A kék-fehérek mindent elkövettek, hogy visszakapaszkodjanak a mérkőzésbe, de Falco végül magabiztosan nyerte a forduló rangadóját. 71-86 - tudósít a BB1.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!