Emberek, bajnok a Falco!

A második félidőben átrobogtak a Szolnokon a szombathelyiek.
-----

Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 53-74 (19-16, 10-13, 13-26, 11-19)

Rájátszás, döntő, 5. mérkőzés

Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

V.: Kapitány G., Benczur T., Papp P. (Bodrogváry I.)

Szolnok: Warner 10/6, Badzim 12/6, Kovács 4, Subotic 13, Cakarun 4. Cserék: Pongó -, Rudner -, Pallai -, Gibson 5/3, Zsíros 5/3, Juhos -, Taiwo -.

Szombathely: Anderson 1, Váradi 17/9, Benke 15/3, Bruinsma 7/3, Keller 7/3. Cserék: Perl 14/3, Doktor -, Dancsecs -, Kovács -, Sövegjártó -, Barac 13.

Elérkezett az utolsó mérkőzés a 2020/2021-es szezonból. A Szolnok és a Falco is hozta eddig a hazai találkozóit, de a minden eldöntő meccs előtt mindkét vezetőedző kiemelte, hogy itt már semmi sem számít, bármi megtörténhet.

Fergeteges hangulatban kezdődött az összecsapás, Cakarun szerezte meg a finálé első pontjait. Váradi egalizált, míg Cakarun kapott egy technikait színészkedésért. A megítélt büntetőt Anderson a helyére küldte, előnybe került a Falco (2-3). Hiába Badzim jó védekezése, tovább növelte az előnyét a vendég együttes, Benke robogott végig a pályán (2-5). Warner ugyan kihagyott két büntetőt, de egy triplával egalizált (5-5). Keller távolija is behullott, remek formában kezdtek a csapatok, Váradi is hozzátett hármat (5-11). Cakarun szépen vitte át a gyűrű alatt, de Váradi már a hetedik pontját szerezte (8-13). Több percig nem esett kosár, majd Gibson trojkájával és Warner zsákolásával előbb egyenlített, majd Zsíros büntetőivel fordított az Olajbányász (15-13). Bruinsma ziccerével megint egyenlő volt, de Subotic válaszolni tudott (17-15). Már az első tíz perc is pattanásig feszült volt, remek találkozóra volt kilátás, a negyedvégi eredményt Badzim egy utolsó másodperces távoli kettessel állította be. 19-16.

Váradi föltámadt
Mészáros D. Zsolt

Barac révén rögtön a második felvonás elején egyenlített a Szombathely (19-19). Zsíros dobott egy nagy hármast emberről a sarokból, de erre is válaszoltak a vasiak (22-22). Perl Zoltán is kapott egy technikait, viszont nem tudta kihasználni a lehetőséget a Szolnok. Egyre több hiba csúszott a gépezetbe mindkét oldalon, Benke gyorsindítása után, 22-24-nél kért időt Gasper Potocnik, amikor már csak öt perc volt hátra a félidőig (22-24). Warner törte meg a hazaiak hosszú gólcsendjét, ám Váradi egy újabb hármast süllyesztett el (24-27). Subotic büntetői bementek, majd Kovács ziccerezett, megint a piros-feketéknél volt az előny (28-27). Az utolsó percre 29-29-ről fordultak a csapatok és innen már nem is esett kosár.

Keller közelije volt az első momentum a fordulás után, Gibson egy középtávolival válaszolt (31-31). Subotic centerezése után megint vezetett az Olajbányász, egészen Perl duplájáig (33-33). Subotic és Perl kosarai következtek, egyik gárda sem tudott meglépni még kicsit sem a másiktól (35-35). Keller kapott egy szép labdát, amiből zsákolt egy nagyot, majd Benke is hasonlóképpen fejezett be egy akciót (35-39). Egy újabb elhibázott szolnoki támadás után Benke egy triplát is a helyére küldött, elkezdett elhúzni a Falco, időt kért a Szolnok (35-42). Benke megint kosarat szerzett, kilenc lett közte és hiába Badzim büntetői, tovább nyomott a vendég gárda (37-48). Badzim hármasa célt ért, ahogy Váradi betörése is, nem tudott érdemben közelebb jönni a Szolnok (40-50). Egyedül Badzim tudott ezekben a percekben jól teljesíteni a hazaiaknál, ezúttal egy támadólepattanót tett vissza, de Váraditól ezúttal egy távoli, majd két büntető jött válaszként (42-55). A játékrész végén bár mindkét csapatnak volt lehetősége, egyik fél sem talált be, tizenhárom pontos szombathelyi előnnyel jöhetett a záró etap. 42-55.

És Benke is
Mészáros D. Zsolt

Warner hármasa bement, visszajött tízre a Szolnok (45-55). Benke fejezett be egy vendég akciót, amire még Barac is rápakolt hármat, tizenöt lett közte (45-60). Kezdett szétesni az Olajbányász, ezúttal Warner adta el a labdát, Bruinsma egy triplával büntetett (45-63). Subotic zsákolt egy nagyot, Bruinsma válaszolt, nem tudott közelebb jönni a hazai együttes (47-65). Barac duplájával meglett a húsz is, amivel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés (47-67). Mindent megpróbált a Szolnok, de innen már nem volt visszaút. A félidő után a szombathelyiek állva hagyták az ellenfelüket, ezzel pedig megnyerték történetük során harmadik bajnoki címüket. 53-74 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!