Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Előnyben a Szolnok

Badzim triplája döntött.
-----

Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-77 (27-19, 10-16, 24-21, 19-21)

Rájátszás, döntő, 1. mérkőzés

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok

V.: Benczur T., Praksch P., Győrffy P. (Várhalmi Zs.)

Szolnok: Warner 14/6, Badzim 18/12, Kovács 4, Subotic 4, Cakarun 18. Cserék: Pongó 10/6, Gibson 7/3, Zsíros -, Rudner -, Juhos -, Taiwo 2.

Falco: Váradi 11/3, Benke 17/9, Bruinsma 8, Barac 2, Keller 6. Cserék: Anderson 6/6, Perl 27.

Kezdetét vette a 2020-2021-es idény fináléja, melyet az alapszakaszgyőztes Szolnok és a bajnokságban második Szombathely vívott.

Jól bekezdett az Olajbányász, Kovács és Cakarun pontjaival már 4-0 volt az állás, amikor még csak fél perc sem pörgött le az órából. Hamar egyenlített azonban a Falco, az egykor Szolnokon kosárlabdázó Benke négy ponttal terhelte a hazai gyűrűt (4-4). Badzim saroktriplája bement, ráadásul Cakarun is hozzátett kettőt, megint fölénybe került a hazai csapat (8-4). Keller zsákolásával és Benke büntetőjével egyre zárkózott a Szombathely, de Badzim nagyon távolról is pontosan célzott (11-7). Egy vendég eladott labdát követően Warner fejezte be a gyorsindítást, aztán Cakarun dobott egy félhorgot, nyolcra hízott a szolnoki előny (17-9). Hiába Bruinsma lefordulása, Gibson is jól dobta a hármast. Pongó is beköszönt távolról, ezzel meglett a közte tíz is, azonnal érkezett Perltől a válasz (23-25). Sokáig őrizte a magabiztos előnyét az Olajbányász, de Gibson sportszerűtlenjét követően hatra zárkózott a Falco, a végső szó azonban Cakaruné volt. 27-19.

Egy jó Anderson-trojkával már a második negyed elején megkezdte a felzárkózást a vasi gárda, sőt, Váradi is a helyére küldött egy hármast (27-25). Sokkal jobb arcát mutatta a Szombathely, miközben egy kisebb gödörbe került a Szombathely, Anderson triplájával fordítottak a vendégek, majd Cakarun egalizált (30-30). Egy hosszabb kosárcsend után Taiwo maradt üresen a palánk alatt, aztán Warner hármasa hullott be (35-30). Egy jobb periódust fogott ki az Olajbányász, de Perl rendre megtalálta az utat a gyűrűig, végül kétpontos hazai vezetéssel mentek nagyszünetre a felek. 37-35.

Perl középtávolijával egyenlített a Falco, öt ponttal válaszolt a Szolnok (42-37). Innen Perl és Bruinsma vezérletével egy 7-0-ás futást csinált a vasi csapat, időt kért Gasper Potocnik (42-44). Váradi közelije után megléptek néggyel a vendégek, Warner egy triplával szépített. Továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek, Keller ziccere után 47-49 volt az állás. Badzim a harmadik tripláját dobta be, amivel visszavette a vezetést a Szolnok, ráadásul Bruinsma támadóhibája után Badzim egy újabb hármast dobott be (53-49). Váradi tett vissza egy támadólepattanót, újra kettő volt közte. Benke is távolról köszönt be, megint a szombathelyieknél volt az előny (53-54). Gibson csinált egy 2+1-es akciót, de a megítélt büntetőt kihagyta. A negyed végéig már nem változott a játék képe, minimális előnyről várhatta a záró etapot az Olajbányász. 61-56.

Váradi és Warner kosárváltásával indult az utolsó tíz perc, majd Benke dobott egy hármast (63-61). Cakarun centerezett szépen, de Benkének erre is volt válasza (65-63). Nagyot küzdöttek a csapatok és sokáig őrizni is tudta az előnyét a Szolnok, de Benke egyszerűen megállíthatatlan volt ebben az időszakban (67-66). A kritikus pillanatban nem tudott közelebb lépni a Falco, sőt, Gibson és Kovács kosaraival ellépett öttel a Szolnok (71-66). Ennél jobban nem tudtak elhúzni a hazaiak, Perl és Bruinsma is pontosan fejezett be egy-egy gyorsindítást, időt kért Gasper Potocnik (71-70). Jól védekeztek a vendégek, majd Váradi tört be szépen, két és fél perccel a vége előtt átvette a vezetést a Falco (71-72). Subotic és Badzim is jól büntetőzött, újfent az Olajbányász járt előrébb (75-72). Perlnek ütöttek oda, aki viszont csak az egyiket dobta be, 75-73-nál, 55 másodperccel a vége előtt támadhatott a hazai együttes. Badzim hatalmas labdát adott Cakarunnak, elment néggyel a Szolnok, Gasper Okorn kért időt (77-73). Perl vitte végig ziccerig, megint csak kettő volt közte. Warner betörése lejött, Perl szlalomozott végig, egy másodperccel a vége előtt kiegyenlített a Szombathely (77-77). Kevés ideje maradt a hazaiaknak, de ennyi is elég volt Badzimnak, aki egy palánkos triplával megnyerte a találkozót az övéinek. Döntőhöz méltó mérkőzésen, óriási fordulatok után szerezte meg az előnyt a Szolnok. 80-77.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra