Hirdetés
Hirdetés

Elődöntős a Falco a kupában

Már biztos, hogy három napig maradnak Győrben a sárga-feketék.
Hirdetés

A korai kezdés ellenére viszonylag sokan érkeztek az első negyeddöntőre Győrbe. Eilingsfeld hozott össze villámgyorsan egy kettő plusz egyes akciót, Govens ziccerrel felelt. Két perc után 2-8 állt a táblán. A védekezést mindkét oldal hanyagolta, potyogtak a kosarak, az egyik oldalon Eilingsfeld és Faust, a másikon Reddic és Govens voltak a pontfelelősek. Tíz perc után hárommal az ASE vezetett.

Norfleet ziccere nyitotta a második negyedet. A játék képe nem változott, továbbra is a támadó kosárlabda dominált, a piros-kékek őrizték párpontos előnyüket. A játékrész derekára aztán meglépett az ASE, 33-42-nél időt kért a Szombathely. Hiába, a 18. percre már kétszámjegyű volt a különbség (37-48). A félidőre zárkózott a Falco, 46-50-es állással fordultak a csapatok.

Reddic közelijére Faust a negyedik hármasával felelt. Reddic tarthatatlan volt, 53-nál utolérte ellenfelét a Falco, időt kért a Paks. Hosszú idő után visszavette a vezetést a vasi együttes, de nem adták fel a tolnaiak. Izgalmas volt a meccs, 69-69-ről indult a záró felvonás.

Reddic büntetőivel mozdult el egálról a meccs, majd Faust a „kígyótérről” is bevágta. Elkezdett osonni a tavalyi ezüstérmes, de hiába, elég volt néhány hiba, amit Jevtovicsék azonnal megbüntettek. A hajrában ismét váltani tudott a Falco – miközben kisebb nézeteltérés támadt a lelátón a két szurkolótábor között –, és ha nehezen is, de behúzta az első negyeddöntőt.

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!