Elődöntőben a Falco, következik az Alba

Ezúttal Szegeden is győzni tudtak a sárga-feketék.
-----

A mai meccs döntötte el azt, hogy ebben a bajnokságban a Szeged a Falco mumusa lesz-e, hiszen egyetlen magyar csapatnak sem sikerült az, hogy a regnáló bajnokot, a BL-ben a legjobb tizenhat közé jutott csapatot kétszer is legyőzze. A Szegednek viszont igen, amely vereségek közül az első fájt nagyon, amikor is a kupában ütötte el már a négybe jutástól a Szedeák a Falcót.

A bajnokság alapszakaszában Szegeden és Szombathelyen is nyertek a sárga-feketék, míg a rájátszásban a szombathelyi, biztosnak mondható győzelem után idegenben játszottak álomkórosan a szombathelyi fiúk, aminek más vége nem lehetett, csakis vereség. Kedden Szombathelyen aztán újra a jobbik arcát mutatta a bajnokcsapat.

Így a mai meccs előtt csak az volt a kérdés, kitart-e a fegyelmezettség és a koncentráció a negyedik összecsapásra, amely a Szeged számára élet-halál kérdés volt, míg a Falcónak egy lépcsőfok az újabb bajnoki cím felé vezető úton. A kimenetel: 3:1 a Falcónak és a párharc lezárása, vagy még egy – döntő – meccs Szombathelyen.

Az edzők meccs előtti nyilatkozataiból is ez derült ki.

Szeged-Falco
szedeak.hu

Simándi Árpád, Naturtex-SZTE-Szedeák : Az eddigiektől eltérőt nem tudok mondani jelen pillanatban. Az előző mérkőzésen nagyon gyengén játszottunk mind védő, mind pedig támadó oldalon. Ahhoz, hogy egyenlíteni tudjuk, a pálya mindkét oldalán közel tökéletes teljesítményre lesz szükségünk – hazai pályán, a saját szurkolóink előtt ez a cél. Szeretnénk sikerrel zárni a pénteki napot és még egyszer visszamenni Szombathelyre. Mindenki egészséges, nyilván az elmúlt időben a regeneráción volt leginkább a hangsúly, próbáltuk frissíteni a csapatot holnapra.

Milos Konakov, Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely : Részletesen kielemeztük az előző mérkőzéseket, melyeket eddig a Szeged ellen játszottunk. Ha még egy jó meccset akarunk játszani, akkor arra a mentalitásra és energiára lesz szükségünk, amivel az utolsó találkozón kosárlabdáztunk. Azt gondolom, hogy az egy nagyon szép teljesítmény volt a csapat részéről, de voltak apróbb hiányosságaink. Voltak olyan periódusok, amikor hozhattunk volna jobb döntéseket, ezeknek a kijavítására koncentráltunk a felkészülés során. Nincsenek újabb sérültjeink, újult erőkkel várjuk a pénteki találkozót.

Déri Csaba a BB1.hu-nak a következőket írta esélylatolgatásakor:

Déri Csaba
BZ

„A Falco két abszolút meggyőző hazai pályán elért győzelmével és egy szegedi vereséggel 2-1-re vezet a párharcban. A Szombathelynek két tölténye van ahhoz, hogy bejusson az elődöntőbe, természetesen szeretné ezt egy lövésből megoldani. Hiszek abban a tapasztalatom alapján, hogy a rájátszásban, egy “best of 5” szériában a 3-1 a legjobb eredmény. Arra teszek, hogy ez meg is valósul. A 3-0 mindig azt jelenti, hogy nyolc nap pihenőt kap a továbbjutó csapat, ami szerintem sok egy rájátszás-ritmusban, abból nehéz belelendülni a következő körbe, de persze a 3-2 sem a legjobb, hiszen ott pedig éppen ellenkezőleg alakulnak a dolgok, kevés idő marad a regenerációra. Úgy tudom, hogy a legutóbbi szegedi meccsre aznap reggel utaztak el a sárga-feketék, most viszont úgy döntött a klubvezetés, hogy már csütörtök délután elmennek. Profi felkészülést biztosítottak a csapatnak. Fáradtságot érzek a Szegeden, a Falco lényegesen több lábon áll. A palánk alatti fölényének a kiharcolását várom a vasiaktól, komoly teljesítményre számítok a Keller-Golomán-Barac hármastól. Olyan dominanciát vizionálok a festékben védekezésben, támadásban és főleg a lepattanózás terén, ami el fogja dönteni a találkozót. Perltől egy igazi MVP-hez méltó teljesítményt várhatunk. Somogyi a két hazai mérkőzésen parádézott, okos játékot nyújtott. Ezen felül is vannak tartalékai a Falcónak, például Váradi, Clark és Benke személyében, tőlük javuló játékot várok. A szombathelyiek két nagyon erős figyelmeztetést kaptak a Szedeáktól, amikor Simándi Árpád együttese a Magyar Kupában, majd a rájátszásban is két vállra fektette a sárga-feketéket. Az idén a magyar mezőnyben rajtuk kívül senki nem tudta kétszer megverni a Szombathelyt. Komolyan kell, hogy vegyék ezt a két figyelmeztetést. Ha azzal az elkötelezettséggel állnak bele ebbe a találkozóba a vendégek, mint ami jellemző rájuk, akkor nagy biztonsággal 3-1-gyel továbbmennek – ami mint már mondtam, a legjobb eredmény szerintem. Úgy gondolom, hogy 60-40% a vendég siker esélye.”

És itt kezdődik el a meccs.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 79-87 (15-20, 18-14, 16-24, 20-11, 10-18) - hosszabbítás után

Rájátszás, negyeddöntő, 4. meccs

Szeged, Városi Sportcsarnok

V.: Földházi Tamás Péter, Cziffra Csaba Zsolt, Ádám József (Farkas János)

Szeged: Persons 12, Balogh S. 2, Cook 13/6, Bognár 12/3, Alston 2. Csere: R. Davis 22/6, Keller I. 4/3, Szatmár -, Filipovics 9, Kerpel-Fronius B. 3/3.

Falco: Somogyi 4, Benke 7/3, Clark 11/9, Golomán 10/6, Keller Á. 11/3. Csere: Váradi 27/15, Perl 5/3, Hawkins 3/3, Barac 9, Verasztó -.

A Szeged a túlélésért játszott, a Falco az elődöntőbe jutásért. A negyedik mérkőzésnek 2-1-es szombathelyi vezetés mellett vágtak neki a felek.

Pontszegényen indult a találkozó, 6-2-re megléptek az első percekben a szegediek. Clark előbb felhozta 6-4-re csapatát, majd triplájával a vezetést is átvették a vendégek. A túloldalon Cook remekelt, majd Somogyi egyenlített. Visszavette a vezetést a hazai csapat, majd Barac egyenlített büntetőkből. A negyedet Váradi kosara, majd büntetői zárták (15-20).

Davis triplája nyitotta a második negyedet, majd újra Váradi talált be. Szorosan alakult a találkozó ezekben a percekben váltakozott vezetés mellett. Davis büntetője után ismét Clark egalizált, ezzel 27-27 lett az állás. Az amerikai ezt követően egy triplát is bevágott, jött is a szegedi időkérés. Bognár és Davis kosaraival közeledett a Szeged, de hiába talált még be Persons is, a félidőben eggyel mentek a vendégek (33-34).

Szeged-Falco
szedeak.hu

Nagy triplaváltással indult a második félidő, sorrendben Váradi, Keller Iván, majd Keller Ákos talált be a triplavonalon túlról. Alston válaszolt, azonban Váradi továbbra is ihletett formában kosarazott. Ezekben a percekben már 38-49 állt az eredményjelzőn, de a Szeged nem adta fel. A hazaiak elkezdték faragni hátrányukat, Persons közelije után 49-55-re módosult az eredmény. A játékrészt azonban Perl triplája zárta, így kilenc volt közte az utolsó tíz perc előtt (49-58).

Hiába állt a zászló a Falcónak az utolsó negyed első szakaszában, a Szedeák egy percre sem adta fel. Öt perccel a vége előtt Persons büntetője után 59-65-öt mutatott az eredményjelző. A 38. percben utolérte a Szeged a Falcót, Cook triplája után lett 66-66. Bognár demoralizáló triplát dobott, de Váradi szíve újra a helyén volt, és egálra mentette a meccset. 69-69 után már nem született kosár, pedig Persons duplája még célba ért. A játékvezetők azonban úgy ítélték meg, hogy Alston a pattogó labdához hozzáért a dudaszót követően, így következhetett a hosszabbítás (69-69).

Váradi triplája nyitotta a ráadást, majd két büntetőt is a helyére küldött. Közben Cook egy zsákolással hozta közelebb csapatát, majd ismét Váradi talált be. Úgy tűnt, hogy elfáradt a Szedeák, a 44. percben Keller közelije után 73-82-re módosult az eredmény. Innen már nem engedte ki a kezéből a meccset a Falco, végül nyolc ponttal nyert, és jutott be a bajnokság elődöntőjébe (79-87) - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!