Hirdetés
Hirdetés

Egyet lépett a Szolnok felé a Falco

Továbbra is bevehetetlen vár az Aréna Savaria, pedig egy héten belül másodszor volt csak egy pontra a vendég együttes.
Hirdetés

A betegségéből felépülő Milosevic büntetőjére Váradi válaszolt egy duplával. Három perc után 2-7 volt az állás, jobban kezdett az Olaj. Férfias küzdelem volt a pályán, a hazaiak nagyon pontatlanok voltak, a bajnok viszont remekül dobott (38-75%), szinte minden akciót kosárral fejezett be. A hatodik percben, Vojvoda hármasa után, 7-17-nél időt kért Okorn. Hiába, állandósult a különbség, az első negyed Curry triplájával ért véget (19-26).

A folytatásban feljavult a Falco védekezése (ami az első etapban nem is igazán volt), Govens vezérletével 8-2-es rohamba kezdtek a sárga-feketék, 27-28-ra fel is zárkóztak. Elveszítette a fonalat az Olaj, Alekszics 29-30-nál magához is hívta csapatát. Feszült volt a meccs, Vojvoda utolsó másodperces kosarával 37-42-vel zárult az első félidő.

Falco - Szolnok
Falco - Szolnok
Kovács Dávid

Nem változott a játék képe a fordulás után sem, a címvédő uralta a meccset, igaz előnye továbbra is minimális volt. A harmadik etap derekán Kovács kapott technikai faultot, Govens gólra váltotta a büntetőt, majd Bíró hármasával először vezetett a Falco (48-46). Vojvoda azonnal lehűtötte a hazai szurkolók kedélyét egy triplával. Minden egyes vasi felzárkózást visszavertek a piros mezesek, Balmazovics távolijával zárult a harmadik negyed (55-58).

Falco - Szolnok
Falco - Szolnok
Kovács Dávid

4-0-val újra visszavette a vezetést az ezüstérmes, amikor Airingtontól jött egy trojka. Ettől lendületet kapott a Szolnok, 61-63-nál mégis Alekszics kért időt. Hiába védekezett sokszor jól a Falco, a Szolnok ellenállhatatlan volt, és sokszor a támadóidő lejárta előtt, a dudaszó pillanatában köszöntek be kritikus pillanatokban is higgadtak maradó Airingtonék. Persze nem kellett félteni a hazaiakat, Balmazovics harmadik tripláját jegyezte, 67-67-nél időt is kért a nyolcszoros bajnok. 3:22-vel a vége előtt, 67-73-nál Okorn kért időt. Govens szemfüles passza után Curry fordított, majd 75-73-nál, a 39. percben Reddic kipontozódott. Andric dobhatott, mindkettőt kihagyta, de Benkéé volt a lepattanó. Benczur faultot fújt Tóthra. Ismét Andric a vonalon, az első bent, a második is (75-75). Curry középtávolról bevágta, Andric a palánk alól egyenlített. Időt kért a Falco, 18.1 másodperc volt vissza. Airington hibája után Govens dobhatott. Az elsőt kihagyta, a másodikat bedobta. Időt kért az Olaj, 3.9 másodperccel a vége előtt. Benke vállalta magára a hero-szerepet, de lejött a dobása, így továbbra is veretlen az Aréna Savariában a Falco, amely egy lépést tett a listavezető felé.

Falco - Szolnok
Falco - Szolnok
Kovács Dávid
Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!