Egy kicsit megizzadt a Falco Kecskeméten

De rangadóhoz méltó meccsen győzött.
-----

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Falco KC Szombathely 83-87 (16-21, 26-19, 30-28, 11-19)

Bajnokság, 11. forduló

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

V.: Praksch P., Goda L., Fodor A. (Gorka Sz.)

KTE: Pollard 22/6, Jaramaz 11/3, Milutinovics 21/12, Kucsera 4, Karahodzsics 9. Cserék: Wittmann 7/3, Kiss -, Dramicsanin 9/3.

Falco: Váradi 18/6, Benke 15/9, Clark -, Kovács -, Keller 6. Cserék: Somogyi 2, Perl 28/6, Golomán 12/3, Barac 6/3.

A tabellán harmadik helyezett Kecskemét otthonába látogatott a veretlen Falco a 11. forduló egyik rangadóján.

Karahodzsics kosarával indult a mérkőzés, a túloldalon Váradi vágott be egy triplát. A magyar válogatott irányíró egyébként is jól kezdte a találkozót, 8-5-ös Falco vezetésnél csak ő talált be a vendégeknél. Milutinovics és Pollard tartotta az övéit, miközben a túloldalon Kellert találták meg kétszer is a társak, meglépett néggyel a Szombathely (8-12). Pollard erre még tudott válaszolni, de innen 6-0-át futottak a sárga-feketék, időt kért Forray Gábor (10-18). Jaramaz büntetőire Somogyi nehéz dobása érkezett és bár többször is megvolt a lehetősége a vasiaknak arra is, hogy kétszámjegyűre hizlalják az előnyüket, végül két gyors kosárral ötre zárkózott a KTE. 16-21.

A második felvonást jobban kezdték a szombathelyiek, Perl hármasa és Golomán büntetői azt jelentették, hogy meglett a közte tíz (16-26). Pollard és Milutinovics is jól célzott kintről, megkezdte a felzárkózást a Kecskemét, ráadásul kisvártatva Jaramaz trojkája is behullott, villámgyorsan háromra olvadt a Falco előnye (29-32). Próbált változtatni a játék ritmusán a Szombathely, de két hibát is azonnal megtorolt a KTE, időt kért Milos Konakov (33-35). Ezúttal is Váradi lépett elő a vendégeknél, aki faulttal együtt talált be, igaz, a ráadást kihagyta. Pollard, majd Karahodzsics szerzett 2-2 pontot, előbb egyenlített, majd fordítani is tudott a hazai együttes a félidő vége előtt. 42-40.

A fordulás után egy Milutinovics trojka után ötre hízott a hazai előny, de a Perl-Váradi-Benke hármasnak köszönhetően egy nagy futással fordított a Szombathely, amely végül már nyolccal is meglépett, ekkor azonban Dramicsanin hármasa behullott (52-57). Perl Zoltán kapott a lábához, de a pályán tudott maradni, miközben ez a közte 5-7 pont állandósulni látszott (56-61). Felváltva jöttek a kosarak, majd egy szerzett labdát követően Dramicsanin dobhatott két büntetőt, újra csak egy volt közte (62-63). Pollard hármasa pedig egy újabb fordulatot eredményezett, hiába volt nyolcpontos hátrányban a KTE, fordítani tudott. Innentől fölénybe kerültek a hazaiak, Wittmann triplájával öt is volt közte, Perl válaszolt, majd Pollard tett hozzá kettőt, előnnyel várhatta az utolsó negyedet a Kecskemét. 72-68.

Perl közelije nyitotta a záró felvonást, majd a túloldalon Jaramaz tett vissza egy támadólepattanót (74-70). Jól őrizte az előnyét a hazai csapat, Milutinovics büntetőit követően hat volt a KTE előnye, hat perccel a vége előtt. Golomán triplája beakadt, majd Benke robogott végig a pályán, hirtelen egyre olvadt a Kecskemét vezetése, Benke révén pedig fordítani is tudott a Szombathely (78-79). Perl és Golomán vezérletével kezdtek meglépni a vendégek, 79-85-nél, két perccel a vége előtt kértek időt a hazaiak. 2+1-es akcióval zárkózott a Kecskemét, az utolsó percre 82-86-tal fordultak a felek. Sok másodpercet le tudott pörgetni az órán a Falco, de nem tudta kosárral befejezni az akciót a sárga-fekete csapat. Milutinovics triplakísérlete kimaradt, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés. Rangadóhoz méltó, fordulatos meccsen nyert a Falco KC Szombathely csapata. 83-87 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!