Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy húszast vert a Sopronra a Falco

Százhét pontot dobtak a sárga-feketék.
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC 107-87 (29-24, 26-20, 31-26, 21-17)

Bajnokság, 3. forduló

Szombathely, Arena Savaria

Győrffy P., Tőzsér D., Söjtöry T. (Dernei G.)

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 11/3, Váradi 19/6, Benke 10/6, Kovács 3, Keller 26. Csere: Perl 24/12, Barac 11, Doktor 3/3, Dancsecs -.

Sopron KC: Elmore 28/21, Thompson 12, Fazekas 2, Borisov 16/6, Padgett. Cserék: Halász -, Takács 9/9, Werner 4, Supola 7, Scholl 2, Sitku -.

Keller Ákos szerezte a találkozó első kosarát, teljesen megfeledkeztek róla a palánk alatt. Ezt követően azonban érkeztek a soproni pontok, Elmore és Thompson is betalált, Anderson kozmetikázott a másik oldalon. 4-6, nagy elánnal kezdtek a csapatok. Fazekas duplájára Benke büntetőből dobott kosarakkal válaszolt. Benke újabb pontjai pedig már döntetlenre hozták a csapatát. Váradi triplájával jutott tíz fölé a szombathelyi csapat, de Benke is betalált távolról. A vendégek nem játszottak jól ebben a periódusban, sok volt a rontott dobásuk. Borisov és Fazekas is hibázott, a Falco viszont szorgosan gyűjtögette a lepattanókat. Perl és Keller pontjaival nyitotta az ollót a Falco, 19-10, majd 21-12 a táblán. Váradi középtávolijával lett tíz közte. Elmore rázta meg magát a soproniaknál, zárkóztak a vendégek. 27-20-nál azonban már időt kellett kérnie Kosztasz Flevarakisznak. 29-24 a negyed vége.

Kovács duplájával folytatódott a mérkőzés, de a Sopron azonnal reagált: előbb egy dupla szottyant a szombathelyi gyűrűben, majd Borisov a sarokból dobott egy triplát. Benke hármast hibázott, az egyenlítésért támadott a Sopron, de Borisov eladta a labdát, az ellentámadásból Barac talált be. Perl triplája jókor jött a vasiaknak, de Kovács csak az egyik büntetőjét dobta be. Elmore triplája után lett ismét szoros a találkozó, de Perl is betalált távolról. A másik oldalon Takács is hármast dobott, amire Perl ismét távolról válaszolt. Doktor triplája után kért ismét időt a Sopron, 48-40 volt az állás. Váradi nyitotta tízre az ollót, amire Anderson még egy duplát rápakolt. 55-44.

Falco-Sopron kosármérkőzés 2021
Ez Keller nagy napja volt
Mészáros D. Zsolt

Kosárváltással indult a második félidő, ahány támadás, annyi kosár, egyik csapat sem hibázott. Mindkét csapat jól elkapta a fonalat, de Falco őrizte előnyét, sőt Keller kosarával 16 ponttal is megléptek, Elmore egy triplával adta vissza a soproniak hitét. Borisov és Anderson is betalált távolról, a Sopron időt kért. A különbség azonban nem csökkent 78-62-re nőtt. Elmore büntetőire a remekül játszó Keller válaszolt, és Borisov triplája után is ő talált be szombathelyi oldalon. Anderson és Barac termelte a szombathelyi pontokat, magabiztos előnyt szedett össze a Falco. 86-70.

Váradi triplájával indult az utolsó negyed, a húszat pedig Barac tette közé. A negyed elején a lényegi kérdés el is dőlt, a falco gyakorlatilag bebiztosította győzelmét. 92-72-nél időt kért a Sopron, jelezve, hogy nem akarnak nagy zakóval hazamenni. 94-74, majd 96-76 az eredményjelzőn, a Sopron ismét időt kért. Perl kosarával nőtt a szombathelyiek előnye, Keller szerezte a Falco századik pontját. 107-87.

Ha már nem lehetett ott, a képre kattintva nézze meg galériánkat a meccsről.

Falco-Sopron kosármérkőzés 2021
No és Perlé
Mészáros D. Zsolt

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!