Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy húszast vert a Sopronra a Falco

Százhét pontot dobtak a sárga-feketék.
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC 107-87 (29-24, 26-20, 31-26, 21-17)

Bajnokság, 3. forduló

Szombathely, Arena Savaria

Győrffy P., Tőzsér D., Söjtöry T. (Dernei G.)

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 11/3, Váradi 19/6, Benke 10/6, Kovács 3, Keller 26. Csere: Perl 24/12, Barac 11, Doktor 3/3, Dancsecs -.

Sopron KC: Elmore 28/21, Thompson 12, Fazekas 2, Borisov 16/6, Padgett. Cserék: Halász -, Takács 9/9, Werner 4, Supola 7, Scholl 2, Sitku -.

Keller Ákos szerezte a találkozó első kosarát, teljesen megfeledkeztek róla a palánk alatt. Ezt követően azonban érkeztek a soproni pontok, Elmore és Thompson is betalált, Anderson kozmetikázott a másik oldalon. 4-6, nagy elánnal kezdtek a csapatok. Fazekas duplájára Benke büntetőből dobott kosarakkal válaszolt. Benke újabb pontjai pedig már döntetlenre hozták a csapatát. Váradi triplájával jutott tíz fölé a szombathelyi csapat, de Benke is betalált távolról. A vendégek nem játszottak jól ebben a periódusban, sok volt a rontott dobásuk. Borisov és Fazekas is hibázott, a Falco viszont szorgosan gyűjtögette a lepattanókat. Perl és Keller pontjaival nyitotta az ollót a Falco, 19-10, majd 21-12 a táblán. Váradi középtávolijával lett tíz közte. Elmore rázta meg magát a soproniaknál, zárkóztak a vendégek. 27-20-nál azonban már időt kellett kérnie Kosztasz Flevarakisznak. 29-24 a negyed vége.

Kovács duplájával folytatódott a mérkőzés, de a Sopron azonnal reagált: előbb egy dupla szottyant a szombathelyi gyűrűben, majd Borisov a sarokból dobott egy triplát. Benke hármast hibázott, az egyenlítésért támadott a Sopron, de Borisov eladta a labdát, az ellentámadásból Barac talált be. Perl triplája jókor jött a vasiaknak, de Kovács csak az egyik büntetőjét dobta be. Elmore triplája után lett ismét szoros a találkozó, de Perl is betalált távolról. A másik oldalon Takács is hármast dobott, amire Perl ismét távolról válaszolt. Doktor triplája után kért ismét időt a Sopron, 48-40 volt az állás. Váradi nyitotta tízre az ollót, amire Anderson még egy duplát rápakolt. 55-44.

Falco-Sopron kosármérkőzés 2021
Ez Keller nagy napja volt
Mészáros D. Zsolt

Kosárváltással indult a második félidő, ahány támadás, annyi kosár, egyik csapat sem hibázott. Mindkét csapat jól elkapta a fonalat, de Falco őrizte előnyét, sőt Keller kosarával 16 ponttal is megléptek, Elmore egy triplával adta vissza a soproniak hitét. Borisov és Anderson is betalált távolról, a Sopron időt kért. A különbség azonban nem csökkent 78-62-re nőtt. Elmore büntetőire a remekül játszó Keller válaszolt, és Borisov triplája után is ő talált be szombathelyi oldalon. Anderson és Barac termelte a szombathelyi pontokat, magabiztos előnyt szedett össze a Falco. 86-70.

Váradi triplájával indult az utolsó negyed, a húszat pedig Barac tette közé. A negyed elején a lényegi kérdés el is dőlt, a falco gyakorlatilag bebiztosította győzelmét. 92-72-nél időt kért a Sopron, jelezve, hogy nem akarnak nagy zakóval hazamenni. 94-74, majd 96-76 az eredményjelzőn, a Sopron ismét időt kért. Perl kosarával nőtt a szombathelyiek előnye, Keller szerezte a Falco századik pontját. 107-87.

Ha már nem lehetett ott, a képre kattintva nézze meg galériánkat a meccsről.

Falco-Sopron kosármérkőzés 2021
No és Perlé
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra