Egy győzelemre a bajnoki döntőtől a Falco

Vért izzadva, de Székesfehérváron is nyertek a sárga-feketék. Folytatás kedden a Savaria Arénában.
-----

Alba Fehérvár - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 72-74 (17-21, 18-24, 21-12, 16-17)

Rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

V.: Földházi Tamás Péter, Papp Péter, dr. Mészáros Balázs (Bodrogváry Iván József)

Alba: Pongó 14/9, Vojvoda 14/6, Lukács 7, Fakuade 11, Davis 3. Cserék: Stark 12/6, Takács -, Smith -, Szabó 5/3, Omenaka 6.

Falco: Váradi 21/6, Somogyi 7/3, Benke 13/9, Golomán 6, Keller 9. Cserék: Verasztó -, Perl 13, Sövegjártó -, Clark 5/3, Hawkins -, Barac -.

BAJNOKSÁGEgylabdás meccsen került 2-0-ás előnybe a Falco A fehérváriaknál ezúttal Szabó fejezte be idejekorán a találkozót. Szerző: BB1.hu2022.06.04. 20:34ALBA FEHÉRVÁRFALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELYKOSÁRLABDASPORTSZÉKESFEHÉRVÁRSZOMBATHELY Alba Fehérvár - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 72-74 (17-21, 18-24, 21-12, 16-17) Rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok V.: Földházi Tamás Péter, Papp Péter, dr. Mészáros Balázs (Bodrogváry Iván József) Alba: Pongó 14/9, Vojvoda 14/6, Lukács 7, Fakuade 11, Davis 3. Cserék: Stark 12/6, Takács -, Smith -, Szabó 5/3, Omenaka 6. Falco: Váradi 21/6, Somogyi 7/3, Benke 13/9, Golomán 6, Keller 9. Cserék: Verasztó -, Perl 13, Sövegjártó -, Clark 5/3, Hawkins -, Barac -.

Váradi triplája nyitotta a találkozót, majd kisvártatva Lukács zsákolt nagyot egy gyorsindítás végén, Pongó hármasával pedig már az Alba járt előrébb (5-3). Benke fejezte be a vendégek alapvonali figuráját, ám Fakuade egy középtávolival azonnal válaszolni tudott. Keller kapott labdát a festékben, de erre is jött a gyors reakció a túloldalon, ezúttal Vojvoda állt bele egy távoliba (10-7). Továbbra is kiegyenlített volt a találkozó, felváltva változott a vezető csapat kiléte (12-11). Clark állt bele egy sarokhármasba, be is ment, Omenaka közelről egyenlített (14-14). Sokáig úgy tűnt, hogy nem is változik már a játék képe, de a negyed vége előtti utolsó percben Somogyi távolija és Perl büntetői is beakadtak, ezzel pedig egy kisebb előnyre tett szert a Falco. 17-21.

Szabó trojkája akadt be a második játékrész elején, amire Somogyi duplája érkezett (20-23). Clark is hozzá tudott tenni kettőt, ám ennél jobban nem tudott meglépni a Szombathely, ugyanis Vojvoda büntetői célt értek. Perl nehéz középtávolit értékesített, majd Pongó tört be (24-27). Egy párperces gólcsend következett, amit végül Milos Konakov elégelt meg és időt is kért. Keller kapott labdát a gyűrű alatt, ahonnan már nem is hibázott, majd Benke zsákolt egy gyorsindítás végén, jó ritmusba került a Szombathely (24-31). Pongó hármasával kapaszkodott az Alba, majd Davis tett a gyűrűbe egy közelit, újra csak kettő volt közte (29-31). Golomán volt pontos a vonal mögül, aztán Omenaka tett vissza egy támadólepattanót, ám Váradi azonnal egy távolival válaszolt (31-36). A félidő hajrájában még egy emlékezetes jelenet történt, ugyanis Szabó vétett sportszerűtlen hibát, majd egyből egy technikai hibát is kapott, így el kellett hagynia a játékteret, ráadásul nem sokkal később Pongó is kireklamált egyet magának, így pedig tíz fölé kúszott a Szombathely előnye a nagyszünet előtt. 35-45.

Alba-Falco
hunbasket.hu

A fordulás után Fakuade szerzett labdáját követően talált be az Alba, majd Lukács zsákolt, ráadásul a fiatal játékos is labdát csent, amelyet követően Pongó harcolt ki egy sportszerűtlent, 5-0-val kezdte a félidőt a Fehérvár (40-45). Keller mindkét büntetőjét bedobta, ám Vojvoda faulttal együtt is szerzett egy hármast, a négypontos akcióval pedig már csak három volt közte (44-47). Váradi fejezett be egy gyorsindítást, ám erre is válaszoltak a hazaiak, ezúttal Lukács talált be (46-49). A fiatal játékos egy büntetőt is értékesített, majd Váradi tette vissza a saját támadólepattanóját, ezt követően pedig Fakuade állhatott a vonal mögé (48-51). Hawkins triplája nem ment be a sarokból, de ezúttal is Váradihoz pattant a labda, aki javított, majd egy ziccert is dobott, hazai időkérés következett (48-55). Vojvoda és Stark kosaraival megint lépésközelbe kerültek a hazaiak, mindössze kettő volt a Falco előnye, ráadásul Barac eladta a labdát (53-55). Az utolsó percben is kapaszkodott tovább a Fehérvár, teljesen nyílt maradt a záró etapra a találkozó. 56-57.

Pongó sarokhármasa vezetéshez juttatta az Alba Fehérvárt rögtön az utolsó negyed elején, kisvártatva Benkétől jött a válasz (59-60). Davis csak az egyik büntetőjét dobta be, ám újra a vezetésért támadhattak a hazaiak, hiszen Golomán támadóhibát vétett (60-60). Fakuade küzdött nagyot a palánk alatt, előnyt ért a visszatett támadólepattanója, Perl büntetőből egalizált (62-62). Benke fontos triplát dobott a vendégeknek, ám Stark azonnal reagált egy 2+1-es akcióval (65-65). Az irányító próbált ezekben a percekben előlépni, megint magára vállalt egy akciót, ezúttal is csak fault árán tudták megállítani, három és fél perccel a vége előtt megint a fehérváriaknál volt az előny (67-65). Barac próbálkozása kimaradt, Stark pedig újabb kosarat szerzett, ez viszont hármat ért, elment öttel az Alba (70-65). Golomán ziccerével közelebb jött, Benke távolijával egyenlített a Falco, két perc maradt (70-70). Pongó tett fel egy közelit, Keller büntetőzött jól a túloldalon (72-72). Stark ezúttal hibázott, eladta a játékszert, amit Váradi büntetett, közel ötven másodperc maradt (72-74). Nagyot védekeztek a vendégek, ráadásul kulcspillanatban egy támadólepattanót is tudtak szerezni, ezzel pedig meg is nyerték a találkozót. Óriási izgalmak után győzött Székesfehérváron a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely együttese, amely így 2-0-ra ellépett a párharcban. 72-74 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!