Egy félidő alatt lerendezte a Falco a vasi rangadót

Ezzel eldőlt, hogy a rájátszásban végig pályaelőnyben lesz a szombathelyi csapat.
-----

Clark rögtön megadta az alaphangot egy triplával, majd Henry kihagyott lehetőségét követően Keller zsákolt egyet (5-0). Továbbra sem tudott gyűrűbe találni a Körmend, Keller büntetőit követően pedig már 7-0 volt az állás, jobban kezdtek a szombathelyiek. Hawkins tett vissza egy támadólepattanót, ekkor pedig már időt kért Antonisz Konsztantinidesz (9-0).

White révén végül meglett az első piros-fekete kosár a találkozón, rögtön egy hármast dobott be a hátvéd. Ezután hosszú percekig nem esett kosár, a negyed utolsó három percére 12-4-es szombathelyi vezetéssel fordultak a csapatok.

Gordon zsákolásával folytatódott a meccs, majd Perl állhatott a vonalra (13-6). Stokes hármasa beakadt, lopták a távolságot a körmendiek, de azonnal jött öt pont Perltől, így pedig megmaradt a Falco magabiztos előnye a negyed végéig. 20-13.

Falco KC - Körmend 2022
Perl, ahogy mindig.
Mészáros D. Zsolt

Ferencz Csaba triplájával indult a második etap, majd a körmendi ikon egy duplát is elsüllyesztett, rögtön feljött kettőre a piros-fekete együttes (20-18). Clark triplája jókor jött hazai szempontból, emiatt nem tudott kiegyenlíteni egyelőre a Körmend és hiába szépített Takács, egyelőre megmaradt a Falco vezetése (27-22). Clark már a harmadik hármasát dobta, időt kértek a vendégek.

Megint hosszú percek teltek el dobott kosár nélkül, olyan érdekesség fordult elő, hogy Antonisz Konsztantinidesz és Milos Konakov időkérései között nem változott az eredmény (30-22). Keller kosarával lett meg a közte tíz, majd a magasember Somogyi löbbölt labdáját is pontokra váltotta (34-22). Teljesen szétesett a körmendiek játéka, miközben lendületbe került a Szombathely, így pedig egy húszpontos vezetést dolgozott ki a félidőre a címvédő. 43-23.

Falco KC - Körmend 2022
Repül a kapitány.
Mészáros D. Zsolt

A fordulás után próbáltak zárkózni a körmendiek, de mindenre tudott válaszolni a Szombathely, sőt, Váradi büntetőivel és középtávolijával nőtt is a differencia, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (53-29). Nem lassítottak a sárga-feketék ezután sem, Verasztó sarokhármasát követően huszonnégyre hízott a különbség (61-37). Ferencz és Gordon kosaraival bejött húsz alá a Körmend, de az utolsó percben Váradi négy pontot is szerzett. 65-44.

Falco KC - Körmend 2022
Clark megsérült.
Mészáros D. Zsolt

A záró felvonást Stokes erőszakos ziccere indította, majd Keller juttatta a gyűrűbe a labdát faulttal együtt (69-46). Hiába White betörése, Verasztó kosarat szerzett a túloldalon. Magabiztosan kosárlabdázott a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely, innen pedig már nem tudott csodát tenni az Egis Körmend, hiába kozmetikázott az eredményen. A sárga-feketék végig vezetve húzták be a vasi rangadót. 84-7 - tudósít a BB1.hu . Van még sok képünk a galériában, kattintson a képre és nézze meg őket.

Falco KC - Körmend 2022
Golomán játék helyett az ügyvezetővel diskurált.
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!