Döcögősen kezdett a Falco az Oroszlány ellen, de sima lett a vége

Perl hiányát is bőven elbírta a csapat.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – MVM-OSE Lions 99-70 (25-21, 19-16, 26-18, 29-15)

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Bajnokság, 19. forduló

Szombathely, Aréna Savaria

Játékvezetők: Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Farkas Gábor (dr. Páli Kálmán)

Szombathely: Pot 14, Tanoh Dez 7/3, Benke 13/6, Tiby 25/9, Keller 12/3. Csere: Pongó 10/3, Jordano 5/3, Barac 5, Krivacevic 4, Kovács B. 3/3, Verasztó 1, Hansen D. -.

Oroszlány: Ruják 9/3, Szabadfi 1, Polutak 15, Thomas 12, Riddley 16/9. Csere: Balsay 10/3, Werner 4, Gáspár M. 3/3, Czermann -, Illés M. -.

A listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vendége volt az utolsó előtti helyen álló MVM-OSE Lions a férfi élvonal alapszakaszának 19. fordulójában.

Falco KC - Lions 2024
Falco KC - Lions 2024
Mészáros D. Zsolt

Keller duplája nyitotta a pontok sorát, de Ruják és Thomas is felvette a fonalat, így hiába Pot jó büntetői, az OSE 6-4-es vezetésre tett szert. A Falco gyorsan kapcsolt, a kezdő ötös másik három tagja, Tiby, Benke és Tanoh Dez is feliratkozott a pontszerzők közé, így fordítottak a hazaiak (10-6). Gyors pontváltás után Riddley triplájával zárkózott az OSE, de Tiby is kintről vállalt pontos dobást, így a negyed közepéhez érve megléptek a hazaiak, akik a büntetővonalról és akcióból tovább növelték előnyüket (23-12). Ruják közelről, Gáspár távolról célzott pontosan, majd Thomas is csatlakozott egy duplával – a 7-0-s OSE-futást Pongó közelije zárta le (25-19). Riddley akcióból igen, büntetőkből nem talált be az utolsó percben, így 25-21 állt az eredményjelzőn az első negyed után.

Falco KC - Lions 2024
Falco KC - Lions 2024
Mészáros D. Zsolt

Benke triplája vezette fel a második tíz percet, Werner kettessel válaszolt. Tartotta négypontos előnyét a Falco, majd Keller zsákolt, Jordano pedig rögtön a bedobás után labdát szerzett – utóbbi akció végül nem zárult ponttal (31-25). Ezúttal Benke passzát húzta a gyűrűbe Keller, nyolcra nőtt a Szombathely előnye. Nem sokáig: Riddley hármasa és Thomas zsákolása után már a hazaiak kértek időt (33-30). Riddley egy büntetője volt jó, kettőre jött fel az OSE. Hiába növelte ismét előnyét a Falco, az OSE újfent visszajött háromra – nem tudta lehagyni szívós ellenfelét a Szombathely (38-35). Benke triplája talált, Pot viszont ziccert rontott. Az OSE is többet hibázott, Ruják jegyzett már csak pontot az első félidőben, amit Pongó hármasa zárt le (44-37).

Falco KC - Lions 2024
Falco KC - Lions 2024
Mészáros D. Zsolt

Pongó ziccere kimaradt, a fordulásból Werner viszont jól centerezett. Jordano szerezte a Falco első pontjait a második félidőben – néhány centin múlt csak, hogy tripla legyen a ketteséből. Ruják adott bravúros passzt Balsaynak, aki bedobta ziccerét, és még a megítélt büntetőt is (46-44). Benke is gól jó plusz büntető-akcióval jelentkezett, amire Balsay a mezőnyből felelt három ponttal. Keller is beleállt egy triplába, sikerrel, majd Tiby büntetői is pontosak voltak. Az iménti páros egy közös akciót is vezetett: Keller készítette elő a terepet Tibynek, aki értékesítette a ziccert. Jordano triplája után időt kért a beragadó OSE (59-47). Benke villámgyors akciójára Thomas remek betörése volt a válasz – állandósult a tíz pont körüli különbség. A negyed hajrájában növelte előnyét a Falco, köszönhetően például a játékrészt lezáró Tiby-triplának (70-55).

Falco KC - Lions 2024
Falco KC - Lions 2024
Mészáros D. Zsolt

Thomas gyors kettesét Pot közelije követte. Barac első büntetője volt csak jó, a második után viszont övé lett a lepattanó, majd Pot kosárral fejezte be a támadást. Barac ismét betalált, 77-57-nél meglett a közte húsz. A játék képe nem változott, a Falco kis léptékkel folyamatosan növelte a különbséget: mínusz 23-nál jött egy újabb OSE-időkérés (86-63). A mérkőzést innen már magabiztosan hozta le a Falco az egyre inkább elfáradó OSE-val szemben, és 99-70 különbségű győzelmet aratva őrizte meg hazai veretlenségét - tudósít a BB1.hu. A képekre kattintva megnézheti galériánkat.

Falco KC - Lions 2024
Falco KC - Lions 2024
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!