Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Döcögős kezdés után biztos Falco győzelem Szegeden is

Simán hozták újabb bajnokijukat a sárga-feketék.
-----

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco KC Szombathely 75-91 (15-22, 21-18, 22-28, 17-23)

Bajnokság, 9. forduló

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok

V.: Földházi T. P., dr. Mészáros B., Farkas G. (Bodrogváry I. J.)

Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 21/6, Balogh 1, Hunt 8/6, Bognár 9/3, Alston 7. Cserék: Kerpel-Fronius -, Cook 23/6, Keller I. 4/3, Filipovics -, Polányi 2.

Falco KC Szombathely: Váradi 22/3, Somogyi 12/,6, Clark 7/3, Golomán 6, Keller 6. Cserék: Perl 9, Barac 15/3, Kovács B. 14/6, Verasztó -, Takács -, Horváth -, Sövegjártó -.

Váradi duplájával indult a mérkőzés, amire Hunt válaszolt triplával. Rossz kísérletek után Váradi újabb két kosarat dobott. A szombathelyiek csapatkapitánya egy perccel később is főszereplő volt, sportszerűtlent fújtak ellene. Balogh Szilárd csak az egyik büntetőt dobta be. Golomán kétszer is betalált, míg a szegedi triplák kimaradtak. Szrecsko Szekulovics kért időt. Persons dobott be egy duplát, de Kovács Benedek is betalált. A szombathelyiek őrizték hat pont körüli előnyüket. A negyed hajrájában Hunt dobta meg második tripláját a mérkőzésen, de Kovács Benedek erre is válaszolni tudott. A vasiak irányították a találkozót, de a Szeged lőtávon belül maradt. 15-22.

Persons duplájával indult a második negyed. Somogyi is betalált az első percben, így a különbség nem változott. Persons pontjai után kettőre zárkózott a Szeged. Kovács Benedek és Somogyi Ádám kosaraival durrantott be újra a Falco. Polányi és Cook pontjaival zárkózott ismét a Szeged. Keller szabálytalansága után, Cook büntetőivel és Bognár duplájával átvette a vezetést a Szeged. Váradi egy triplával nyugtatta a szombathelyi kedélyeket, de a hazaiak ismét egyenlíteni tudtak. Az utolsó perc azonban ismét a szombathelyieké volt. 36-40.

Keller Ákos duplájával és Cook triplájával indult a második félidő. Clark is hintett egy hármast a 22. perc elején. A Falco jött ki élesebben a pihenőről, Váradi kosarát követően 10 ponttal léptek meg sárga-feketék. Persons dobott egy triplát. Kifejezetten jó volt a mérkőzés, jó megoldások mindkét oldalon. A Falco kézben tartotta az irányítást, a Szeged egy percig sem adta fel. Persons nagyon jó napot fogott ki, hármasával három pontra vitte fel a csapatát. A másik oldalon Váradi emelkedett ki. 53-56-os állásnál Milos Konakov kért időt. Barac talált be, Cooktól jött rá a válasz. Szoros volt a találkozó, de az utolsó perc a vendégeké volt. Barac és Somogyi is triplát dobott. 58-68.

A Falco nagyon bekezdett, Somogyi triplájával 15 pontra nőtt az előnyük. A Szeged már nem tudott megújulni, közelebb kerülni a listavezetőhöz. A sárga-feketék 20 ponttal is vezettek, Keller Iván triplája és megítélt ráadás büntető egy picit életben tartotta a reményeiket. A csoda azonban elmaradt. A szombathelyiek győzelme teljesen megérdemelt. 75-91 - tudósít a BB1.hu .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra