Döcögős kezdés után biztos Falco győzelem a Szolnok ellen

Benke visszatért, Golomán ellenállhatatlan volt.
-----

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Szolnoki Olajbányász 89-74 (22-19, 21-23, 20-19, 26-13)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 10. forduló

Szombathely, Aréna Savaria

Földházi Tamás, Győrfy Ruben, Lengyel Ádám (Bodrogváry Iván)

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Somogyi 9/3, Sövegjártó -, Perl 12, Keller 11, Golomán 30/9. Cserék: Barac 12, Horváth -, Takács -. Verasztó 2, Clark 6, Hawkins 2, Benke 5/3.

Szolnoki Olajbányász: Pongó 10/6, Rudner 3/3, Pallai 2,Cummings 24/12, Cakarun 13. Cserék: Vincze 5, Csornai -, Sebők 2, Arabo 2, Tóth -, Young 11.

A Falco kezdte jobban a mérkőzést, különösen Golomán érezte jól magát a palánk alatta. A Szolnoki Olajbányász nem tudott mit kezdeni a válogatott centerével. A negyed közepén 14-9 volt az eredményjelzőn, majd Cakarun dobott egy duplát. Az ellentámadásból Golomán lépte át a tíz pontot, majd Clark büntetőzött jól. Sokáig úgy tűnt a szombathelyiek tetemes előnyt is összeszedhetnek a játékrész végére, de a “hajrá” a vendégeké volt. 22-19.

Falco-Volvo Alpok Autó Szhely. - Szolnoki Olajbányász
Golománnal szemben nem volt ellenszer
Mészáros D. Zsolt

A hosszú sérülése után visszatérő Benke Szilárd hármasával indult a második negyed, nagy volt az öröm Szombathelyen. Pongó is távolról talált be, így maradt a három pont a két csapat között. Cummings egyenlített, majd a légiós duplájával a vezetést is átvették a vendégek. Perl rázta meg magát. Golomán és Cumnings is hármast dobott, 30-30 volt a táblán a negyed közepén. Pongó kosara már sok volt Milos Konakovnak, időt kért a szombathelyiek edzője. 43-42 lett a negyed vége.

Falco-Volvo Alpok Autó Szhely. - Szolnoki Olajbányász
Volt földharc is
Mészáros D. Zsolt

Somogyi szerezte a második félidő első kosarát. Cakarun is betalált közelről, majd ismét Somogyi volt eredményes. Barac zsákolása sok volt az olaj mesterének, Gasper Potochnik időt kért. Barac szerzett újabb kosarat, kilencre növelte előnyét a bajnok. Cummings dobott szolnoki szempontból fontos hármast, a folytatásban Perl és Cakarun is betalált. Jó mérkőzés volt. Pongó hármasával zárkózott tovább a Szolnok. Barac pontjai nagyon kellettek a szombathelyieknek, de Cummings nem tudott hibázni távolról, a negyedik tripláját is megszerezte. Young egyenlített, Golomán azonban remekül büntetőzött. 30 perc játékost követően sem dőlt el a találkozó. 63-61.

Falco-Volvo Alpok Autó Szhely. - Szolnoki Olajbányász
Légibalett is Somogyitól
Mészáros D. Zsolt

Benke és Arabo pontjaival indult az utolsó negyed. A Falco “jött ki” élesebben az utolsó negyedre, Golomán nagyot játszott, de Perl zsákolása is talpra ugrasztotta az Aréna Savaria közönségét. A szolnok 77-68-as állásnál kért időt, öt perc volt hátra a találkozóból. Perl kosarával nőtt tíz fölé a hazaiak előnye. Ezek a percek sorsdöntőnek bizonyultak, a Szombathely megérdemelten nyerte meg a találkozót - tudósít a BB1.hu - ha a képre kattint, megnézheti galériánk sok-sok képét.

Falco-Volvo Alpok Autó Szhely. - Szolnoki Olajbányász
És a végén boldogság
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!