Hirdetés
Hirdetés

A DEAC ellen javíthat a Falco

Jön a kupa előtti főpróba.
Hirdetés

A negyedik Falco a hatodik DEAC-ot fogadja pénteken este. A két csapatot mindössze egy győzelem választja el egymástól a tabellán. Ősszel a hajdúságiak extra első félidejüknek köszönhetően magabiztosan nyertek, 95-88-ra. A találkozót az M4 Sport TV élőben közvetíti.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Elég kemény hetünk volt, bennünk maradt az egerszegi utolsó negyed, elég frusztráltak voltunk emiatt. Finoman fogalmazva sem kiváló most a hangulat, de természetesen mindent megteszünk, hogy holnap nyerjünk. Nagyon nagy szükségünk van most a szurkolóinkra, szeretném, ha minél többen kijönnének holnap, és segítenének minket ebben a nehéz szituációban, mert ez most tényleg nagyon nem egyszerű. Mi is csak emberek vagyunk, olykor hibázunk, tudjuk, hogy ilyen a sport, bármi megtörténhet. Nehéz felfogni, hogy mi történt velünk az utolsó tíz percben. Túl kell tennünk magunkat a történteken, hiszen máris nyakunkon a következő meccs. Egy biztos, ebből is tanultunk, ha legközelebb hasonló szituációba kerülünk, tudjuk, hogy mit kell csinálnunk. A DEAC egyébként egy erős csapat, nagy ambíciókkal, magabiztos kezdőötössel. Borisov és Ivosev a két vezérük, a pontfelelősük, de nem szabad megfeledkezni Amigóról, Manigatról és Dugatról sem, hiszen tőlük is sok minden függ. Emlékszünk az őszi mérkőzésre, ahol az első tizenöt-húsz percben szinte tökéletes kosárlabdát játszottak ellenünk, és állva is hagytak minket. Szeretnénk most revansot venni. Perl Achilles-sérülés miatt nem edzett a héten, egyelőre még nem tudom, mi lesz vele, várjuk az orvosok véleményét, de nem fogjuk kockáztatni a játékát, szerintem rá nem számíthatok pénteken.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Az esélyes egyértelműen a hazai csapat lesz. Menet közben erősödtek, visszatért két válogatott játékosuk, illetve Bruinmsa is visszanyerte formáját. Amiben sokat léptek előre, az a tranzíciós játék, erre nagyon kell figyelnünk, hiszen a két régi-új hátvéddel újra nagyon gyors játékot tudnak játszani. Tudjuk, hogy a hazai pályájuk mennyire erős a szombathelyieknek, nem győzni járnak oda a csapatok, ettől függetlenül szeretnénk egy jó meccset játszani. Kisebb problémáink voltak ugyan a héten, de jelen állás szerint mindenki hadra fogható lesz holnap. Felszabadultan kell játszanunk, de nagyon keményen és koncentráltan, hiszen csak akkor lehet esélyünk egy szoros mérkőzésre.

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!