Betlizett a Falco, Szombathelyen győzött a Debrecen

Kilátástalanul játszottak a sárga-feketék.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - DEAC 75-81 (20-15, 15-22, 18-21, 22-23)

Bajnokság, 18. forduló

Szombathely, Arena Savaria

Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Györfy Rúben, Sörlei Attila (dr. Gincsai János Péter)

Falco: Pot 10/3, Brown 7/3, Kovács B. 8, Tiby 11/3, Keller Á. 6. Csere: Perl 22, Barac 11, Verasztó -, Sövegjártó -.

DEAC: Govens 23/12, Mócsán 5, Balázsi -, Drenovac 13, Tóth Á. 13/3. Csere: Scott 8, Polyák 5/3, J. Taylor 12, Kovács II. Ák. 2, Neuwirth -.

Keller duplájával indult a találkozó, majd Tóth egalizált gyorsan. 2-2 után 6-2-re meglépett a Falco, de az ex-szombathelyi Govens tripláival a DEAC megfordította az állást. Pot vette kezébe a karmesteri pálcát hazai részről, és büntetőivel, valamint triplájával 15-10-es előnyt harcolt ki a sárga mezeseknek. Govens újfent betalált, majd Taylor közelijével ismét egyenlő volt az állás. A vezetést nem engedte ki a kezéből a Falco, Perl akciójának köszönhetően előnnyel várhatta a folytatást (20-15).

Falco KC - DEAC 2023
Falco KC - DEAC 2023
Mészáros D. Zsolt

A második negyedben egy perc alatt egyenlítettek a hajdúságiak, majd Taylor újabb duplájával a vezetést is átvették. Govens ismét hármast küldött a helyére, miközben a szombathelyi támadások megakadtak. Kovács középtávolija után 26-26-nál sikerült újra egyenlíteniük, de Govensnek erre is volt válasza. Vezettek a vendégek, amit Polyák távolról tovább növelt. Perl büntetőire, Drenovac válaszolt, majd újfent Perlt faultolták, aki beállította az első félidő végeredményét (35-37).

Falco KC - DEAC 2023
Falco KC - DEAC 2023
Mészáros D. Zsolt

Hiába jöttek fel két pontra a hazaiak, mégis a DEAC jött ki lendületesebben a második félidőre. A 23. percben Mocsán büntetői után 36-47 állt az eredményjelzőn. Barac talált be hazai oldalról, de Tóth részéről rögtön érkezett a válasz. Továbbra is kimaradtak a Falco távoli próbálkozásai, aminek köszönhetően a vendégek tartották tíz pont körüli előnyüket. A 29. percig kellett várni, hogy újra szoros legyen a találkozó, amikor Brown sokadik távoli próbálkozása behullott a gyűrűbe. 51-55 után azonban Govens is triplát dobott, majd Perl közelije zárta az etapot (53-58).

Falco KC - DEAC 2023
Falco KC - DEAC 2023
Mészáros D. Zsolt

Scott középtávolija indította az utolsó tíz percet, amit Brown eladott labdáját követően Taylor toldott meg egy újabb kettessel. Tiby büntetőivel, majd Perl betörésből szerzett kosarával kapaszkodott a Falco. A válogatott hátvéd egyértelműen hátára vette csapatát – ahogy az nehéz pillanatokban lenni szokott –, de a DEAC-nak volt tartása ezekben a pillanatokban is. Két perccel a vége előtt Tóth triplát dobott, ezzel hétpontosra növelve csapata előnyét. Az ellentámadásból Pot távolit hibázott, egyre jobban égett a ház a szombathelyieknél. Az utolsó percben megpróbálták faultokkal tördelni az időt a hazaiak, de a DEAC már nem engedte ki kezéből a győzelmet (75-81).

Ezzel a győzelemmel Andjelko Mandiccsal a kispadon 2-ből 2-nél tart a DEAC, legyőzve a Szolnokot és a Falcót, míg a listavezető szombathelyiek idei második vereségüket szenvedték el - tudósít a BB1.hu. Nézze meg galériánkat a képre kattintva.
Falco KC - DEAC 2023
Falco KC - DEAC 2023
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!