Benke Szilárd visszatért a Falcóba

Egy évre írt alá régi-új csapatához.

Mint a szurkolók emlékezhetnek, a Falco 2021/22-es bajnokcsapatának oszlopos tagja volt a válogatott bedobó, Benke Szilárd, aki a 11-es mezt viselte.

Éppen ezért lehetett sejteni, amit a pletykák már tudni is engedtek, ha 11 óra 11 perckor jelent be egy igazolást s csapat - mint ahogyan azt ma megtette -, akkor az más nem lehet, csakis Benke Szilárd. És így is lett.

Nem volt sokáig távol, egy évvel ezelőtt közös szomorúsággal közöltük ezt:

"Sziasztok!

Nem vagyok a szavak embere, de mégis megpróbálom leírni! Nagyon szép három év van mögöttünk. Sok mérkőzést megvívtunk együtt, Ti a lelátón, Mi a pályán. Egyszerre vagyok boldog és büszke arra, hogy részese lehettem a fejlődésnek. A BL-ben 3 év alatt selejtezőkörös csapatból TOP16-os csapattá váltunk. 2 bajnoki címet és 1 kupát nyertünk együtt. Nem akarok nagy dolgokat mondani, vagy szólni. Egyszerűen csak köszönöm, hogy befogadtatok és elfogadtatok olyannak, amilyen voltam. Sikeres három év volt! Legalább még ennyit! ".. miénk a legjobb csapat álé...!"

Benke Szili"

Falco - Körmend bajnoki mérkőzés 2022
Mészáros D. Zsolt

Így köszönt el egy éve Falco: Benke Szilárd is elköszönt 2022. July 26. 13:10 a csapattól egy éve Benke Szilárd, aki akkor Franciaországba szerződött.

Benke Szilárd a BCM Gravelines Dunkerque együttesében folytatja pályafutását – adta hírül a francia klub, amit egy éve szomorúan közöltünk Falco: Benke Szilárd Franciaországba szerződött 2022. July 05. 14:31 . A francia élvonalbeli csapat arra hívja fel a figyelmet, hogy Benke egy fejlődni képes játékos, kiemelik a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményét.

Májusban összegzésként azt lehetett olvasni róla, hogy a 28 éves magyar játékos mind a 34 bajnokin szerepet kapott, tízszer kezdőként számított rá a szakvezetés, 18,7 percet, 5,7 pontot, 2,2 lepattanót és 1,2 gólpasszt átlagolt. Benke májusban elmondta az M1 aktuális csatornán, hogy vegyes érzései vannak a szezonjával kapcsolatban, mindenképpen külföldön szeretné folytatni, és nem veti el a hosszabbítás lehetőségét sem.

Körmend Falco 2022
Mészáros D. Zsolt

Ugyanekkor lehetet olvasni felőle a BB1.hu-n: nem tudja, melyik csapatban folytatja pályafutását, de ahhoz ragaszkodik, hogy a következő szezonban is külföldön játszhasson.

A francia BCM Gravelines-Dunkerque játékosa az M1 aktuális csatornán elmondta, lenne itthonról kedvezőbb ajánlata, mégis ragaszkodik ahhoz, hogy légiósként folytassa. Jelenlegi klubjának elnöke már jelezte, hogy szeretnének tárgyalni vele a folytatásról, ettől nem is zárkózik el, de meghallgatja a többi ajánlatot is.

Nos, mindezek után ha nem is meglepő, de váratlan volt a mai bejelentés.

Milos Konakov így nyilatkozott róla: „Nagyon örülök, hogy Szili leigazolásával egy olyan keretünk van, akikkel lehet agresszív, fizikális kosárlabdát játszani. Nem hiszem, hogy be kell Őt mutatnom, hiszen az Aréna Savariában mindenki ismeri Őt, a játékát, illetve azt az energiát, amit a pályára tud vinni."

Ráhangolódásnak megnézhetik azt az összeállítást, amit a klub készített Benke távoztakor:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!