Bejelentette Benke és Krivacevic távozását a Falco

Azt is, hogy idén is BL-ben indul a csapat, de az automatikus csoportkör még nem biztos.

Két magyar játékosunk is máshol folytatja pályafutását - írja a klub honlapja.

Szili az előző szezonban, 2023/2024-ben tért vissza hozzánk. A magyar válogatott bedobó 1 év franciaországi légiós szezon után húzott újra sárga-fekete mezt. Az itt töltött 4 szezonjában 152 tétmérkőzést játszott, sikereink komoly kovácsa volt. Szili 3 bajnoki címet (2019/20-as bajnokságban nem hirdettek győztest) és 1 Kupa győzelmet ünnepelhetett, valamint tagja volt a BL TOP 16-ig menetelő 2021/22-es csapatnak is.

Szili a mögöttünk hagyott szezonban összesen 35 mérkőzésen lépett pályára. A magyar bajnokságban átlagban 22,5 percet töltött a parketten, és ez idő alatt 10.5 pontot, 2,8 lepattanót és 1,2 labdát szerzett. A Bajnokok Ligája csoportkörben 5 mérkőzésen, átlagban 25,2 percet játszott, és 7,8 pont mellett 2,6 kiosztott gólpasszt átlagolt. Az alapszakaszban a legjobb mérkőzését a nyitó fordulóban játszotta, akkor 16 pontot, 5 lepettanót és 3 labdát szerzett, 17 percnyi játékidő alatt 26-os teljesítményt ért el. Csapatunk szerette volna megtartani Szilit, ám volt játékosunk új szerepkörben szeretné kipróbálni magát, amihez klubunk sok sikert kíván! - írja a honlap.

Krivacevic és Benke távozik
Facebook

Benke Szilárd mellett Krivacsevics Márkó is távozik. A magasember az elmúlt 2, sárga-feketében töltött szezonjában 2 Magyar Bajnokságot és 1 Magyar Kupát nyert csapatunkkal. Krivi a 2022/23-as és 2023/24-es szezonban összesen 68 alkalommal húzta magára a sárga-fekete mezt. Az idei szezonban 10 perc feletti játékidő alatt az energikus magasember 4,5 pontot és kereken 3 lepattanót szerzett. A playoff során új szerepkörben, kezdőként is számolt vele Milos Konakov. Ezen a 10 mérkőzésen átlagban 10,8 percet töltött parketten, ez idő alatt 3,2 pontot és 3,6 lepattanót szerzett. További sok sikert kívánunk Krivi! - teszik hozzá.

A csapathoz tartozó információ még, hogy hétfőn az MKOSZ hivatalos levélben értesítette a klubot, hogy a FIBA döntése alapján egyedüli magyar csapatként indulhat a Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírásában. Jelenleg több európai bajnokság is zajlik, így arra a hivatalos döntésre, hogy automatikusan főtáblán kezdhet-e, még várni kell. A sorsolást a szokott módon Svájcban, a FIBA központjában – előreláthatólag június végén, vagy július elején – tartják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!