Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az Alba ellen ébredt fel a Falco

Végig vezetve, nagyon sima győzelmet arattak a sárga-feketék.
-----

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Alba Fehérvár 95-84 (29-18, 24-28, 26-18, 16-20)

Bajnokság, 11. forduló

Szombathely, Arena Savaria

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 4, Doktor 3/3, Benke 24/12, Bruinsma 23/9, Keller 12. Cserék: Perl 19/6, Lake 6, Barac 4, Dancsecs -.

Alba Fehérvár: Turner 10, Curry 19/6, Vojvoda 25/9, Davis 15/3, Omenaka -. Cserék: Lukács 6/6, Ahmad 7, Takács M. -, Csorvási 2.

Keller kosarával indult a mérkőzés, majd Vojvoda adott el egy labdát. Az Alba csak fault árán tudta megállítani Kellert, aki mindkét büntetőjét kihagyta, Bruinsma azonban labdát szerzett, Váradi váltotta pontokra a lehetőséget. A következő támadásban is eladott egy labdát az Alba, Benke kosara után pedig időt is kért Forray Gábor. Curry használta ki a Falco rossz védekezését, ő szerezte a fehérváriak első kosarát a mérkőzésen. Bruinsma is betalált, de Vojvoda is kosarat dobott. Benke és Bruinsma is hármassal növelte csapata előnyét, tízzel vezettek a szombathelyiek. Davis kosaraival zárkózott ötre az Alba, Benke triplával és duplával jelentkezett, már tíz pontnál járt a magyar válogatott kíválósága. A vasiak nem tudtak meglépni, ismét ötre jöttek fel a vendégek. Bruinsma büntetőivel nyílt ismét az olló, az ellentámadásnál viszont Ahmad könnyedén verte Lake-t a palánk alatt. Perl is megszerezte első kosarát, a tízet – a negyed vége előtt egy perccel – ismét Benke tette közé . Vojvoda büntetőivel és Perl ziccerével ért véget a negyed. 29-18.

Bruinsma kosarával indult a második negyed, majd Lake fantasztikus szerelésével folytatódott a mérkőzés. Az ellentámadásból Doktor dobott triplát, 16 ponttal vezettek a sárga-feketék. Forray Gábor időt kért, de reklamálásért egy technikait is kapott az Alba mestere. A mérkőzés képe nem változott, amint a vendégek elkezdtek zárkózni, a Falco azonnal megrázta magát. Bruinsma különösen ponterősen játszott. Lake is nagyon élt a palánk alatt, remek zsákolása biztosan tetszett a szombathelyi szurkolóknak. A negyed derekán 41-28 volt az eredményjelzőn. Vojvoda kapta el a fonalat, pontjaival visszajöttek tíz alá a vendégek. Barac és Benke kosarai jókor jöttek a szombathelyieknek. Vojvoda és Davis kosaraival viszont már tíz alá ment az Alba. Keller dolgozott jól a palánk alatt, Lukács pedig triplát dobott a sarokból. Turner ziccerével kezdődött az utolsó perc az első félidőben, Bruinsma viszont elrontotta a triplakísérletét, Lukács újra hármast dobott. A fehérváriak gyakorlatilag ledolgozták hátrányukat. Bruinsma hármasa volt a csattanó a nagyszünet előtt. 53-46.

Benke: extra
Mészáros D. Zsolt

Vojvoda triplájával kezdődött a második félidő, a szombathelyiek első kosarát Bruinsma szerezte. Keller is betalált, de a tízet Bruinsma tette közé. Curry egy triplával hozta közelebb az övéit, de az ellentámadásból hármast szerzett Benke is. Forray Gábor időt kért. Perl triplájával folytatódott a mérkőzés, tizenöt volt közte. A Falco őrizte fölényes előnyét, jól büntetőzött mindkét csapat. Vojvoda extra triplájára, Perl és Keller válaszolt egy duplával. 77-59 és 77-62 is volt az eredményjelzőn, nem tudta húsz fölé nyitni az ollót a Falco. A negyed végén sokat hibázott mindkét csapat, de a Falco előnye így is megnyugtató volt. 79-64.

Curry szerezte az utolsó negyed első kosarát, Lake sikeres büntetőkkel válaszolt. Curry extra triplájával tizenkettőre jött fel az Alba, de Benke remek egyéni megoldása után pontot dobtak a szombathelyiek is. Gasper Okorn nyugalomra intette csapatát, azt kérte, hogy támadják végig az akciókat. Forray Gábor egy Bruinsma-kosár után kért időt, nyolc perc olt hátra és 87-71 volt a táblán. Hiába dobott triplát Vojvoda, Bruinsma azonnal válaszolt rá. A Falco nagyon jól kosarazott és kiváló százalékkal dobott, a székesfehérváriaknak esélyük sem volt a közelükbe férkőzni. Vojvodáék az utolsó pillanatig küzdöttek, de a szombathelyiek győzelme nem forgott veszélyben. 95-84.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!