Annyit mondunk, szombaton Falco-Körmend az Arénában

Váratlanul mindkét csapat számára komoly téttel bíró vasi klasszikus következik.

Szombaton este negyed nyolctól a Schaeffler Arénában Falco-Körmend bajnoki meccset rendeznek, váratlanul - és szomorúan szokatlanul - a közszolgálati televízió kamerái előtt.

Ez abból a szempontból örömteli a kosárlabda rajongók számára, hogy azok is láthatják a "vasi klasszikust", akik esetleg az Arénán kívül rekedtek. Sokan vannak ilyenek, hiszen a jegyek már rég elfogytak.

A szombathelyiek jártak jól, vagy jobban, hiszen a körmendi szurkolók látványosan bedurcáztak, így arra hivatkozva, hogy egyrészt drága a jegy, másrészt keveset kaptak volna, közleményben tudatták, nem jönnek el a meccsre.

Falco KC - Lions 2024
Mészáros D. Zsolt

A Falco pedig köszönte szépen, és szintén közleményben tudatta az övéivel, hogy ezzel egy új nézőtéri szektor nyílt meg számukra. A telt ház így is meglesz, de ezek szerint ellenszurkolók nélkül, ami a Falcónak jobb.

Korántsem zárójelben, a körmendi ultrák döntése nehezen értelmezhető, hiszen azt hiszik, a Falcót büntetik meg, holott a saját csapatukat hagyják cserben, de erről majd ők elszámolnak magukkal.

Mert az a helyzet állott elő eléggé váratlanul a bajnokságnak ebben a szakaszában, hogy mindkét csapatnak égető szüksége van a győzelemre, ellenkező előjellel.

Kosárlabda bajnokság, tabella
Nyugat.hu

A Falcónak azért, hogy meglegyen az alapszakasz elsőség, a Körmendnek viszont a rájátszásba jutás a tét, azaz, meglehetősen kiélezett küzdelem várható, bizonytalan végeredménnyel.

A szombathelyi csapat ugyanis a válogatott-szünet után nehezen talál magára, az azóta eltelt három meccsből kettőn kikapott, s ha úgy nézzük, voltaképp két értékelhető negyedet produkált, a Szolnok elleni Kétvállon a Szolnok, a debreceni kisiklás feledtetve March 08. 19:56 hazai meccs kezdő és befejező játékrészét.

A Körmend pedig hetek óta kitartóan bukdácsol, így abba a helyzetbe került, hogy netán a legjobb nyolcba sem kerül be az alapszakasz végén, ami csúfság régen fordult elő a piros-feketékkel.

Tulajdonképpen ezeket mondja el Déri Csaba, a BB1 állandó szakértője is esélylatolgatásában:

Déri Csaba
BZ

"Klasszikus megyei rangadó. Mielőtt belekezdenénk, szeretnék gratulálni Keller Ákosnak és a Szombathely vezetőségének is az új szerződéshez. A Falco célja a BL-kiesés után, hogy a bajnokságban és a kupában is első helyen végezzen. A válogatott szünetig nem is láttam semmi okot arra, hogy kételkedjek abban, hogy ez sikerül-e, azóta viszont három mérkőzésből kettőt elvesztett a címvédő. A játékuk gödörben van, nyilván a minőség megvan, hogy ez javuljon. A Körmend nagyon nehéz helyzetben van, az előző három meccsüket elbukták, főleg a Kecskemét és az Oroszlány elleni vereségek voltak nagy pofonok. A Körmend nagy tervekkel vágott neki a szezonnak, hiszen elindultak az Europe Cupban, ám ahogy a Magyar Kupa, az is hazai pályán csúszott el. Most két töltényük maradt, egy Szombathelyen és egy Pécsett, hogy elkerüljék a teljes katasztrófát. A vezetőség hozta a játékosokat, leigazolták Cakarun helyett Carter, majd mikor ő nem vált be hozták Syllát, majd amikor ő sem, akkor Konatét, sőt Cookot is lecserélték Basicra, aki kiemelkedő képességű irányító, ennek ellenére a kicsúszás réme fenyegeti a csapatot. A Falco nem engedheti meg magának, hogy ezt a mérkőzést is elbukja, ezért én rájuk fogadok."

Az utolsó mondatban van a lényeg, így azt várjuk, hogy Déri Csabából a próféta szólt. A két csapat őszi derbijét egyébként a Falco nyerte A Falco kiütötte a Körmendet 2023. December 16. 16:57 , s ennek a meccsnek az összefoglalóját tesszük ide ráhangolódásként:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!