A Sopront is kipipálta a tartalékos Falco

Próbálkoztak a hazaiak, sikertelenül: a sárga feketék végig vezetve győztek.
-----

Sopron KC - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 70-81 (18-28, 20-16, 15-17, 17-20)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 8. forduló

Sopron, Novomatic Aréna

V.: Papp Péter, Nagy Viktor, Goda László (Bognár Tibor)

Sopron: Mack 3/3, Myers 22/6, Q. Ford 13/3, Sitku -, Montgomery 10. Csere: Fazekas 4, Boriszov 7/3, Csendes 3/3, Takács 6/6, Scholl -, Supola 2.

Falco: Somogyi 10/6, Sövegjártó 5/3, Perl 25/6, Golomán 12, Keller Á. 10/6. Csere: Hawkins 6, Takács Z. -, Verasztó -, Horváth Á. -, Clark 13/9.

Center-kosarakkal indult a mérkőzés. Előbb Keller talált be közelről, az ellentámadásból Montgomery egalizált. Golomán is hozzászólt, ezzel továbbra is előnyben tartva csapatát. 8-8-nál érte utol a Falcót a Sopron, ekkor Mack volt eredményes távolról. A következő percekben is szorosan alakult a találkozó, sőt Myers középtávolija már hazai vezetést jelentett. 12-14 után jókor jött a vendégeknek Clark hármasa, majd Somogyi két remek megmozdulása. Perl előbb jól ziccerezett, majd távolról is betalált, közben pedig csak Fazekas talált be. Ezzel már 24-16-ra vezetett a bajnoki címvédő. Hazai oldalról Boriszov válaszolt, de még Perl és Clark kosara is belefért (18-28).

Egészen a negyed közepéig tartotta tíz pont körüli előnyét a Falco, majd elkezdett ebből valamelyest faragni a Sopron. Boriszov hárompontosára Perl-kosarak érkeztek, de Myers előbb közelről, majd távolról is be tudott találni. Golomán közelijével tízpontos lett újra a differencia, majd az ellentámadásból Takács triplája beakadt. Somogyi és Sövegjártó talált be a szombathelyieknél, a túloldalon pedig továbbra is aktív maradt Myers, akinek a vezérletével lőtávolságon belülre kerültek a soproniak az első félidő végére (38-44).

Nagy lendülettel vetette magát a második félidőbe a Falco, 9-2-vel indították a harmadik tíz percet. 40-53-s állásnál Myers büntetői szakították meg a vendégek rohanását. Elkezdett éledezni a hazai csapat, a 26. percben Boriszov középtávoliját követően 46-53 állt az eredményjelzőn. Ford hármasa is jó volt, ezzel kezdett szorossá válni a találkozó. Myers 2+1-es akciója után feljött egy pontra a Sopron. Hawkins zsákolt egyet, ezzel megtartva csapatának a vezetését. Ezután vendég kosarak érkeztek, így nyolc pontos előnnyel zárta a negyedet a Falco (53-61).

A folytatásban sem változott a játék képe, a Falco könnyedén szerezte pontjait, miközben a Sopron rendre célt tévesztett. Keller újabb triplája után 72-59-re vezettek a sárga-feketék bő hat perccel a vége előtt. Nem potyogtak a kosarak, ami a vendégeknek kedvezett. Perl közben szorgalmasan gyűjtögette pontjait, ezzel eldőlni látszott a mérkőzés. A végén még valamelyest sikerült kozmetikáznia az eredményen a soproniaknak: az utolsó öt pontot Montgomery és Takács jegyezte (70-81) - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!