Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az arénában a szurkolók és a csapat közösen ünnepelték a Falco harmadik bajnoki címét

Méltó lezárása volt az idénynek, amely során a Falco KC mindent megnyert, amit Magyarországon lehetett.
-----

Volt már példa ilyen eseményre 2019-ben, amikor a Falco KC a Körmend ellen másodszor lett magyar bajnok, az idei szezon azonban sok szempontból is különleges volt, amit Gasper Okorn vezetőedző a tegnapi győzelem után így fogalmazott meg: „Nagyon örülök, hogy mindkét hazai sorozatot megnyertük és a Falco történetében először sikerült dupláznunk. Egyet aludnunk kell rá, hogy tiszta fejjel végiggondoljuk, hogy mit is értünk el.”

Aludtak egyet rá, most pedig az arénában a közönséggel együtt ünnepeltek. Viszont leginkább egy szurkoló fogalmazta meg a bajnoki cím megszerzése után, milyen volt ez a szezon: „Ami ma kiszakadt ezekből a srácokból, abban benne volt minden. Ez az egész fura szezon, betegségek, elvárások, családi tragédiák. Respect nekik, ez megsüvegelendő és tiszteletre méltó. Emberek vagytok.” - és akkor jöttek ma az örömök.

Mintha meccs lett volna, úgy várt bebocsátásra a tömeg a hideg szélben az aréna előtt a fél hetes kezdésre várva. Pedig nem remélhettek sem látványos zsákolásokat, sem triplákat, sem remek védekezést, csak a fiúkat szerették volna látni civilben, s megmutatni nekik, milyen fontos az, amit csinálnak. A kosárlabda, ez a remek játék, ami viszont több is annál, mint az este mutatta: szeretetek és rajongások tárgya, és az együvé tartozás érzése.

Falco győzelmi ünneplés
Vegytiszta boldogság. A képre kattintva galéria nyílik.
Mészáros D. Zsolt

Odabent mintha diszkóba került volna az ember a sötétben villódzó fényekkel, füstgéppel és a csontba hatoló zenével. Nem véletlenül irigykedett már tavaly is valamely jámbor, más városbéli szurkoló látva a a csapatot övező körítést, hogy a Falco az már tisztára NBA. S ha nem is igazán, de profin felépített klub, amit érdemes szeretni, és az emberek szeretik is. - De még mennyire, derült ki ezen az estén.

A hangosan beszélő ember a színpadon, amely a játéktér közepén állt, sorolta az eltelt szezon eredményeit, és azokat a nehézségeket, amelyek útjában álltak annak, hogy a csapat elérje ezeket. De mégis elérte, helytállt a BL-ben, harmadjára lett bajnok, és fennállása során elnyerte a kupát is. Mindent vitt, ami vihető, és a szurkolók lába elé rakta a kincseket. Mindezek után egy tüzet okádó kapun át érkeztek egyesével a játékosok a színpadra egy, a kabalállattal, a sólyommal való pacsi után.

Falco győzelmi ünneplés
Bajnokcsapat, bajnok csapat
Mészáros D. Zsolt

Mégpedig ők: Kyan Anderson, Boris Barac, Benke Szilárd, Dancsecs András, Doktor Péter, Evan Bruinsma, Keller Ákos, Kovács Benedek, De'Quon Lake, Perl Zoltán, Sövegjártó Ábel, Váradi Benedek. - Illetve Benke Szilárd csak valahonnan a sötétből és hangszórókon keresztül szólt az ünneplőkhöz, mert nem tudott részt venni a bulin. Viszont akkora tapsot kapott így is, mintha a színpadon állt volna.

Falco győzelmi ünneplés
Nemény András polgármester kölcsönkapta...
Mészáros D. Zsolt

Aztán következtek a sikerek kovácsai: Gasper Okorn vezetőedző, Milos Konakov másodedző, Tanai Zoltán gyúró, Hajas Csaba és Laki Ádám erőnléti edzők, dr. Bauer Ottó csapatorvos, Gábor Máté technikai vezető, dr. Nagy Norbert technikai intéző, Tóth Dávid marketingmenedzser, illetve mindenki atyja, Gráczer György ügyvezető. A játékosok a levegőbe dobálták, akit illett, a vezető-, és másodedzőt, majd Nemény András polgármester és Tóth Kálmán frakcióvezető átadták a bajnoki serleget.

Zárásként ígéret hangzott el, hogy jövőre veletek ugyanitt, majd nem hazamentek a legények, hanem átadták magukat a rajongóknak. Süldő és rajongó lányok indultak merészen a színpad felé, apró gyerekek rohangáltak, az éltesebbek pedig békésen szopogatták söreiket. Most egy rövid pihenő következik, és ősszel kezdődik elölről minden abban a reményben, hogy egy év múlva ugyanígy szóljon a zene, és villódzanak a fények az arénában.

Lát még rengeteg képet, ha erre rákattint.

Falco győzelmi ünneplés
Háló, érem a nyakban, kupa a kézben, mi kell még?
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra