A negyedik klasszikust a Körmend nyerte a megtizedelt Falco ellen

A meccsnek csak a piros-feketék számára volt jelentősége.
-----

Egis Körmend - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 85-72 (19-22, 23-17, 23-18, 20-15)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 9. forduló

Körmendi Városi Sportcsarnok

V.: Kapitány Gellért, Győrffy Pál Attila, Frányó Péter (dr. Gincsai János Péter)

Egis Körmend: Stokes 11, White 6/6, Martinez -, Szavics 8/6, Gordon 16. Csere: Takács K. 7/3, Kiss M. -, Ferencz 23/15, Henry 14/9.

Falco: Somogyi 11/3, Sövegjártó 7/3, Perl 14, Golomán 4, Keller Á. 16/3. Csere: Verasztó 4, Horváth Á. -, Hawkins 4, Clark 3/3, Barac 9.

Jól kezdte a mérkőzést a Falco, három perc sem kellett, hogy 9-2-re elhúzzanak a sárga-feketék. Gordon, majd Szavics pontjaival zárkózott a Körmend, de a fiatal Sövegjártó válaszul a helyére küldött egy triplát. Gordon élt a palánk alatt, a túloldalon pedig Hawkins értékesített egy közelit. Ferencz triplája után a 8. percben 14-16-ot mutatott az eredményjelző. A Falco Verasztó büntetőivel és Barac duplájával tartotta a különbséget. A negyed végén Stokes büntetőinek, valamint Ferencz triplájának köszönhetően feljöttek a hazaiak három pontra (19-22).

Clark triplájával indult a második negyed, majd Perl is a helyére küldött egy középtávolit. Ferencz révén zárkóztak a piros-feketék, majd a válogatott bedobó triplájával a vezetést is átvették a 14. percben. Nagy veszteség érte a vendégeket a 16. percben, amikor Clarkra előbb ráfújtak egy szándékos faultot a játékvezetők, majd reklamálásért még egyet, ezzel kiállítva az amerikai bedobót. Henry bizonyult többször is nyerőembernek a folytatásban, a vendégeknél Barac szerzett fontos pontokat. A negyedet Golomán büntetői zárták (42-39).

Bekezdett a harmadik negyedben a Körmend, másfél perc se telt el, amikor 9-2-es rohanásnál jártak. Henry egyszer, White pedig kétszer talált be a triplavonalon túlról, miközben a túloldalon Somogyi tudott eredményes lenni egy betörést követően. Nem pánikolt a Falco, Somogyi büntetőit követően visszajött 51-47-re. Ezután azonban ismét a hazaiak percei következtek, Szavics hármasa után visszaállt a tíz pontos különbség. Mindkét oldalon belecsúszott egy-egy hiba, de ez a hazaiaknak kedvezett. Hiába jött Szavics újabb triplája, Hawkins kapott forintos labdát Somogyitól, majd Somogyi fejezett be egy akciót zsákolással. Az utolsó percben Stokes kosarai érkeztek még, nyolc ponttal várta a folytatást a Körmend (65-57).

Nem maradtak nagy izgalmak a záró tíz percre. Ugyan Perl középtávolija indította a játékrészt, de Ferencz válaszolt rá öt ponttal. Küzdöttek a szombathelyiek, de ezen az estén nem működtek a megoldásaik. Tíz pont körüli vezetésüket tartották a hazaiak, és a 35. perc környékén már látszott, hogy innen nem fog tudni felállni a Falco. Az utolsó kosár Somogyi nevéhez fűződött, de így is magabiztos, 13 pontos sikert könyvelhetett el a Körmend. Győzelmének köszönhetően eldőlt, hogy a harmadik helyről várhatja a rájátszást (85-72)- tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!