A Kecskemét sem okozott túl nagy gondot a Falcónak

Most pedig három hét válogatott-szünet következik a bajnokságban.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 94-75 (31-17, 20-27, 21-16, 22-15)

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Bajnokság, 21. forduló

Szombathely, Aréna Savaria

Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Fodor Attila, Kapusi Gábor (Vághy Tamás János)

Szombathely: Pot 6, Jordano 5, Tanoh Dez 11/3, Tiby 28/15, Keller Á. 5. Csere: Perl 24/6, Kovács B. 6, Krivacevic 5, Barac 4, Pongó -, Hansen -.

Kecskemét: Sinik 18/9, Bogues Jr. 17/3, Ivkovic 2, Lukovics 11/6, Karahodzsics 9. Csere: Dramicsanin 13/3, Wittmann 2, Tóth B. 2, Kucsera 1, Körmendi -, Tóth P. -.

A listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathely fogadta a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet a férfi élvonal 21. fordulójában.

Falco KC - DTKH Kecskemét 2024
Falco KC - DTKH Kecskemét 2024
Mészáros D. Zsolt

Jordano kettese nyitotta a pontok sorát, de Bogues révén még az első perc végén egyenlített a KTE. Sinik kosarával fordított a Kecskemét, de Tiby triplája újra a Falcónak jelentett előnyt. Kétszer is ellépett négy pontra a Falco, a negyed közepén pedig ötre nőtt a felek között a különbség – Tiby és Tanoh Dez lépett ekkor előre a hazaiaknál pontszerzésben (14-9). Előbbi játékos újabb triplát jegyzett, majd Tanoh Dez ismét egy kettessel követte, ami után időt kértek a vendégek (19-11). Tiby ismét egy triplával jelentkezett, Perl tett az előnyhöz még három pontot egy gól jó plusz büntetős akcióval. Távolodott a Falco, amely 14 pontos előnyre tett szert az első negyed végére (31-17).

Falco KC - DTKH Kecskemét 2024
Falco KC - DTKH Kecskemét 2024
Mészáros D. Zsolt

Dramicsanin-dupla indította a második tíz percet, majd egy triplát is bevállalt – tízen belülre jött a KTE. Keller, Perl és Barac azonban tett róla, hogy ismét két számjegyű legyen a különbség – Bogues hármasával sem csökkent tíz alá (39-29). Hétre jött vissza a KTE, amely ismét hibára kényszerítette a hazaiakat, büntetésként Sinik ráadásul egy triplát tett helyre (41-37). Időt kért a Falco, Keller büntetői törték meg a hazai pontcsendet. Sinik hármasával jött még közelebb a KTE, de Tanoh Dez is egy triplával nyitotta a félidő utolsó percét (49-44). Ugyanő egy duplát is elvállalt, így 51-44-gyel mehettek pihenőre a csapatok.

Falco KC - DTKH Kecskemét 2024
Falco KC - DTKH Kecskemét 2024
Mészáros D. Zsolt

Tiby négy pontjával gyorsan visszaállt a tíz pont fölötti különbség, majd a Falco légiósa a második félidei hatodik pontját is megszerezte. Sinik révén ért véget a kecskeméti pontcsend – három perc elteltével egy hármast dobott be, de Perl rögtön válaszolt (59-47). Állandósult a Falco-előny, a szombathelyiek megtettek mindent, hogy ne tudjon ismét közelebb férkőzni a KTE. A negyed utolsó percében Tiby negyedik hármasával meglett a közte tizenöt, de Lukovics is triplát dobott (72-60).

Falco KC - DTKH Kecskemét 2024
Falco KC - DTKH Kecskemét 2024
Mészáros D. Zsolt

Karahodzsics kettesét Perl triplája követte a negyedik negyed első percében. Pot hármasa lejött, Tibyé viszont pontos volt. Bogues révén csak büntetőkből tudott betalálni a KTE, amire Perl válaszul szintén egy triplát engedett el. Hiába Lukovics hármasa, a húszat közelítette a különbség, ami Tiby büntetőivel meg is lett (87-67). Rutinosan hozta le a meccs hátralevő részét a Falco, és 94-75 különbségű sikert aratva folytatta immár 17 meccses győzelmi sorozatát - tudósít a BB1.hu. A képre kattintva nézze meg galériánkat.

Falco KC - DTKH Kecskemét 2024
Falco KC - DTKH Kecskemét 2024
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!