A Falcóé a vasi klasszikus

Perl extrája győzelmet ért a sárga-feketéknek.
-----

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend 79-73 (19-27, 23-10, 17-22, 20-14)

Bajnokság, 18. forduló

Szombathely, Savaria Arena

V.: Kapitány Gellért, Tőzsér Dénes Kelemen, Söjtöry Tamás Ferenc (Téczely Tamás)

Szombathely: Somogyi 7/3, Perl 31/6, Clark -, Golomán 13, Keller 9/3. Cserék: Váradi 6, Verasztó -, Benke 3/3, Barac 10/3, Hawkins -.

Körmend: Stokes 13/6, White 16/12, Martinez 2, Szavics 10/6, Gordon 15. Cserék: Takács 2, Henry 4, Ferencz 2, Durázi 9/3, Krivacsevics -.

A 18. fordulóban rendezték a vasi el Clásico második felvonását, melyen a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely látta vendégül az Egis Körmend csapatát.

Rögtön egy szép akció végén, de szerencsés kosárral szerzett vezetést a Körmend, ráadásul Gordon révén növelni is tudta azt (0-4). Jól védekeztek az első percekben a vendégek, miközben a támadóoldalon rendre betaláltak, Szavics próbálkozása is bement, majd Gordon is zsákolt (0-8). Golomán nevéhez fűződött az első hazai kosár, három percet kellett rá várni, de ennél közelebb egyelőre nem tudtak jönni a hazaiak (2-10). Keller maradt üresen a festékben, majd két gyorsindítást is csináltak a sárga-feketék, megkezdte a felzárkózást a Falco (8-10). Triplapárbaj következett, három esett be egymás után, újra kezdett meglépni a piros-fekete alakulat (11-18). Deontae Hawkins is pályára lépett a hazaiaknál, Gordon harcolt ki egy faultot rajta, két büntető volt a jutalma (11-20). Benke távolijával kapaszkodott a Szombathely, de erre is volt válasza a körmendieknek, ezúttal White célzott jól. A továbbiakban is jól őrizte előnyét a vendég együttes, 19-27-tel zárult az első negyed.

Falco-Körmend
Perl: 31
Mészáros D. Zsolt

A második felvonást már jobban kezdte a Falco, magasemberei ponterős játékával egy 6-0-ás rohammal rögtön fel is jött kettőre (25-27). Kisebb gólcsend után az egyenlítés is meglett, időt kért Kocsis Tamás (27-27). Közel négy perc telt már el ebből a negyedből, de még mindig nem tudott gyűrűbe találni a Körmend, miközben már tíznél tartott a Szombathely, ezzel pedig a vezetést is átvette, a találkozó során először (29-27). Szavics ziccere ment be a negyed derekán, ezzel kiegyenlítettek a vendégek. Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám az utolsó percben még tudott egyet újítani a Szombathely, így plusz öttel mehetett a nagyszünetre. 42-37.

Falco-Körmend
Golomán az emeleten
Mészáros D. Zsolt

A félidő után Perl talált be, de ezúttal nem rogyott össze a Körmend, Szavics triplája volt pontos, majd Gordon is hozzátett kettőt (44-42). Többször is megvolt a lehetősége a vendégeknek az egyenlítésre, egyelőre viszont ez nem sikerült, néggyel ment a Szombathely, amikor egy 5-0-ás rohammal fordított a Körmend (48-49). Remek egyéni megoldások voltak mindkét oldalon, óriásit küzdöttek a csapatok (53-53). Perl büntetőjére Durázi triplája érkezett, megint a vendégek vezettek (54-56). Perl rohant végig a pályán, majd egy hármast is elsüllyesztett, időt kért Kocsis Tamás közel másfél perccel a negyed vége előtt (59-56). A hátralevő időben mindkét oldalon becsúszott egy-egy hiba, ám a végén Stokes egy visszalépős hármassal kiegyenlített. 59-59.

Falco-Körmend
Váradi visszatért
Mészáros D. Zsolt

Keller ziccere nyitotta a záró etapot, majd a center egy támadólepattanót is visszatett, Takács betörésből válaszolt (63-61). Folyamatosan tapadt ellenfelére az Egis Körmend, ráadásul Clark sportszerűtlenje után újra lehetőségük nyílt a fordításra. Stokes csak az egyik büntetőjét dobta be és a labdabirtoklásból eladták a labdát a vendégek, Golomán viszont nem hibázott a vonalról a túloldalon (67-64). Kőkemény védekezés ment mindkét oldalon, az utolsó öt percre 69-64-ről fordultak a felek. Stokes körmendi szempontból nagyon fontos triplát dobott, Váradi betörése is eredményes volt (71-67). Perl mindkét egypontosát értékesítette, hattal lépett meg a Szombathely ráadásul eladta a labdát a Körmend, amit meg is büntettek a hazaiak (74-67). Kevesebb, mint három perc maradt. Egy támadáson belül három triplát is elhibáztak a piros-feketék, Perl viszont bedobta a magáét, tízre hízott a szombathelyi előny és már nagyon kevés volt hátra (77-67). Durázi révén szépített a Körmend, ráadásul egy támadólepattanóból Ferencz is hozzátett kettőt (77-71). Labdát szereztek a vendégek, kicsivel több, mint egy perc volt hátra, időt kért a Falco. Stokes betörése lejött, a túloldalon pedig Váradinak ütöttek oda. Bement mindkettő, majd Stokes egy triplát is elrontott, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely óriási küzdelemben győzte le az Egis Körmendet a vasi el Clásicó második felvonásán. 79-73 - tudósít a BB1.hu .

Van még sok képünk a galériában, ha a erre rákattint.

Falco-Körmend
Ilyen a szurkoló, ha boldog
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!