Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Falco majdnem elveszítette a veretlenségét Zalaegerszegen

De csak majdnem, hosszabbításos győzelem lett belőle.
-----

Zalakerámia ZTE KK – Falco KC Szombathely h.u.: 95-96 (24-27, 27-18, 19-25, 18-18, 7-8)

Bajnokság, 7. forduló

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok

V.: Cziffra Cs., Goda L., Horváth Cs. B. (Fekete L.)

ZTE: Wilson 18/6, Simó -, Guyton 16/12, Barnett 22/9, Horti 9. Cserék: Harris 2, Csuti 4, Bonifert 3/3, Parks 19/6, Révész 2.

Falco: Váradi 9, Somogyi 8/6, Benke 13/6, Golomán 23/9, Keller 13/3. Cserék: Perl 22/3, Clark 2, Kovács 2, Barac 4.

Bajnokság Hosszabbítás döntött Zalaegerszegen: nagy meccsen győzött a Falco Remek találkozót játszottak a felek. Szerző: BB1.hu 2021.10.24. 20:11 Falco KC Szombathely kosárlabda sport Szombathely Zalaegerszeg Zalakerámia ZTE KK Zalakerámia ZTE KK – Falco KC Szombathely h.u.: 95-96 (24-27, 27-18, 19-25, 18-18, 7-8) Bajnokság, 7. forduló Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok V.: Cziffra Cs., Goda L., Horváth Cs. B. (Fekete L.) ZTE: Wilson 18/6, Simó -, Guyton 16/12, Barnett 22/9, Horti 9. Cserék: Harris 2, Csuti 4, Bonifert 3/3, Parks 19/6, Révész 2. Falco: Váradi 9, Somogyi 8/6, Benke 13/6, Golomán 23/9, Keller 13/3. Cserék: Perl 22/3, Clark 2, Kovács 2, Barac 4.

Nem telt eseménytelenül az elmúlt hét Zalában: az első, – Paks ellen kivívott – idegenbeli siker után légióscserére került sor, Mustapha Heront Deondre Parks váltotta. A hátvédposztra érkező 29 esztendős amerikai kisembertől Teo Cizmic többek között a játék gyorsítását, valamint a támadásszervezések javítását várja. A finn bajnokságból érkező játékos a héten már a kék-fehérekkel készült, így be is mutatkozhatott a Falco KC ellen.

Perl Zoltánék sikeres BL-meccset abszolváltak Rigában; a csoportból való továbbjutás szempontjából fontos győzelmet aratva, önbizalommal telve érkeztek Zalaegerszegre. A hazai pontvadászat éllovasa teljes kerettel várhatta a ZTE elleni összecsapást.

Ezúttal sokan voltak a nézőtéren hazai oldalról, de a Falco szimpatizánsai is teljesen megtöltötték a vendégszektort. Guyton két hármasával a ZTE vezetett, majd a Falco ragadta magához a kezdeményezést, Somogyi villanásai következtek. 6/8-al kezdtek a sárga-feketék mezőnyből, 16-7-es szombathelyi vezetésnél időt kellett kérnie Teo Cizmicnek. Hatottak a tanácsok, kapaszkodott a ZTE, a negyed végén pályára lépett az új szerzemény, Parks is hazai oldalon, aki egy triplával három pontra zárkóztatta csapatát: 24-27.

Benke két gyors faultot is beütött a jól mozgó Parks-on, majd az amerikai egy remek gólpasszal dobatta meg Bonifertet a sarokból; már csak eggyel ment a Falco. Egyre hangosabb volt a hazai szurkolótábor, pláne, amikor Barnett hármasával átvette a vezetést a ZTE. Szőnyegbombázás következett hazai oldalról, Guyton trojkája után Barnett is ráemelt egy távolit, sikerrel. Guyton emelte a tétet: negyedik hármasát is elsüllyesztette, tombolt is a lelátó. 11-0-át rohant a ZTE, 62,5%-os volt ekkor a triplamutatója a hazaiaknak… Kiválóan játszott a ZTE a meccs ezen szakaszában, s bár a félidő végén feljött a Falco, hat pont így is maradt a nagyszünetre a zalai előnyből. Ebben a szezonban még nem kapott a Falco 50 pont felett a nemzetközi porondon sem, érdekes második félidő várt a nézőkre és csapatokra.

Nagy elánnal kezdett a vendégcsapat, sikerült is csökkenteni a hátrányon, Kellernél viszont elszakadt a cérna, harmadik személyi hibája után nagyon dühösen vonult le a pályáról, a hazai szurkolók szóvá is tették mindezt… Nem hagyta magát a ZTE, Parks révén ismét vezettek Cizmis mester tanítványai egy 6-0-ás széria után. A negyed végén Wilson egy-egyezett, 70-70-el zárult a harmadik negyed.

4 ponttal nyitott a ZTE, majd az ihletett formában kosarazó Golomán szerezte az első Falco-kosarat. Kevés volt a pont, annál több a feszültség a pályán. Vendég labdalopás után ismét Golomán volt a főszereplő, egy szép triplát értékesített. Jött azonban Parks, aki a kígyótérről talált be, talpra ugrasztva a nézőtér hazai szimpatizánsait. Ismét hazai eladott labdák borzolták az idegeket, majd Benke hármasával már öt ponttal ment a Falco, ám Horti faragni tudott a hátrányon – Perl bánta a kissé kemény összecsapást. Wilson büntetői után már csak egy volt közte, ám Perl kötél-idegekkel büntetőzött. Parks is a vonalra állhatott, második dobása lejött, ám Barnett megszerezte a labdát, majd a lepattanót fel tudta tenni, egyenlített a ZTE! A maradék 8 másodpercben nem tudott helyzetig jutni a Falco, így hiába bosszankodott a vendég kispad, jöhetett a ráadás.

A hangulat egyre feszültebbé vált. A Falconak állt a zászló, főleg, miután Golomán György megdobta harmadik tripláját is. Barnett közelije pontos volt. Három pontos hátránynál Parks ütött oda Perlnek, ezzel kipontozódott. Perl Zoltán aztán a 12. büntetőjét kihagyta, a ZTE pedig élt az eséllyel, Wilson trojkája után ismét tombolt a hazai közönség, mivel már csak egy volt közte. Végül a meccslabda is a ZTE kezében volt, ám Wilson dobása rövid volt, majd a lepattanónál a Falco jól védekezett, szurkolói pedig hatalmas ünneplésbe kezdtek. Így a lehető legkisebb különbséggel ugyan, de Váradiék megnyerték az összecsapást és megtartották hibátlan mérlegüket. A szerencsésebb csapaté lett a két bajnoki pont, ám a ZTE ezen az estén mindent beleadott és a szezon során egyértelműen most kosárlabdázott a legjobban, amit szurkolói nagy tapssal jutalmaztak. „A győzelem az győzelem” – vélekedett Milos Konakov a sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy nagyon fáradt a csapata, így még inkább értékes ez a siker. A ZTE állva halt meg és bebizonyította szurkolóinak, hogy sokkal jobb játékra is képes, mint amit eddig mutatott a szezon során. Deondre Parks annak ellenére, hogy közel 5 hónapja nem volt játékban, jól mutatkozott be – 19 pontig jutott 17 perc játékidő alatt, – nagy elánnal harcolt és várhatóan sokat tud majd segíteni csapatának a szezon során - tudósít a BB1.hu .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra