Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Falco idegenben ütötte ki az Albát

A szombathelyiek már az első negyedben eldöntötték a meccset.
-----

Alba Fehérvár – Falco KC Szombathely 66-98(16-29, 25-25, 15-21, 10-23)

Bajnokság, 2. forduló

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, szombat, 19:00

V.: Földházi T., Praksch P., Pozsonyi L. (Dernei G.)

Alba: Pongó 7, Vojvoda 11, Lukács 8, Laksa 7, Steele 13/3, Csere: Omenaka 2, Takács Mi. 4, Mulalic 4, Balsay 5/3, Szabó 5/3,

Falco: Váradi 13/9, Somogyi 8/3, Benke 11/3, Golomán 16, Keller 11/6, Csere: Kovács 7/1, Barac 13/3, Clark 1, Perl 18, Verasztó -,

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a találkozó elején egészen 8-8-ig, amikor jött egy 9-2-es futás a Falco részéről, időt is kért az Alba. (10-17) A szünetet követően Takács Milán törte meg kosárcsendet, de egyből a másik oldalon Golomán szerzett kosarat, ekkor már 7 pontnál járt a magasember. Perl büntetőivel tíz pontra bővült a különbség a két csapat között, a fehérváriaknak megvoltak a lehetőségeik, de nem tudtak élni vele. (12-22) Pongó szerzett pontokat a büntetőről, de az utolsó percbe lépve továbbra is változatlan volt a különbség. (14-24) A dudaszó előtt még Perl szerzett kosarat, amire még Laksa tudott válaszolni. 16-29.

A második felvonás elején kosár kosarat követett mindkét oldalon, majd Balsay triplája törte meg a menetet, de erre is tudott válaszolni Kovács, de Balsay tovább folytatta a remekelést, így a szökni próbáló Falcót sikerült nem elengedni, így maradt a tízpontos különbség és a vendégek részéről időkérés következett. (28-38) Steele trojkájával hosszú idő után tízen belülre zárkózott a hazai együttes, de gyorsan orvosolták a szombathelyiek a szituációt egy kosárral. A Falco próbálta növelni előnyét, Keller triplájával 13-ra nőtt ez, de Szabó egyből egy középtávolival válaszolt rá. (37-48) Golomán zsákolásával ötvenedik pontját szerezte meg a vendégegyüttes, majd még egy ráadás büntetőt is dobhatott, amit érvényesíteni tudott, aztán Váradi triplázott tizenöt másodperccel a vége előtt (39-54). Laksa harcolt ki büntetőket, amit be is dobott, így tizenhárom pontos szombathelyi vezetéssel fordulhattak a csapatok. 41-54.

Alba-Falco
BB1.hu

Perl indított nagyszerűen, hiszen egymaga csinált egy 2-6-os futást, majd Golomán szerzett még kosarat, így majdnem húsz pontos különbség alakult ki. (43-62) Laksa büntetőivel megtört a kosárcsend és röpke pillanat alatt tizenhárom pontra redukálódott a különbség Pongó kosarát követően és jött is az időkérés. (49-62) Az egész mérkőzésen érezhető volt a feszültség, de a harmadik negyedben többször is volt olyan szituáció, mely megkérdőjelezhető volt mindkét oldalon. Golomán törte meg a vendégek kosárcsendjét, majd kis idő múlva reklamálásért Barac kapott technikai faultot. (50-66) Az elmúlt percek feszültéségét Benke egy triplával folytotta el, ezzel megint húsz körülire duzzadt a különbség. (50-69) Vojvoda szerzett több pontot, majd Váradi szerzett távolról egy hármast. (54-73) Több eladott labda is volt a hazaiaknál, de nem mindegyiket tudta érvényesíteni a Falco, majd a végszó a negyedben Mulalicsé volt. 56-75.

Omenaka indított egy erőteljes zsákolással az utolsó etapban, de a plusz egyet nem tudta érvényesíteni. Somogyi büntetőjével a Falco is megszerezte első pontját a negyedben, de Szabó egyből trojkázott egyet. (61-76) Kezdett egyre jobban szétesni az Alba védekezése, ezt ki is használták a vendégek és tovább növelték előnyüket, melyre jött is az időkérés. (61-84) Nem sikerült változtatnia a hazaiaknak, és így egy 0-6-os rohamot kaptak. (61-90) Pongó 2+1-es akciót csinált, majd Keller szerzett kosarat. (64-96) Még pár kosár született a mérkőzés végéig, így harminckét pontos vendég győzelemmel ért véget a találkozó. 66-98 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra