Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Falco behúzta a klasszikust

Nyerni tudtak Körmenden a szombathelyiek.
-----

Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 93-99 (28-27, 28-21, 17-28, 20-23)

Bajnokság, 10. forduló

Körmend Városi Sportcsarnok

Cziffra Cs., Farkas G., Török R. (Faidt M.)

Egis Körmend: Thames 16/3, Ireland 32/12, Ferencz 9/9, Simons 20/12, Taylor 10. Cserék: Thames, Tóth -, Németh Á. 2, Takács 4, Oroszi -.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 16/12, Perl 27/3, Váradi 15/3, Kovács 7, Keller 16. Cserék: Doktor 6, Barac 12/3, Lake - .

Nem volt teljesen nézők nélküli a vasi el Clásico. A Falco-tábor az Arena Savaria előtt lepte meg a Körmendre induló játékosokat, míg a körmendi szimpatizánsok a Városi Sportcsarnoknál várták kedvenceiket. Nagy kár, hogy a csarnokban aztán egyik tábor sem lehetett ott.

Keller zsákolásával indult a mérkőzés, amire Ferencz triplával válaszolt. Szép megmozdulások rögtön az elején. Jól dobott mindkét csapat, de többnyire a Falco vezetett, egészen a negyedik perc végéig, akkor Simons egyenlített, Taylor pedig a vezetést is megszerezte a körmendieknek. Perl egyenlített, Keller kosarával pedig már ismét a sárga feketéknél volt az előny. 12-14 a negyed közepén. Thames és Váradi kosarai következtek, majd megismétlődött a sorminta, de akkor a Falco magyar válogatott játékosa már egy triplával módosította az állást 16-19-re. Ireland vette vissza a vezetést a hazaiknak, 19-21 volt az eredményjelzőn, amikor triplát dobott. Barac és Ireland is mindkét büntetőjét bedobta. Rengeteg volt a kosár ebben a negyedben. 28-27.

Ireland duplájával növelte előnyét az Egis Körmend, de Thames is betalált, Keller ellen pedig sportszerűtlen faultot fújtak. Kezdett meglépni a hazai csapat, Gasper Okorn időt kért. 36-27-re nyílt az olló, Ferencz triplája is szottyant a szombathelyi gyűrűben, tizenkettő volt közte. Doktor és Simons is betalált, maradt a különbség. A Körmend uralta a játékot, a szombathelyieknél nem sok elképzelés volt, rengeteget hibáztak. Váradi bravúrkosarával próbált kikecmeregni a gödörből a Falco, majd Simons rontott távolról. Újabb szombathelyi kosár következett, Perl volt eredményes. Időt kértek a hazaiak. Jó szombathelyi védekezést követően Anderson triplájával zárkózott tovább a Falco. 43-40 volt a táblán. Ireland dobott egy triplát, az ellentámadásnál Kovács ellépte. Simons dobott be két büntetőt, a másik oldalon Kovács zsákolt. Simons újabb triplája után ismét kilenc pont volt a hazaiak előnye. Az utolsó percekben is potyogtak a kosarak, hazai előnnyel mentek pihenőre a csapatok. 56-48.

Ma Perl volt a vezér
Mészáros D. Zsolt

Keller duplájával kezdődött, Simons triplájával folytatódott a második félidő. Barac büntetőivel jött fel ötre a Falco. Taylor dobása esett be a szombathelyi gyűrűbe, amire Keller Ákos remek zsákolással válaszolt. Pontok mindkét oldalon, három pont volt a körmendi előny. Barac triplával egyenlített, 63-63. Azonnal időt kért a Körmend. Thames triplájával folytatódott a mérkőzés, amire Perl és Doktor válaszolt, hosszú idő után vezettek ismét a szombathelyiek. Ireland triplájával, Perl duplájával folytatódott a találkozó. 69-69-es állásnál befagyott az eredmény, hosszú percekig nem született kosár. Perl duplája törte meg a gólcsendet, amire Simons válaszolt. Perl triplája után hárommal vezettek a szombathelyiek, Keller kosara után pedig már 71-76 volt. Ireland dobta a negyed utolsó kosarát. 73-76.

Kovács szerezte az utolsó negyed első kosarát, Ireland válaszolt rá. Ferencz egy trplával egyenlített, de Anderson azonnal válaszolt rá. Hihetetlen izgalmak voltak a vasi csúcsrangadón. Anderson újabb triplája után időt kért az Egis Körmend. Hat perc volt vissza, 78-84 volt a táblán. Kovács duplája és ráadás büntetője növelte tovább a vendégek előnyét, de Ireland és Thames kosarai után már Gasper Okorn kért időt. Váradi és Ireland is betalált, majd Takács duplájával 85-89-re jöttek fel a hazaiak. Keller brutális zsákolás ugrasztotta talpra a szombathelyi kispadot, Taylor válaszolt rá. A végjátékban a szenzációsan játszó Ireland még mindent megpróbált, hogy fordítani tudjon a csapata, de a sárga-feketék már nem engedték ki a győzelmet a kezükből. 93-99.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!