A Debrecen nem okozott különösebb gondot a Falcónak

Tulajdonképpen a félidőre eldőlt a meccs.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - DEAC 87-68 (29-16, 22-20, 16-12, 20-20)

Bajnokság, 9. forduló

Szombathely, Arena Savaria

Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Farkas Gábor, Balog György Attila (Páli dr. Kálmán)

Falco: Pongó Ma. 11/9, Tanoh Dez 7, Benke 11/3, Tiby 19/3, Keller Á. 2. Csere: Pot -, Perl 19/3, Barac 6, Jordano 5/3, Krivacsevics 3, Verasztó -, Kovács B. 4.

DEAC: Edwin 14, Hőgye 4, Drenovac 15, Williamson 5, Buljevic 6/3. Csere: Mócsán 16/9, Sagodi 2, Buckles 6/3, Csizmadia -, Várszegi -.

Állva hagyta az első negyedben a Falco a DEAC-ot, három és fél perc elteltével Benke hárompontosa egy 12-0-s rohanást jelentett a vasiaknak. Az első debreceni kosarat ezt követően Buljevic jegyezte egy közeli helyzetet követően. A hazaiaknak beestek a tripláik, Tiby mellett Pongó is távolról talált be, míg a vendégeket Edwin, majd Williamson próbálta a kosaraival meccsben tartani. A negyed végül Barac büntetői zárták, magabiztosan vezetett a Falco (29-16).

fALCO-deac
fALCO-deac
Pataki Gergely

Mócsán hármasaival újra nyílt lett a találkozó, a 12. percben 30-24 állt az eredményjelzőn. A debreceniek azonban sokáig nem örülhettek, mert az ellentámadásból Keller talált be közelről, majd a kivédekezett vendég támadást követően Pongó dobott hármast. Többször is tíz ponton belülre került a DEAC, főleg Drenovac pontjainak köszönhetően, de hazai részről Tiby, Pongó és Perl is ponterősen kosarazott (51-36).

fALCO-deac
fALCO-deac
Pataki Gergely

Úgy nézett ki, hogy a második félidő elején végleg eldöntheti a találkozó sorsát a Falco. Miközben a vendégek sorra elhibázták a támadásikat, Perllel nem tudtak mit kezdeni. A szombathelyiek hátvédje egymást követően többször is eredményes volt, így a negyed közepén 63-41-re vezettek a hazaiak. A különbség nem nőtt tovább, a DEAC betalált, de a hazaiak vezetése így is kényelmes volt 30 percet követően (67-48).

fALCO-deac
fALCO-deac
Pataki Gergely

A záró etapban még mutatott némi életjelet a vendég együttes, Buckles büntetőit követően a 35. percben visszajöttek 72-59-re. Ekkor azonban megrázta magát Perl és Tiby, ezzel eldöntve a találkozó sorsát. A végén szerephez jutottak a cserejátékosok is, a Falco magabiztos győzelmet aratott (87-68) - tudósít a BB1.hu. A képekre kattintva nézze meg galériánkat.

fALCO-deac
fALCO-deac
Pataki Gergely
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!