Nem sikerült a Falco bravúr Murciában

Az utolsó két percben ment el a meccs.

UCAM Murcia – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 81-74 (13-19, 25-16, 20-22, 23-17)

Bajnokok Ligája, A-csoport, 4. forduló

Murcia, Palacio de los Deportes de Murcia

V.: M. Horozov (bolgár), D. Zapolski (lengyel), J. Jurcevic (horvát)

Murcia: McFadden 5, Bellas 6/6, Rojas 7/3, Anderson 17/12, Pustovyi 17. Csere: Diop 8, Sakho -, Jelinek 1, Klavzar 14/6, Radovics 6.

Falco: Pot 17/9, Cowels 3/3, Brown 2, Tiby 8/6, Keller 19/6. Csere: Barac 4, Perl 19, Kovács B. 2, Krivacsevics -.

A két győzelemmel álló UCAM Murcia látta vendégül a csoportkör felénél egy sikert számláló Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt a Bajnokok Ligája A-csoportjának negyedik fordulójában. A Falco éppen soros ellenfele ellen jegyezte eddigi egyetlen sikerét.

Anderson triplája jelentette a meccs első három pontját, amit további két spanyol egység követett – két és fél perc után Pot egy jó büntetője hozta meg a Falco első találatát (5-1). Barac kettese 9-1-nél esett be, jobban kezdett a házigazda. Kovács dupláját Keller triplája követte, pillanatok alatt feljött a Falco, sőt le is hagyta az immár percek óta pontképtelen Murciát Keller két jó büntetőjével és Perl kettesével (9-12). Tartotta egykosárnyi előnyét a Falco, Barac egy-egy büntetője került a helyére, majd Pot távolijával már hattal vezetett a Falco (13-19) – időt is kértek a hazaiak. Több pont már nem esett az első tíz percben.

Anderson hármasát Radovics kettese követte a második negyed első percében. Hasonló kezdést láthattunk a Falcótól, mint az első negyedben – Radovics újabb találatával már a Murcia vezetett. Nem sokáig: Cowels egy hármassal vette vissza az előnyt (20-22). Keller zsákolt, ráadásul a büntetőjét is bedobta, majd Pottól érkezett egy hármas, de a hazaiak gyors négy ponttal válaszoltak, amire a Falco-stáb reagált időkéréssel (26-28). Pustovyi és Keller váltottak kosarat, McFadden egyenlített. Keller szedte össze a labdát, majd adta tovább Potnak, aki kintről célzott pontosan (30-33). Az első félidő hajrája viszont a Murciáé volt: Bellas és Rojas is triplát dobott, majd Diop ziccerével már 38-33-ra a hazaiak vezettek. Pot még betalált, 38-35-ről jöhetett a második húsz perc.

Murcia-Falco
chamiponsleague.basketball

Megint Anderson nyitotta egy hármassal a negyedet, Perl kettese egy perccel később érkezett válaszul, majd Keller távolija is talált (41-40). Rojas és Anderson növelte a csapatok közti különbséget egy-egy kettessel, utóbbi ráadásul büntetőt is dobhatott, de az kimaradt. Visszakapaszkodott egy pontra a Falco, majd Perl ismét Potot szolgálta ki, akinek kettesével újra a magyar csapatnál volt az előny (45-46) – Diop vette vissza a vezetést a fordulásból, majd Keller kapott labdát Perltől, és újra a Falcónál volt a fór. Perl pontszerzésben is jeleskedett ezekben a percekben, őrizte minimális előnyét a vendég csapat. Tiby faulttal együtt dobott pontot, de a büntető lejött. A hazai egyenlítésre Perl két, egy-egy pontot érő találata volt a válasz. Egy perccel a vége előtt McFadden három büntetőt dobhatott: egy ment be. A harmadik negyedet Perl kettese zárta le (58-57).

Perl rögtön betalált közelről, majd még egyszer, de Anderson szokásos negyed eleji triplája sem maradt el a két Falco-kosár között (61-61). Keller is jegyzett egy kettest, ezúttal is Perltől kapta a gólpasszt – utóbbi 16 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplánál járt ekkor már, csapata pedig ismét vezetett. A hazaiak szakvezetőjére fújtak technikait, Perl bedobta a büntetőt (61-64). Pustovyi kettese mintegy négyperces hazai pontcsendet tört meg, és ez sajnos Bellas dobókedvét is meghozta: kintijével már a hazaiak vezettek (66-64) – időt kért a Falco. A szombathelyiek is négyperces pontcsendél tartottak már a negyedik negyedben, így Anderson kettesére a legjobbkor érkezett Tiby triplája. Pustovyi viszont megint betalált, ráadásul egy extra büntető is a jutalma volt, amivel élt is (71-67). Tiby vesztett labdát, az iménti pontszerző, Pustovyi támadópattanót szedett, majd Barac technikaiját Anderson jó büntetője követte. Leblokkolt a Falco, Klavzar triplája pedig úgy tűnt, eldöntötte a meccset 1:50-nel a vége előtt. Tiby hármasa ült, Perl büntetői szintén – egy perccel a vége előtt 75-72 volt az állás. Klavzar közelije is talált, ismét időt kért a Falco-stáb. Perl akciója lejött, a másik oldal viszont jól büntetőzött, így Pot kettesével sem került sokkal közelebb ellenfeléhez a Szombathely. Jobban hajrázott a Murcia, amely 81-74-re nyert - tudósít a BB1.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!