Megválnak részüktől a kistulajdonosok

A kistulajdonosok, miután nem fizették be a tavalyi tőkepótláshoz szükséges pénzt, megválnak tulajdonrészüktől. Tiszta lappal vághat neki a következő szezonnak a FALCO, de a menedzsmentnek egy három-négy éves tervet is ki kell dolgozni.

A BB1.hu kosárlabda hírportál ma reggel tényként közölte, hogy a FALCO kistulajdonosai eladják üzletrészüket, és azt a SZOVA vásárolja meg.

Megkerestük Czeglédy Csaba sportért felelős alpolgármestert, aki honlapunknak megerősítette a hírt, hogy a kistulajdonosok megválnak részüktől.

– Évek óta húzódó ügy végére kerülhet pont. Sajnálom azokat a kistulajdonosokat, akik igyekeztek segíteni a FALCO-n. Most azonban kényszerhelyzet van, miután a tavalyi tőkepótlási kötelezettségüknek többségük nem tett eleget, így nincs lezárva az az év, ezért az önkormányzat nem tudja az idei pótlást sem végrehajtani. A tulajdonosok így számukra a legolcsóbb és egyben a legoperatívabb megoldást választottak akkor, amikor az eladás mellett döntöttek. A gazdasági bizottság úgy döntött, hogy a SZOVA vásárolja meg üzletrészüket, azzal azonban nem értek egyet, hogy névértéken tegye mindezt. Furcsa is lenne, hogy ők tartoznak a klubnak, és az eladásból mégis pénzük lenne. A tőkepótlást egyébként a város és a SZOVA egy-másfél hónapon belül végre tudja hajtani, így a következő szezonnak tartozások nélkül, tiszta lappal vághatunk neki. Nem az lesz a gondunk, hogy kinek mennyivel tartozunk, hanem hogy minőségi játékosokat igazoljunk. Megnyugtat, hogy pártállástól függetlenül vagyunk páran, akiknek fontos a csapat.

Természetesen a Sportbizottság vezetőjének véleményére is kíváncsiak voltunk. Lazáry Viktor elmondta, hogy a képviselő-testületnek kell döntenie a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság javaslatáról, mely szerint vagy a város, vagy a SZOVA vásárolja meg a tulajdonrészeket. A politikus úgy fogalmazott, a jelenlévőknek tetszett az az elképzelés, hogy a SZOVÁ-é legyen az üzletrész.

– Ez azonban csak egy részletkérdés. Sokkal fontosabb, hogy a FALCO-nak minél hamarabb az önkormányzat mellé további tulajdonosokat kell találni, vagy legalább hosszú távú támogatói szerződéseket kötni. Ez bevett gyakorlat más városok csapatainál is. Meggyőződésem, ha ebben nem lépünk, nem tudjuk állni a versenyt. Természetesen van véleményem arról is, hogy a kistulajdonosok eladják a részüket. Kényszerhelyzetben vannak, miután nem akarják kifizetni tartozásukat a klub felé. Ez nagyságrendileg 30 millió forint. Furcsállom, hogy nem akarnak fizetni. Ráadásul a dolgok jelenlegi állása szerint névértéken ki kell fizetnünk őket. Ezzel nem értek egyet, de előfordulhat, hogy jogilag nem lesz más választásunk. Etikusnak azt tartanám, ha egy forintért mondanának le minderről. Egy biztos, a csapat körül két síkon kell történnie az eseményeknek. Egyrészt a jelenlegi helyzetet, azaz a gazdasági nehézségek felszámolását kell megoldani, másrészt a csapat menedzsmentjének le kell tenni az asztalra egy három-négy évre szóló koncepciót – zárta szavait Lazáry.

A FALCO kistulajdonosai Popgyákunik Péter, Berényi Tamás, Kalmár Attila, Nagy András és Vörös Csaba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!