Zsebe Ferenc kontra Marton Zoltán

Még mindig téma a keddi FALCO-Körmend meccsen történt csetepaté. Zsebe Ferenc közleményt adott ki, Marton Zoltán egy interjúban válaszolt.

Tegnap délután sajtóközleményben tiltakozott Zsebe Ferenc, a MJUS-Fortress Körmend ügyvezetője az őket Szombathelyen ért sérelmekről. Íme a levél:

A MJUS-Fortress Körmend közleménye

A körmendi kosárlabda csapat, a klub támogatói és szurkolói nevében leghatározottabb tiltakozásomnak szeretnék hangot adni a bennünket Szombathelyen ért indokolatlan és megmagyarázhatatlan inzultus miatt!

A bajnoki negyeddöntő második mérkőzése után együtt ünnepeltük győzelmünket a csapattal és a szurkolótáborral, amelynek tagjai kihívták az öltözőből a játékosokat, hogy megköszönjék az újabb győzelmet. Mi, a korábban megszokott rend alapján a vendég kispad mögötti szektorban néztük végig a mérkőzést, ahol legnagyobb részt klubunk vezetői, támogatói és a csapat tagjainak hozzátartozói foglaltak helyet.

Az ünneplés perceiben érkezett meg a szektorba a civil ruhát viselő Marton Zoltán, a Szombathelyi Security vezetője, aki felszólított minket arra, hogy hagyjuk el a szektort. Mivel békésen, senkit sem zavarva ünnepeltük a csapat sikerét, ezért nem értettük, miért volt szükség erre a provokációra. Én ügyvezetőként is sérelmeztem a felszólítást, de Marton Zoltán egyre indulatosabban lépett fel velünk szemben, minősíthetetlen hangon, felháborító stílusban próbált kiküldeni minket a szektorból illetve a sportcsarnokból.

A szóváltásnál egyre többen gyűltünk össze a szektorban, a biztonsági szolgálat emberei is megérkeztek, de Marton Zoltán csak a két klubvezetőnknek, Csák Tamásnak és nekem köszönhette, hogy nem történt fizikai inzultus az ő provokációja nyomán.

A mérkőzést biztosító cég vezetője nem tudta elviselni a körmendiek örömét, aminek arrogáns és nyomdafestéket nem tűrő fellépésével adott nyomatékot, ám ezzel - álláspontom szerint - túllépte hatáskörét, és feladatához méltatlanul viselkedett az általa biztosított rendezvényen.

A klub vezetése nevében szeretném visszautasítani Marton Zoltán indokolatlan és méltatlan fellépését, amivel - a hozzánk érkezett jelzések alapján - a szombathelyi szurkolók egy részének ellenszenvét is kivívta. Néhány perccel később valamennyien békében elhagytuk volna a csarnokot, így viszont egy senki számára sem kívánatos incidens emléke marad meg leginkább bennünk.

Szeretnék emlékeztetni mindenkit arra, hogy Körmenden, sem a bajnoki cím megszerzése után, sem pedig az idei szezonban lejátszott mérkőzéseket követően nem érte inzultus a szombathelyi drukkereket. Az alapszakaszbeli és kupagyőzelmük után is szabadon ünnepelhették csapatukat, senki nem zavarta ki őket. Önszántukból, és akkor hagyták el a csarnokot, amikor túl voltak a közös ünneplésen. Ezt a szombathelyi tábor képviselői is megerősítették számunkra.

Szombathelyen viszont a mi csapatunkhoz legközelebb álló személyeket érte olyan inzultus, ami önmagában is felháborító és nehezen minősíthető, ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy mindez szembe megy azzal az enyhülési folyamattal, ami az utóbbi időszakban a két szurkolótábor közötti viszonyban volt tapasztalható.

Remélem, hogy soha többé nem kell ilyen perceket átélnünk vendégként. Remélem azt is, hogy utólag az érintett is belátja: Nagyot hibázott, amikor hivatalos emberként feladatához méltatlanul viselkedett. Személyes ellenérzései alapján lépett fel olyanokkal szemben, akik nem szolgáltak rá az intézkedésre, különösen annak hangnemére.

A pályán győzzön a jobb, a nézőtéren pedig mindenki viselkedjen csapatához, feladatához méltó módon!

Zsebe Ferenc
ügyvezető


A www.bb1.hu kosárlabda magazin megkereste Marton Zoltánt, az Arena Savaria biztonsági főnökét, mit szól a vádakhoz.

- A mérkőzés után háromszor jöttek vissza a körmendi játékosok ünnepelni, a lefújást követően negyedórával kezdtük meg a csarnok kiürítését, miután a játékosok bevonultak az öltözőbe. Így nem hiszem, hogy nem adtunk elég időt a ünnepelni. Változatlanul fenntartom, hogy amikor teljesen normális hangnemben megkértem a hazai szektorban ünneplő vendég szurkolókat, hogy hagyják el az Arenát, többen nekem ugrottak. Ezt követően - miután kaptam hideget, meleget - valóban mondtam egyikőjüknek, aki a szünetben a Falco VIP termében is megfordult, hogy „Te szombathelyi vagy, húzzál haza”. Sajnálom, hogy a körmendiek közleményükben csak ezt az egy momentumot emelték ki - mondta Marton Zoltán.

Zsebe Ferenc közleményében szerencsétlennek nevezte, hogy ez az eset épp akkor történt, amikor normalizálódni kezdett a viszony a két tábor között.

- Jó lenne, ha valóban normalizálódna a helyzet a két tábor között, de a tények makacs dolgok. A Falco szurkolók az elmúlt években sem dobáltak füstbombát, nem hajigáltak góliát elemeket az ellenfél játékosaira, vezetőire, és az elmúlt három évben nem okoztak 1.700.000 forintos kárt a Szentély Arénában, mint tették azt a piros-feketék szimpatizánsai az Aréna Savariában. És persze az is igaz, hogy szombathelyi rendőrök sem bántalmaztak a csarnokban körmendi szimpatizánsokat. Honlapjuk fórumában folyamatosan szidják a Falco vezetőit, a klubhoz tartozó embereket. Nem hiszem, hogy a mi fórumunkon ez téma lenne.

- Mi megpróbálunk mindent teljesíteni a Körmendnek, négy éve biztosítjuk az Arenát. Azóta egyszer nem sikerült elérni, hogy az alapvonalat megkapják a Falco szurkolók náluk, miközben mi ezt mindig biztosítottuk - folytatta Marton.

A biztonsági főnököt szembesítették azzal a váddal is, mely szerint ZTE drukker lenne.

- Az előző házasságomból született fiam Zalaegerszegen focizik, járok a meccseire. U16-os találkozókról van szó. Nem jelenti azt, hogy ZTE drukker lennék, lokálpatriótaként a Halinak és a Falconak szurkolok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!