Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés

Feljelentés a rendőrök ellen. Oda a Falco - Körmend békülés lehetősége?

Az első mérkőzés után úgy tűnt, felfokozott, ám sportszerű hangulatban megy le a vasi álomdöntő a Falco és a Körmend csapatai között. A második találkozó után azonban ismét elszabadult a pokol. A Falco szurkolói feljelentik a Körmenden intézkedő rendőröket.
Hirdetés
Hirdetés

A találkozót a Körmend nyerte, egy végletekig kiélezett meccsen, az állást az utolsó pillanatban megfordítva. A találkozó hangulatát több téves, elsősorban a szombathelyi csapatot sújtó játékvezetői ítélet is borzolta. A szombathelyi csapat tegnap megóvta a találkozót, vasárnap délelőttig pedig ezen szándékát írásban meg is erősítette a szövetségnél.

A mérkőzés során a hazai szektorokból folyamatosan tárgyak repültek a pályára, több Falco játékos panaszkodott, hogy inzultálták a nézőtérről őket. A pokol azonban a végén szabadult el. A dudaszó pillanatában sok száz körmendi rohant a pályára, a biztonság cég emberei a Falco játékosait és a játékvezetőket az öltözőbe menekítették. A piros-feketéknek azonban nem rájuk fájt a foguk. Azonnal a Falco szurkolók szektorához mentek. A csihi-puhi elmaradt. Egyrészt mert a sárga-feketék nem mentek be a pályára, másrészt mert megérkeztek a rendőrök, akik érthetetlen módon a szektorukban lévő, és a kért biztonsági előírásokat betartó szombathelyi szimpatizánsoknak estek. Válogatás nélkül ütöttek mindenkit, akit elértek gumibotjaikkal. Azok közül, akiket eltaláltak, többen kórházba mentek és látleletet vetettek.

Miközben a rendőrök a szombathelyi szurkolókkal voltak elfoglalva, a biztonsági cég emberei elkezdték hátra terelni a hazaiakat. A balhé csak akkor fejeződött be, amikor a vendégszektort kiürítették.

- Mi betartottuk a szavunkat, a találkozó során semmilyen balhé nem volt a Falco szurkolók részéről. Aztán ahogy vége lett a mérkőzésnek, a körmendi tábort bement a pályára. Nem is értem, hogyan történhetett ez meg. Nálunk ilyen nem fordulhat elő az Arenában. Én a vendégszektor közepén álltam és onnan néztem, hogy két rendőr odarohan és elkezdte ütni szurkolótársaimat. Elképesztő, ami történt. A sárga Légiós pólómra rá is száradt valamelyik társam vére - emlékezik vissza a történtekre a Légió szurkolói csoport vezetője, Kovács Miklós.

- Évtizedek óta járok Falco meccsre, de ilyet még sehol sem tapasztaltam. Nem tudok mást mondani, volt két rendőr, aki elvesztette a fejét, a kollégáiknak kellett leállítani őket. A biztonsági cég emberei pedig ahelyett, hogy közbeléptek volna, inkább beálltak a mutogató körmendiek közé ünnepelni a győzelmet. Megpróbáltunk elkerülni a még nagyobb balhét, hátráltunk, amennyire csak lehetett, ekkor hallottam, amint az egyik rendőr odaszólt a másiknak, hogy „Mi a szarnak fogják vissza ezeket? Majd mi szétverjük őket!”

Sajnos ennek a balhénak súlyos következményei lehetnek. Mi megpróbáltuk a békülést a körmendiekkel, de a rendőrség két perc alatt tönkretette a munkánkat. Ezek után hogyan fogjam vissza a többieket? Mit mondjak nekik? Ha ennek az esetnek nem lesznek következményei, akkor lehetetlen lesz visszatartani a bajkeverőket. Sajnos, attól tartok, hogy elindul egyfajta vadászat egymásra - tette hozzá.

Egy biztos, én holnap a megyei rendőrkapitányságon megteszem a feljelentést. Több videó is rendelkezésemre áll, de kérném azokat, akiknek szintén vannak felvételeik a történtekről és eddig még nem tették meg, juttassák el hozzám a videókat, képeket. Úgy tudom, volt egy idősebb úr is, aki az egészet az elejétől a végéig felvette. Várom őt is - mondta érdeklődésünkre Kovács.

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogy tesznek-e feljelentést a történtek után.

- A csarnokot negyed 10-kor hagytam el és már akkor odamentem a rendőrséghez, illetve a biztonsági cég embereihez és mondtam nekik, hogy szeretnék feljelentést tenni az ügyben. Ők azt mondták, hogy erre itt nincs lehetőségem, menjek be a körmendi rendőrkapitányságra. Mivel hárman voltunk és mindannyinkon sárga póló volt, féltem, ha egyedül megyünk be, megtámadhatnak minket, ezért kértem, hogy biztosítsanak nekünk egy kísérőembert az őrsig, de ők ezt megtagadták. Azt mondták, „menjen a panaszával, ahova akar!” - mondta érdeklődásünkre Kovács Miklós.

Információink szerint a Falco szurkolótábora a tegnapi összecsapáson valóban példásan viselkedett, több szemtanú beszámolója szerint, amint valaki elragadtatta magát, a többiek azonnal visszafogták és a Légió tagjai mindent elkövettek azért, hogy ne legyen balhé. A sárga-fekete szimpatizánsok még a feléjük röpülő tárgyak láttán sem veszítették el a fejüket.

A történtekről természetesen szerettük volna megkérdezni a körmendi rendőrkapitányság illetékesét is. Az ügyeletes azonban azt mondta, erről csak a kapitány nyilatkozhat, őt azonban nem tudjuk elérni. Az eset fontosságára való hivatkozással azonban azt megígérte, hogy telefonszámunkat továbbítja, és ha felettese nyilatkozni akar, keresni fog minket. Ez mostanig nem történt meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés