A Falco kiütötte a Körmendet

Az Alba kikapott, így megvan az alapszakasz győzelem.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend 91-46 (26-11, 19-10, 23-11, 23-14)

Bajnokság, 25. forduló

Szombathely, Arena Savaria

Játékvezetők: Kapitány Gellért, Györfy Rúben, Szilágyi Bálint (Bognár Tibor)

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 7, Tanoh Dez 6/3, Benke 5, Tiby 10, Keller Á. 6. Csere: Jordano 11/9, Pongó Ma. 11/9, Perl 21/6, Barac 8, Verasztó -, Krivacsevics 1, Kovács B. 5.

Egis Körmend: Basic 2, Takács K. 4, Ferencz -, Tolbert 11, Durázi 9. Csere: Konate 10, Doktor 4, Nagy P. -, Kiss M. 2, Geröly -, Schmera 4, Herczeg -.

Két perc után 7-0 állt az eredményjelzőn, amikor Tanoh Dez bedobott egy hárompontost. Durázi és Tiby kosárváltását követően percekig beragadt az eredmény. Sok volt a technikai hiba mindkét oldalon, amiből a Falcónak sikerült kilábalnia Pongó triplájával. Perl beállásával újabb lendületre kapott a Falco, aki ponterősen kosarazott. Jordano triplájára Konate válaszolt egy duplával, majd Pongó újabb hármasa után 24-11 állt az eredményjelzőn. Érdekesség, hogy a vendégek a 9. percben ezzel a kosárral lépték át a 10 pontos határt. A dudaszó előtt Perl betörése még eredményes volt, így 15 pontos előnyt harcolt ki magának a szombathelyi együttes (26-11).

Úgy folytatódott a második negyed, ahogy az előző véget ért. Jordano távolról, Perl betörésből volt eredményes, így már 20 pontos volt a felek közötti differencia. A Körmend továbbra sem bírt erőre kapni, négy perc kellett az első pontjuk megszerzéséhez. A 18. percben Tiby és Pot kosarai után már a 30 pontos különbség is közel volt, ekkor 43-15-re vezetett a Falco. Tolbert és Kiss betalált, sőt a negyed Schmera közelijével ért véget, így a félidőben „csak” 24 pont volt a felek között (45-21).

Perl-triplával indult a második félidő, majd Benke közelről fejezett be egy akciót. A Körmend nem támadt fel hamvaiból, a büntetővonalról gyengén teljesítő Durázi és Konate szerzett kosarat a vendégek részéről. A meccsnek nem tett jót, hogy már gyakorlatilag az első félidőben eldőlt. A Falco kevésbé koncentrált, így sok hiba jellemezte mindkét csapat játékát. A hazai vezetés természetesen nem volt veszélyben, a 28. percig kellett várni a 30 pontos különbségre, amikor Perl hibátlanul büntetőzött. A negyedet simán nyerte a Falco, az utolsó játékrészre nem sok nyitott kérdés maradt (68-32).

Apró sikerélményt jelenthetett a Körmendnek, hogy Doktor révén ők szerezték a záró etap első kosarát, majd Konate is bedobott egy büntetőt. A következő percben Perl megszerezte egy Konatéra fújt technikai után a 20. pontját, így ez okozott újabb örömet a Falco szurkolóknak. Az utolsó percekben már csak a különbség volt kérdéses, valamint az, hogy a Körmend szerez-e a találkozó során hárompontos kosarat. Az utóbbi megválaszolására a 38. percig kellett várni, ekkor Tolbert talált be távolról. A 39. percben aztán a 40 pontos különbség is meglett Tanoh Dez betörésével. Végül 45 ponttal nyerte a Falco a vasi rangadót a tartalékos Körmend ellen (91-46) - tudósít a BB1.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!