Légy része az igazságnak! Megmutatjuk, mi van a színfalak mögött!

Ott vagyunk, ahol szükség van ránk. Megmutatjuk, ami fontos. Elmagyarázzuk, amit nem értesz. A Falco odalát is a Nyugat.hu készíti Neked. Támogasd a Nyugat.hu-t!

Ha tavaly ilyenkor megkérdeztek bennünket, lehet-e még nehezebb a magyar független sajtó helyzete, azt mondjuk, nem nagyon. Aztán a valóság rácáfolt erre.

A független újságírás sokaknak lassan szitokszó lesz, komolyan azt gondolják, hogy egy újságírónak mindenképpen pártpropagandistának kell lennie valamelyik politikai oldal szolgálatában. Az információkat eközben egyre inkább el akarják zárni a sajtó elől is. Olyan törvényeket hoznak, melyek lehetetlenné teszik a propagandától független médiumok működését, és az emberek nem merik elmondani a véleményüket.

Légy része az igazságnak!

Ugyanakkor számunkra a 2023-as év ismét a szakmai sikerek éve is volt. Megkaptuk a Telex és a Partizán munkatársaival együtt a Magyar Sajtó Díjat, amely a Magyar Újságírók Szövetségének legfontosabb szakmai díja.

2023 őszén egy kérdőív segítségével megkérdeztük, hogy mit gondoltok a Nyugat.hu-ról és milyen tartalmakat szeretnétek látni nálunk.

Örömmel olvastuk, hogy a többség alaposnak és objektívnek tart bennünket. Azt is gondoljátok, hogy a Nyugat.hu szinte teljes körű tájékoztatást ad Vas megyéről.

Viszont több tényfeltáró, oknyomozó cikket és komoly, dokumentarista videót szeretnétek látni.

Készen állunk arra, hogy továbbra is hitelesen és objektíven tájékoztassunk benneteket, erősítve az általatok kért tartalmakat. Azt azonban tudnotok kell, hogy az oknyomozás és a dokumentarista videók készítése sok időt és pénzt igénylő feladat.

Eddig is segítettetek nekünk abban:

 • hogy felépíthessük az új stúdiónkat,
 • hogy minél több általatok felvetett problémának járjunk utána,
 • hogy megvédjük szervereinket és hírportálunkat a kibertámadásoktól.
 • Most arra kérünk, segíts:

 • hogy legalább 20 százalékkal több tényfeltáró, oknyomozó anyagot tudjunk írni,
 • és hogy legalább 20 százalékkal több dokumentarista videót tudjunk leforgatni nektek.
 • 2023. november 27-től december 14-ig tartó kampányunk során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, hogy egy új, oknyomozással foglalkozó kolléga bérét fizetni tudjuk.

  Itt tudsz támogatni minket: Tégy az igazságért! Nekünk minden forint számít!

  A Nyugat.hu csapata
  Mészáros D. Zsolt

  A Nyugat.hu szállítja nektek a Falco híreit, és a mi csapatunk működteti a Nyugat falcós oldalát is.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!