Falco-Szeged: 1:1

Álomkórosan jártak-keltek a sárga-feketék a pályán.
-----

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 80-74 (19-20, 25-19, 13-18, 23-17)

Rájátszás, negyeddöntő, 2. meccs

Szeged, Városi Sportcsarnok

V.: Benczur Tamás, Tőzsér Dénes Kelemen, Fodor Attila (Bogárdi János)

Szeged: Persons 13/3, Balogh S. -, Cook 10/3, Bognár 7, Alston 18/3. Csere: Davis 23/12, Keller I. 3/3, Filipovics 4, Polányi -, Szatmári -.

Falco: Somogyi 4, Perl 19, Clark 6/6, Golomán 16/6, Keller Á. 6. Csere: Benke 3/3, Váradi 9/3, Barac 11, Sövegjártó -, Hawkins -.

Persons középtávolija indította a találkozót, a Falco első kosarát pedig Clark jegyezte egy tripla formájában. Keller jól fejezett be egy akciót, majd 2-5 után Cook egalizált. Persons és Cook újabb pontjaival 9-5-re meglépett a Szeged, amire érkezett Clark újabb hármasa. A mérkőzés ehhez hasonló mederben zajlott a folytatásban is, pár ponttal a Szedeák vezetett, majd egy-egy jó megmozdulással kapaszkodott a Falco. A 7. percben Váradi duplájával 13-13-nél érte utol ellenfelét a szombathelyi csapat. Hiába vezettek már 19-13-ra is a szegediek, Barac és Váradi kosaraival megfordították a vendégek az állást a negyed végére (19-20).

Alston és Barac pontváltásával indult a második negyed. Az amerikai kétszer is betalált, így újra a Szedeáknál volt az előny. Váradi vette vissza csapatának a vezetést, majd Kerpel-Fronius egyenlített. Barac volt a következő percekben továbbra is nagyon aktív a Falco részéről, így a vendégek tartottak előrébb. Davis beállítása hozott lendületet a hazaiak játékába, a második hármasa után 35-31-re vezettek. Golomán 35-35-nél még egyenlített, de a hátralévő két perc egyértelműen a hazaiaké volt. Öt pont volt a különbség a félidőben (44-39).

A második félidőt egy Alston-kosár nyitotta, az amerikai center ekkor távolról talált be. A Falco oldalán Perl lendült bele a játékba, és pontjaira építve egyre inkább szűkítette a különbséget a vendég együttes. Golomán hárompontosával 49-50-nél a vezetés is átvette Milos Konakov legénysége. Hiába szerezték meg a vezetést a vendégek, Davis megint jókor vette kezébe az irányítást. Egy perccel a negyed vége előtt büntetőit követően 55-54-re vezetett a Szedeák, amit Persons toldott meg egy duplával. A játékrészt Benke triplája zárta, ezzel kiegyenlítve a mérkőzést (57-57).

Jól kezdte a záró tíz percet Simándi Árpád alakulata: Alston és Keller kosaraival öt ponttal megléptek. A következő percekben egy pontnál jobban nem tudott felzárkózni a Falco, sőt Davis triplája után 70-63-ra vezettek a hazaiak öt perccel a vége előtt. Küzdött becsülettel a szombathelyi csapat, feljött még 75-72-re Perl betörése után, de az ellentámadásból a Szeged végleg eldöntötte a találkozót. Persons kilenc méterről bevágott egy hármast, ahonnan már nem volt visszaút félperccel a vége előtt. A szombathelyi triplapróbálkozások kimaradtak, a végeredményt Perl büntetői állították be (80-74) - tudósít a BB1.hu .

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!