Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap a Honvéd a vendég

Az egykor szebb napokat is látott Bp. Honvéd vendégeskedik vasárnap a Sugár úti csarnokban. A fővárosiak nagy bajnokcsapatából már hírmondónak sem maradt senki. Sitku Ernő távozásával mondhatni az utolsó bástya is ledőlt.
Hirdetés
-----

Az egykor szebb napokat is látott Bp. Honvéd vendégeskedik vasárnap a Sugár úti csarnokban. A fővárosiak nagy bajnokcsapatából már hírmondónak sem maradt senki. Sitku Ernő távozásával mondhatni az utolsó bástya is ledőlt.

A két együttes utolsó találkozóit rendre a Falco nyerte, sőt a hétvégi összecsapáson is egyértelműen Szrecsko Szekulovics tanítványai a nagy esélyesek.

A két csapat eddigi mérkőzései:
1999. október 9.,  péntek
Bp. Honvéd - Falco KC Szombathely             79-107   (47-55)
Budapest, 600 néző. Vezette: Faidt, Simó.
Honvéd: Zarics (7/3), Davis (26/3), Nagy (-), Sitku (33), Ecseri (-). Csere: Carutasu (2), Horváth (9/3), Sebők (2). Edző: Farkas Attila.
Falco: Kálmán (20/9), Dzunics (26/6), Pankár (7/3), Wiley (26/6), Shengelia (12). Csere: Kolonics (2), Kozma (7/3), Radnóti (7/3), Földi (-), Feigl (-). Edző: Földi Sándor.
Kipontozódott: Wiley (37.)
A mögöttünk álló szezonban, októberben televíziós meccsen csapott össze a Falco és a Honvéd. Annak ellenére, hogy a tabellán elfoglalt helyezésük és a játékerőt figyelembe véve csakis a sárga-feketék nyerhették a partit, Földi Sándor edző óvatosságra intette fiait: "A nagyképűség könnyen megverheti a csapatot! Könnyebben, mint az ellenfél!".
Hallgattak a tanítványok a tréner szavaira, és leginkább Dzunics vezérletével gyorsan hétpontos előnyre tettek szert (3-10). A támadójáték hatékonysága azonban némiképpen romlott, így a 18 éves Horváth Ákos kosarainak köszönhetően négy pontra jött fel a piros-fehér klub. Erre azért összekapták magukat a szombathelyiek, újra tíz lett a különbség, ám ezzel még nem volt vége a játszmának. Sitku és Davis megkongatták a vészharangot, lépést tartva az ellennel. Fordulás után Shengelia a palánk alatti uralkodóvá vált, védekezésben is összekapta magát a Falco. A harmincadik percre 22 pont lett a különbség, ekkor már nem volt megállás, sőt mindenki játéklehetőséget kapott a vezetőedzőtől. A szurkolók pedig, a fővárosba is elkísérték kedvenceiket, majd ugyanúgy ünnepeltek a Dózsa György úti csarnokban, mint tették azt korábban, a Szolnok elleni rangadó után.

2000. január 22., szombat
Falco KC Szombathely - Bp. Honvéd            
96-86   (55-46)
Szombathely, 1500 néző. Vezette: Szabó Gy., Páli.
Falco: Kálmán (31/3), Dzunics (27/6), Pankár (6/6), Wiley (14/3), Shengelia ((1). Csere: Kolonics (3), Kozma (9/6), Radnóti (2), Földi (3/3), Henrik (-). Edző: Földi Sándor.
Honvéd: Zarics (12/6), Davis (28), Nagy (-), Báder (3/3), Sitku (35/3). Csere: Sebők (8/3), Ecseri (-), Cseszlai (-), Fülöp (-). Edző: Farkas Attila.
Kipontozódott: Shengelia (23.), Pankár (28.), Zarics (38.), Sebők (40.)
A visszavágóra hasonló erőviszonyok közepette került sor. A Honvéd szenvedett, a Falco pedig szárnyalt. Ennek ellenére nem indult simán a mérkőzés, sőt nem is volt egyszerű játszma.
Dzunics és Pankár vezetésével 21-11-re vezetett a szombathelyi alakulat, amikor a nem éppen csúcsformában játszó Shengelia begyűjtötte harmadik faultját, majd dühében földhöz vágta a labdát. Nem hiányzott a technikai, mi több centert kellett cserélnie Földi Sándornak. (Shengelia a hét közepén részt vett egy beszélgetésen, amelyen a csapat vezetői rávilágítottak, hogy mindkettőjüknek váltásra volna szüksége.) Pankár sem volt szerencsésebb, már ami a személyi hibákat illeti: négynél ő is pihenőre kényszerült, a Honvéd pedig fordított (33-36). Szünet után ki is pontozódott a két "renitens", 59-57-nél pedig újra izgalmasan alakultak a dolgok. Dzunics triplája oldotta a feszültséget, ám Sitku nem hagyta "magát", egy fecske azonban nem csinál nyarat... Kozma kétszer, Földi pedig egyszer sújtott le, három pontos formájában.

2000. október 21., szombat
Bp. Honvéd - Falco KC Szombathely             68-102   (19-24, 14-21, 22-29, 13-28)
Budapest, 200 néző. Vezette: Faidt, Kiss L.
Honvéd: Zsarkovics (24/12), Jusztin (15/5), Vukacsevics (12), Borszéki (4), Odom (4). Csere: Szabó (4), Nagy (-), Pálffy (3), Szatmári (-), Zsemlye (2), Edző: Frakas Attila.
Falco: Kálmán (26), Jávorszki (10/6), Pankár (21/3), Helbich (32/12), Tarle (13). Csere: Henrik (-). Edző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Borszéki (24.), Vukacsevics (31.), Jusztin (34.)
A jelen szezon első mérkőzésén szintén nem forgott veszélyben a Falco győzelme, sőt talán a legsimább ütközeten voltak túl a felek. A sérüléssel küszködő Dzunics nélkül lendületesen kezdtek a vasiak, és ha Zsarkovics nem köszönt be pár triplával, akkor villámgyorsan dűlőre lehetett volna vinni a dolgot. Igaz, így is csak 2időhúzásról" lehetett beszélni, mivel Szrecsko Szekulovics egyetlen percnyi megállást sem engedélyezett tanítványainak. A második játékrészben még egy lapáttal rátettek a szombathelyiek, fokozták a tempót, Farkas Attila pedig szemmel láthatóan feladta... (39-59). A Honvédos ütemvesztés kissé átragadt a Falco-sokra is, ám Szekulovics mester rendet tett a fejekben, a közönség egy része hazaindult, Helbich, Pankár és Jávorszki viszont hárompontos dobóversennyel szórakoztatták egymást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés