Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felpörög és nem irgalmaz!

Kálmán László a szerényebbik fajtából való. Elismeri tehetségét, de magát soha nem nevezné zseninek. Tudja, hogy vezér, de titkolja, hogy nyerőember lenne. A magyar válogatott kihagyhatatlan tagja, és mellesleg az év magyar kosarasa 2000-ben.
Hirdetés
-----

Kálmán László a szerényebbik fajtából való. Elismeri tehetségét, de magát soha nem nevezné zseninek. Tudja, hogy vezér, de titkolja, hogy nyerőember lenne. A megyei rangadón 46 pontig jutott, a magyar válogatott kihagyhatatlan tagja, és mellesleg az év magyar kosarasa 2000-ben.

Látogassa meg a Falco KC weblapját! - www.falcokc.hu Tíz éve még a szomszédvár Körmend csapatát kísérte szurkolóként a zalaegerszegi bajnoki döntőre. Akkor ott játszott. Hét évvel később a Falco mezében küzdött az aranyért az Albacomp ellen. Most a sárga-feketéknél játszik és halna meg csapatáért. Mérkőzései 90 százalékán 100 százalékot teljesít. Nagyon úgy tűnik, hogy ha elkapja a fonalat, akkor semmi és senki sem állíthatja meg.
– Előfordul, hogy minden bejön – kezdi "Lacika". Pláne az olyan presztízscsatákon, mint amilyeneket a Marc Körmenddel szoktunk vívni. Idén nem csak én, az egész csapat önkívületben volt. Lehet, hogy furcsán hangzik, de amikor tavaly a bronzcsatán megvertük a Rába-partiakat nagyobb volt a fesztivál, mint annak idején, az ezüstérem megszerzésekor.
– Közrejátszott ebben az a tény, hogy egykoron Körmenden kezdett el kosarazni?
– Egy kicsit biztosan ez is hozzátett a különleges hangulathoz. Gyors játék, folyamatos bíztatás a kispadról, no és a két fanatikus szurkolótábortól.
Nem is bánja, hogy nem maradt az első magyar bajnok Körmend irányítója?
– Korosztályos csapatokban játszottam Körmenden, viszont Szájer, Hencsey, Véha előttem állt a rangsorban, én meg játszani akartam. Aztán a katonaság elérkeztekor döntöttem Szombathely mellett. Persze a Falco-ban is csak harmadik számú irányító voltam.
Szülei ma is Körmenden élnek. Miként viszonyulnak ehhez a "kettősséghez"?
– Apu mindig fogadásokat kötött a megyei derbire. Amióta Falco-s vagyok persze ránk fogad. Az őszi mérkőzés után viszont hosszú éjszakájuk volt, mivel a piros-fekete hívek rendszeresen becsöngettek hozzájuk, és üzeneteket hagytak, amelyek többnyire nekem szóltak.
Látogassa meg a Falco KC weblapját! - www.falcokc.huA válogatottban azonban egy a cél és mindenki el is ismeri, hogy Kálmán László kihagyhatatlan a csapatból.
– Bevallom, hogy amikor kijutottunk az Európa-bajnokságra, arra számítottam, hogy majd negyed órákat fogok játszani mérkőzésenként. Erre rendre a találkozó három-negyedét a pályán tölthettem. Remek csapat van kialakulóban Magyarországon. Ha hiszi, ha nem szinte az egész keret külföldre szerződhetett volna a Clermont-Ferrand-ban nyújtott teljesítményünk után! Magam is kaptam ajánlatokat. Egy kis rutin még elkéne, és akkor többször tudnánk győztesen elhagyni a parkettot.
És a Falco…?
– A Falco többnyire győztesként hagyja el a parkettot. Igaz, van vagy hat egész jó kis gárda a magyar mezőnyben. A négy közé mindenképpen jók leszünk, de, hogy mi lesz utána senki sem tudhatja.

Tőke

Kálmán Lászlóról bővebben: Falco KC

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés